Το όνειρο ζωής του Σβεν Γκόραν Έρικσον, θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα! Το απόγευμα του Σαββάτου (23/03, 17:00) θα βρεθεί στον πάγκο της Λίβερπουλ, για το ματς των «Legends» της, με τους αντίστοιχους του Άγιαξ. Κάποτε όμως, πριν από 40 χρόνια, οι «reds» τον είχαν… πληγώσει ανεπανόρθωτα!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το απόγευμα του Σαββάτου (23/03, 17:00), στο Άνφιλντ, ο Σβεν Γκόραν Έρικσον θα ζήσει μία ιστορική στιγμή. Ένα όνειρο ζωής, θα λάβει… σάρκα και οστά.

Η Λίβερπουλ, λίγο μετά τη γνωστοποίηση για το πρόβλημα της υγείας του, αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα τη μεγαλύτερη επιθυμία του σπουδαίου προπονητή. Να καθίσει στον πάγκο της! Κάτι που θα γίνει στη φιλική αναμέτρηση μεταξύ των θρύλων των «reds» και των αντίστοιχων του Άγιαξ.

Ωστόσο, πριν από 40 χρόνια, τον Μάρτιο του 1984, η Λίβερπουλ τον είχε «πικράνει» αρκετά. Τότε, ο Έρικσον βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Μπενφίκα, που αποτελούσε τη φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA.

Οι δύο ομάδες «κοντράρονταν» στη φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο αγγλικός σύλλογος πήγε στην Πορτογαλία, έχοντας το προβάδισμα, καθώς στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 1-0, χάρη στο γκολ του Ίαν Ρας.

Αυτό που ακολούθησε όμως στον επαναληπτικό, ήταν ένας πραγματικός… εφιάλτης για τον Σβεν Γκόραν Έρικσον. Οι παίκτες του Τζο Φάγκαν, που είχε διαδεχθεί το περασμένο καλοκαίρι τον Μπομπ Πέισλι στο πάγκο, έμοιαζαν ασταμάτητοι. Ο δείκτης του σκορ σταμάτησε εν τέλει στο 1-4, με τον Ρόνι Γουίλαν να σημειώνει δύο γκολ και τους Κρεγκ Τζόνστον και Ίαν Ρας από ένα. Για την Μπενφίκα, είχε μειώσει προσωρινά σε 1-2 ο Νενέ.

φωτοιστοριαλιβερπουλ.jpg
Στη φωτογραφία απεικονίζονται οι Γκρέιαμ ΣούνεςΣάμι Λι και Μπρους Γκρόμπελαρ.

Το αποτέλεσμα ωστόσο, μάλλον δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση. Εκείνη τη χρονιά, η Λίβερπουλ ήταν… σαρωτική! Κατέκτησε τρεις τίτλους, ούσα η πρώτη αγγλική ομάδα, που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο!

Στο φινάλε εκείνης της περιόδου, θα έφτανε στην κορυφή της Ευρώπης, για τέταρτη φορά μέσα σε διάστημα επτά ετών, ενώ παράλληλα θα έκανε δικό της και τον τίτλο του πρωταθλήματος, για τρίτη σερί χρονιά! Μάλιστα, πήρε και το Λιγκ Καπ, για τέταρτη διαδοχική σεζόν!

Μπορεί να ήταν ένας αγώνας που ο Σβεν Γκόραν Έρικσον θα ήθελε να ξεχάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, πως δεν θα… έβγαζε το καπέλο στον αντίπαλό του. Μετά το ματς, όπως παραδέχθηκε ο εμβληματικός Σουηδός προπονητής, ξέσπασε σε κλάματα από τα νεύρα όταν πήγε στο σπίτι, όμως δεν μπορούσε παρά να παραδεχθεί ότι αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι της Λίβερπουλ, που είχε δει έως τότε!

Σήμερα έφτασε η μέρα, για να κάτσει ο ίδιος στον πάγκο των «reds». Έστω και για μία φορά. Διότι τα όνειρα, μερικές φορές, γίνονται πραγματικότητα!

benfica_1.jpg

www.bnsports.gr

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 20:35

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, δεν άντεξε στην τελευταία αγκαλιά του με τον Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ και λύγισε δακρυσμένος

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ThemaSports
19/05 @ 20:30

Αυτή είναι η τελική βαθμολογία της Premier League: Σώθηκε η Νότιγχαμ, μόνο μέσω Κυπέλλου στην Ευρώπη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το φινάλε της Premier League βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μένει στην 8η θέση και να χρειάζεται να κατακτήσει το FA Cup κόντρα στην Σίτι για να αγωνιστεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ενώ η Νότιγχαμ έμεινε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ