Δυσάρεστα γεγονότα έλαβαν χώρα στον τελικό του Nations League της CONCACAF, τα ξημερώματα της Δευτέρας (25/3), όπου οι ΗΠΑ επικράτησαν 2-0 του Μεξικό.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Συγκεκριμένα, προς το φινάλε της αναμέτρησης ο ρέφερι του αγώνα, Ντρου Φίσερ, διέκοψε δις το παιχνίδι λόγω ρατσιστικών συνθημάτων που ακούγονταν από την εξέδρα.

Μάλιστα, η δεύτερη σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, δείγμα της μηδενικής ανοχής που δείχνει η Ποδοσφαιρική Συνεμοσπονδία της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Εξάλλου, στα μάτριξ του «AT & T Stadium» βγήκαν σχετικές προειδοποιητικές ανακοινώσεις για αποβολές θεατών αλλά και για πιθανή αναβολή του παιχνιδιού!

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση του τελικού η CONCACAF εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η CONCACAF καταδικάζει τις διακρίσεις στα τελευταία λεπτά του τελικού του Nations League μεταξύ των εθνικών ομάδων ανδρών του Μεξικού και των Ηνωμένων Πολιτειών. Το προσωπικό ασφαλείας στο γήπεδο εντόπισε και απέβαλε σημαντικό αριθμό φιλάθλων και ο διαιτητής και οι υπεύθυνοι του αγώνα ενεργοποίησαν το πρωτόκολλο της FIFA. Η CONCACAF ξεκίνησε το 2021 την καμπάνια του ''What's Wrong Is Wrong'', μέσω της οποίας προτρέπει συνεχώς τους θαυμαστές να σταματήσουν το άσμα, με τακτική ψηφιακή επικοινωνία και σημαντικά μηνύματα εντός του γηπέδου πριν και κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων του CONCACAF.

Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός ότι αυτό το θέμα συνεχίζει να αποτελεί θέμα σε ορισμένους αγώνες, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των επόμενων δύο ετών που παρουσιάζουν μια τόσο τεράστια ευκαιρία να αναπτυχθεί το άθλημα στην περιοχή μας. Θα συνεχίσουμε να παροτρύνουμε τους φιλάθλους να υποστηρίξουν τις ομάδες τους θετικά και με σεβασμό προς τον αντίπαλο και όλους τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι
».

Sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έμερι: «Έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, καλό τεστ για εμάς»-ThemaSports
27/04 @ 15:39

Έμερι: «Έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, καλό τεστ για εμάς»

Έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη χαρακτήρισε ο Ουνάι Έμερι τον Ολυμπιακό σχολιάζοντας τις προσεχείς αναμετρήσεις της Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ο Αρτέτα συμβουλεύτηκε τον Βενγκέρ για τον... τίτλο-ThemaSports
27/04 @ 15:24

Ο Αρτέτα συμβουλεύτηκε τον Βενγκέρ για τον... τίτλο

Ο Μικέλ Αρτέτα είπε ότι ζήτησε την συμβουλή του Αρσέν Βενγκέρ, λίγο πριν από το εκτός έδρας ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου, που θα γίνει αύριο (28/4) με αντίπαλο την Τότεναμ.

Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό της Φραπάρ: «Ζηλεύουν οι άνδρες διαιτητές, δεν θέλουν μια γυναίκα στη θέση τους»-ThemaSports
27/04 @ 15:10

Αντιδράσεις για τον αποκλεισμό της Φραπάρ: «Ζηλεύουν οι άνδρες διαιτητές, δεν θέλουν μια γυναίκα στη θέση τους»

Η απουσία της Στεφανί Φραπάρ από τη λίστα των διαιτητών του προσεχούς EURO, αλλά και αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Τσεκάρει Λοπετέγκι για τον πάγκο της! -ThemaSports
27/04 @ 13:56

Τσεκάρει Λοπετέγκι για τον πάγκο της!

Ο Χουλέν Λοπετέγκι είναι σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport» το μεγάλο φαβορί για να διαδεχθεί τον Στέφανο Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν!

Ο Νταφ τράβηξε οπαδό απ’ την κερκίδα για να κάνει την ομιλία προς τους παίκτες (BINTEO)-ThemaSports
27/04 @ 13:31

Ο Νταφ τράβηξε οπαδό απ’ την κερκίδα για να κάνει την ομιλία προς τους παίκτες (BINTEO)

Ένα ασυνήθιστο συμβάν σημειώθηκε έπειτα από αγώνα ποδοσφαίρου στην Ιρλανδία.

Μια ανάσα από τον Αντόνιο Κόντε! -ThemaSports
27/04 @ 13:18

Μια ανάσα από τον Αντόνιο Κόντε!

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο αθλητικό πρόγραμμα ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Rai, υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στον Αντόνιο Κόντε και τη Νάπολι, με τον έμπειρο τεχνικό να ετοιμάζεται να υπογράψει το συμβόλαιό του!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ