Η ομιλία του Νίκου Χριστοδουλίδη, στην έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου ΑΕΛ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Αγαπητά μέλη της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού, αγαπητοί φίλοι. Σας καλωσορίζω εκ μέρους του Δ.Σ της ΑΕΛ σε αυτή την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας.

Σκοπός της σημερινής μας συνάντησης είναι ο απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για τα δύο χρόνια της θητείας μας στην ηγεσία του Σωματείου μας.
Και ο ορισμός μιας νέας συνέλευσης την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, η οποία θα είναι Εκλογική καθώς όπως γνωρίζεται λήγει η δική μας θητεία τον ερχόμενο Μάιο.

Θα επισπεύσουμε την Εκλογική Συνέλευση και αντί μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς τον ερχόμενο Μάιο να γίνει πιο νωρίς, ώστε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να έχει τον χρόνο να κάνει έγκαιρα τον προγραμματισμό του για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά αλλά και για τα υπόλοιπα θέματα και τμήματα του Σωματείου μας.

Θεωρούμε την σημερινή συνέλευση και την επόμενη εκλογική πολύ σημαντική γιατί όλοι εμείς εδώ, τα μέλη της γενικής συνέλευσης του Σωματείου, θα πρέπει να αποφασίσουμε και να καθορίσουμε το άμεσο μέλλον του Σωματείου μας.

Πριν από δύο χρόνια εγώ και οι συνεργάτες μου στο Δ.Σ μετά από παρότρυνση αρκετών φίλων και μελών της ΑΕΛ, καθώς όπως θυμάστε δεν υπήρχαν ούτε τότε άλλοι ενδιαφερόμενοι, αναλάβαμε την ηγεσία του Σωματείου μας.

Με γνώμονα την μεγάλη μας αγάπη για την ΑΕΛ και στόχο και σκοπό την αναδιοργάνωση του Σωματείου, την βελτίωση της λειτουργίας του, την εγγραφή περισσότερων μελών, την συντήρηση του κλειστού μας γηπέδου, την στήριξη και τη βοήθεια σε όλα τα Τμήματα.

Στη πορεία της θητείας μας προέκυψε και το θέμα της λήξης της συμφωνίας διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος από την εταιρεία που το διαχειριζόταν.
Και για να μην ξεχνάμε και να μην διαστρεβλώνουμε την ιστορία, θέλω να θυμίσω και να το τονίσω, αν και είναι χιλιοειπωμένο, ότι η ανάληψη της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος από το Σωματείο, προέκυψε από την άρνηση των διαχειριστών της ποδοσφαιρικής εταιρείας να συζητήσουν ανανέωση της συμφωνίας με νέους βελτιωμένους όρους για το Σωματείο.

Η προηγουμένη Διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, όχι μόνο δεν μπήκε στη διαδικασία συζήτησης για την ανανέωση της συμφωνίας αλλά ουδέποτε απάντησε επίσημα σε καμία επιστολή μας.

Και στο τέλος λόγω της άρνησης της εταιρείας για οποιαδήποτε συνεργασία, το ποδοσφαιρικό τμήμα, φορτωμένο με πολλά χρέη και εκκρεμότητες αφέθηκε να διαχειριστεί από εμάς.

Το ενδιαφέρον από λεγόμενους επενδυτές ή άτομα που επέδειξαν κάποιο ενδιαφέρον πέρσι δεν ήταν ουσιαστικό και δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

Έτσι η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος, αυτό το τεράστιο φορτίο, έγινε από το Δ.Σ του Σωματείου(θα αναφερθώ σε λίγο ξεχωριστά για το κομμάτι του ποδοσφαιρικού τμήματος).

Σε αυτά τα δύο χρόνια θεωρούμε ότι το Δ.Σ έκανε σημαντικό έργο. Σίγουρα έγιναν και αρκετοί λάθη ( και ποιος δεν κάνει λάθη άλλωστε) αλλά τόσο εγώ, τόσο και οι συνεργάτες μου ο καθένας ξεχωριστά, προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το αγαπημένο μας Σωματείο.

Θεωρώ ότι αναδιοργανώσαμε και βελτιώσαμε σημαντικά τη λειτουργία του Σωματείου σε συνεργασία με όλα τα Τμήματα.

Άρχισαν να γίνονται γενικές συνελεύσεις όπως προνοεί το Καταστατικό του Σωματείου, κάτι που δεν συνέβαινε πριν και το Σωματείο μας απέκτησε ξανά ζωή.
Εγγράψαμε αρκετά μέλη και λειτουργεί πλέον ο θεσμός των μελών, οι εισπράξεις των συνδρομών και εγγραφών νέων ατόμων.

Και έτσι τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης που είναι το ανώτατο όργανο του Σωματείου, μπορεί να αποφασίζει για τις εξελίξεις και το μέλλον της ΑΕΛ.

Αρκετή δουλειά και αρκετά λεφτά δαπανήθηκαν και για τη συντήρηση του κλειστού μας γηπέδου «Νίκος Σολομωνίδης» το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο για το Σωματείο μας.

Περισσότερα για τα θέματα του Σωματείου και των Τμημάτων θα σας αναφέρει σε λίγο ο γραμματέας κ.Στέλιος Αυγολούπης ενώ αναλυτική παρουσίαση των οικονομικών θα κάνει ο εκ των Αντιπροέδρων κ.Νικόλας Καρασάμανης και ο Ταμίας κ.Δημήτρης Αγησιλάου και για το Εμπορικό Τμήμα και το Μάρκετινγκ, ο Ανδρέας Γεωργίου.

Θα σταθώ στο θέμα του Ποδοσφαιρικού Τμήματος που είναι και το θέμα αντιλαμβάνομαι που ενδιαφέρει όλους περισσότερο.

Από την 1η Ιουνίου του 2023, το Δ.Σ ανέλαβε το τεράστιο φορτίο της διαχείρισης του Ποδοσφαιρικού Τμήματος.

Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε το ποδοσφαιρικό τμήμα βρήκαμε μπροστά μας τεράστια και ανυπέρβλητα εμπόδια, κυρίως οικονομικά που προκαλούσαν πολλά προβλήματα για τη σωστή λειτουργία του Τμήματος.

Ωστόσο, με την καλή διάθεση και τη μεγάλη όρεξη για δουλειά από τα μέλη του Δ.Σ αλλά και την μεγάλη εμπειρία που είχε το Προσωπικό του Σωματείου που επιλέξαμε να συνεχίσει μαζί μας, όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν ένα ένα και σε καμία περίπτωση δεν αφήσαμε οποιοδήποτε πρόβλημα να επηρεάσει την ομαλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Από τη πρώτη στιγμή της ανάληψης του Ποδοσφαιρικού Τμήματος, ο μεγάλος μας στόχος, τον οποίο θεωρώ ότι πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό, ήταν να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας, να εξοφλήσουμε και να διακανονίσουμε πολλές εκκρεμότητες και να δημιουργήσουμε οικονομική υγεία στο Σωματείο μας.

Οικονομική εξυγίανση και οικονομική διαφάνεια ώστε να μπορέσει κάποιος επενδυτής ή οποίος άλλος ενδιαφερόμενος ή η οποιαδήποτε διοίκηση, να παραλάβει μια υγιή κατάσταση.

Για να μπουν οι βάσεις, ώστε χρόνο με τον χρόνο να μπορεί να γίνεται ένας καλύτερος προϋπολογισμός και να μπορεί να δημιουργηθεί μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα.

Η αγωνιστική πορεία της ομάδας μας σε αυτή την μεταβατική περίοδο σίγουρα δεν ήταν αυτή που αναμέναμε και αυτό μας απογοητεύει όλους.

Η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή αγωνιστικά βρίσκεται πολύ μακριά από το σημείο που όλοι την θέλουμε και την ονειρευόμαστε ωστόσο χρειάζεται ακόμη να γίνει πολλή δουλειά στο οικονομικό για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε.

Τα πράγματα είναι δύσκολα και όλοι πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι στη πραγματικότητα.

Θέλω να αναφέρω επιγραμματικά αρκετά πράγματα που έγιναν σε αυτό τον ένα χρόνο της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Το πρώτο που θέλω να αναφέρω και να αποκαλύψω απόψε είναι κάτι πολύ σημαντικό καθώς ένα μεγάλο όνειρο για όλους μας, πλησιάζει να γίνει πραγματικότητα και μπήκαν οι βάσεις για να το υλοποιήσουμε.

Εδώ και λίγες μέρες, έχουν αρχίσει τα χωματουργικά έργα, στο περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Αλφαμεγα για τη δημιουργία του Ιδιόκτητου μας Προπονητικού Κέντρο.

Ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο σίγουρα όταν υλοποιηθεί θα αποτελεί ένα στολίδι για το Σωματείο μας.

Ακόμη είμαστε στην αρχή βέβαια και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και δρόμο για να το υλοποιήσουμε. Το σημαντικό είναι ότι έχει τροχιοδρομηθεί.
Περισσότερα θα σας πει σε λίγο ο κ.Αυγολούπης.

-Σε αυτούς τους δέκα μήνες της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος έχουν πληρωθεί και διακονιστεί, οφειλές και εκκρεμότητες που άφησε η προηγούμενη διοίκηση πέραν του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ. (αναλυτική οικονομική παρουσίαση θα ακολουθήσει από τον κύριο Καρασαμάνη)

-Αναπροσαρμογή σχεδόν όλων των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών που είχαν ισχύ και φέτος, κατά 850.000 χιλιάδες ευρώ το περσινό καλοκαίρι και κατά 300.000 τον Ιανουάριο από αποδεσμεύσεις.

-Διευθετήθηκαν ή εξοφλήθηκαν όλες οι υποθέσεις στην επίλυση διαφορών της ΚΟΠ και στο CAS.

-Συμφωνία με την CYTA για νέο συμβόλαιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με καλύτερους οικονομικούς όρους για το Σωματείο μας.
( και όχι χειρότερους όπως κάποιοι προσπάθησαν σκόπιμα να διαρρεύσουν στα Μέσα Ενημέρωσης). Ξεκάθαρα πλέον το κάθε Δ.Σ πλέον θα ξέρει τι θα έχει να λαμβάνει από τα τηλεοπτικά κάθε νέα σαιζόν.

-Ενίσχυση του Προσωπικού και καλύτερη οργάνωση των γραφείων και των τμημάτων. (για το θέμα Εμπορικού τμήματος και μάρκετινγκ θα κάνει ξεχωριστή αναφορά ο Ανδρέας Γεωργίου). Ενοικιάστηκε χώρος για να έχουμε προσωρινά τα γραφεία μας μέχρι τη εξεύρεση χώρου για νέα καινούργια γραφεία.

-Ανακαίνιση των αποδυτηρίων μας στο Στάδιο Άλφαμέγα και δημιουργία προθερμαντηρίου για τους ποδοσφαιριστές πριν από τα παιχνίδια.

-Ανακαίνιση του γυμναστηρίου στο προπονητικό μας κέντρο και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων με αγορά καινούργιου εξοπλισμού για γυμναστήριο και φυσιοθεραπευτήριο

-Δημιουργία του καινούργιου μας σύγχρονου καταστήματος στο Στάδιο Άλφαμεγα το οποίο είναι πραγματικό στολίδι για το Σωματείο και από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα στη Κύπρο.

-Και πολλές άλλες μικρές καθημερινές βελτιώσεις που βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό στη καλύτερα λειτουργία του Τμήματος.

-Όλα αυτά τα βελτιωτικά έργα στις αθλητικές εγκαταστάσεις κόστισαν πέραν των 200.000 ευρώ.

Θέλω επίσης να σταθώ και στο θέμα του Τσιρείου Σταδίου, που βρήκαμε μπροστά μας μια οφειλή και πάλι της προηγούμενης διοίκησης ύψους 25.000 ευρώ για ζημιές που έγιναν στον αγώνα Απόλλων-ΑΕΛ που διακόπηκε.

Η οφειλή αυτή παραλίγο να στοιχίσει στην ομάδα μας αφαίρεση 6 βαθμών από την Ομοσπονδία. Θέλω να τονίσω και την κάκιστη συμπεριφορά προς το Σωματείο μας του Προέδρου του ΓΣΟ Κυριάκου Τσολάκη, ο οποίος με την στάση του μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

Εδώ να ευχαριστήσω τον κ.Νικόλα Καρασαμάνη που έτρεξε προσωπικά το θέμα και το διευθέτησε.

Περισσότερα για το έργο του Δ.Σ αυτά τα δύο χρόνια θα σας αναφέρουν σε λίγο και άλλα μέλη του Δ.Σ.

Κλείνοντας αυτή την αρχική μου ομιλία θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του Δ.Σ, σε όλους τους συνεργάτες μου ξεχωριστά οι οποίοι ο

καθένας στο δικό του τομέα έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς μας, μεγάλους και μικρούς για την τεράστια βοήθεια και συνεισφορά τους σε αυτή τη προσπάθεια. Να συνεχίσουν να είναι πάντα δίπλα στην ΑΕΛ επειδή αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της οικογένειας της ΑΕΛ.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Βάσο Βασιλείου, τον Κρις Ιακωβίδη και τον Απόστολο Χατζηγιάννη που όσες φορές τους χρειαστήκαμε ήταν εκεί δίπλα μας.

Θερμές ευχαριστίες θέλω να εκφράσω και σε όλο το Προσωπικό για τη πολύ καλή δουλειά που έκανε φέτος. Η εμπειρία που έχει το προσωπικό μας ήταν πολύ σημαντική και μας βοήθησε να ξεπεράσουμε πολλά θέματα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να πω στους κ.Θεόδωρο Αντωνίου και κ.Πλουτή Αβράαμ που με βοήθησαν σημαντικά και ήταν δίπλα μου.

Αγαπητοί φίλοι, η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου έχει φτάσει στο τέλος της. Κάναμε και αρκετά λάθη αλλά θεωρούμε ότι πράξαμε το καθήκον μας και βοηθήσαμε το Σωματείο μας να λύσει αρκετά προβλήματα.

Θεωρούμε ότι κάναμε σημαντικό έργο αυτά τα δύο χρόνια και βοηθήσαμε ουσιαστικά το Σωματείο μας.

Αρκετοί μας έχουν πλησιάσει, ενδιαφερόμενοι λεγόμενοι επενδυτές ή εταιρείες ή φίλοι του Σωματείου λέγοντας μας ότι έχουν σκοπό να επενδύσουν ή να αναλάβουν τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Κανείς δεν μας έχει κάνει κάποια ουσιαστική πρόταση μέχρι στιγμής. Βολιδοσκοπήσεις έχουμε δεχθεί πολλές φορές και κάποιες πρόσφατα.
Όταν υπάρχει κάτι επίσημα να είστε σίγουροι ότι θα το αναφέρουμε αμέσως. Προκηρύσσουμε Εκλογική Συνέλευση την Τετάρτη 24 Απριλίου.

Όποιος ενδιαφέρεται να αναλάβει τη Διοίκηση του Σωματείου μας, η πόρτα και ο δρόμος είναι ανοιχτά και μπορεί να καταθέσει την υποψηφιότητα του ή τον

Συνδυασμό και να ζητήσει την ψήφο της Γενικής Συνέλευσης. Εγώ προσωπικά, την δεδομένη στιγμή δεν έχω λάβει ακόμη καμία απόφαση εάν θα διεκδικήσω ξανά την ψήφο της Γενικής συνέλευσης.

Τις επόμενες μέρες θα έχω κάποιες επαφές που ήδη έχω ξεκινήσει με φίλους και συνεργάτες που έχουν εκφράσει πρόθεση για να δημιουργήσουμε ένα συνδυασμό και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας κατά πόσο θα θέσουμε υποψηφιότητα ή όχι στις Εκλογές.

Θα δούμε ανάλογα και με τον ενδιαφέρον που θα προκύψει από άλλους ενδιαφερόμενους. Σας ευχαριστώ.»

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΡΑΣΑΜΑΝΗΣ: «Το θέμα ήταν τακτοποιημένο, δεν ήταν νόμιμη η απεργία των παικτών»-ThemaSports
17/04 @ 13:27

ΚΑΡΑΣΑΜΑΝΗΣ: «Το θέμα ήταν τακτοποιημένο, δεν ήταν νόμιμη η απεργία των παικτών»

Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΛ, Νικόλας Καρασαμάνης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα της Λεμεσού, κυρίως διοικητικά.

«Ο Κωνσταντίνου θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΑΕΛ - Συνεχίζονται οι επαφές με Γερμανούς»-ThemaSports
17/04 @ 11:11

«Ο Κωνσταντίνου θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΑΕΛ - Συνεχίζονται οι επαφές με Γερμανούς»

Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΛ, Νικόλας Καρασαμάνης παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM και επιβεβαίωσε ότι ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνος θα είναι ο νέος πρόεδρος του σωματείου.

Ρευστό σκηνικό παντού… -ThemaSports
17/04 @ 09:49

Ρευστό σκηνικό παντού…

Όλα στον αέρα… στην Ανόρθωση, μια εβδομάδα πριν από τη νέα (κρίσιμη) συνέλευση του σωματείου. Το ανακοίνωσαν επισήμως χθες βράδυ από τη διοίκηση, ότι δεν υπάρχει ικανοποιητική ανταπόκριση του κόσμου, στο πρόγραμμα «Άτλας»…

 Θετικός για τη διαδοχή του "ΝΧ" ο επιχειρηματίας Κώστας Κωνσταντίνου!-ThemaSports
16/04 @ 14:54

Θετικός για τη διαδοχή του "ΝΧ" ο επιχειρηματίας Κώστας Κωνσταντίνου!

Το σκηνικό σχετικά με τα διοικητικά της ΑΕΛ αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα με τις διεργασίες να συνεχίζονται ούτως ώστε η λεμεσιανή ομάδα να μην μείνει ακέφαλη.

Τι «χάλασε» τους Γερμανούς και πόσα προ-εισέπραξε ο Σοφοκλέους… -ThemaSports
16/04 @ 11:31

Τι «χάλασε» τους Γερμανούς και πόσα προ-εισέπραξε ο Σοφοκλέους…

Αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων ενόψει της εκλογικής συνέλευσης της ΑΕΛ, την μεθεπόμενη Τετάρτη (24/4). Δεν προκύπτει ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος να «σχηματίσει» συνδυασμό για να διαδεχθεί τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη.

AEΛ και Φραντζής πρόσφεραν χαρά σε άτομα με Αυτισμό-ThemaSports
15/04 @ 16:27

AEΛ και Φραντζής πρόσφεραν χαρά σε άτομα με Αυτισμό

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Χριστόφορος Φραντζής επισκέφθηκε το Κέντρο Παρέμβασης Ενηλίκων Λεμεσού προσφέροντας χαρά σε άτομα με Αυτισμό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ