Ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (22/03, 21:15) για την 31η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Συνεχίζοντας τη «διαβολοβδομάδα»... τελικών, ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (22/03, 21:15, NovaSports Prime, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6) για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» προέρχονται από την εύκολη και σημαντική νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα με σκορ 89-76 στο Βελιγράδι. Έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Κώστα Σλούκα, Ματίας Λεσόρ, Ντίνο Μήτογλου και Κέντρικ Ναν, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, σε μία έδρα όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται, ανεβαίνοντας στο 19-11 και στην τρίτη θέση της διοργάνωσης.


Πλέον, με 4 ματς να απομένουν στην κανονική περίοδο, το «τριφύλλι» ψάχνει κάθε πιθανή νίκη έτσι ώστε να καταφέρει να φτάσει στον πολυπόθητο στόχο, που είναι το πλεονέκτημα έδρας. Μάλιστα, η αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, η οποία αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή με ρεκόρ 20-10, είναι μία από τις πλέον κρίσιμες, αφού με ροζ φύλλο ο Παναθηναϊκός AKTOR θα πατήσει ακόμη πιο γερά στην τετράδα, κοιτάζοντας ακόμη και... ψηλότερα. Ειδικά, αν οι «πράσινοι» κάνουν την υπέρβαση και καλύψουν την ήττα 8 πόντων (80-72) στον πρώτο αγώνα.

Από την άλλη πλευρά, η Μπαρτσελόνα προέρχεται από μία πολύ αρνητική εμφάνιση. Οι «μπλαουγκράνα» παρασύρθηκαν από την... υπερηχητική Φενέρμπαχτσε στην Πόλη και ηττήθηκαν με σκορ 88-74, με αποτέλεσμα να βλέπουν πλέον ακόμη και τη δεύτερη θέση, την οποία κρατούσαν στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν, να απειλείται. Δεδομένα, η τρομερά ποιοτική ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου θα ψάξει αντίδραση, έχοντας ως όπλο το ευρύτερο ροτέισιον από τον Παναθηναϊκό AKTOR, ο οποίος πάλι έπαιξε στο Βελιγράδι με... 6,5 παίκτες που «κουβάλησαν» όλο το φορτίο.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά προβλήματα, ο Εργκίν Αταμάν είδε τον Λούκα Βιλντόσα να επιστρέφει στις προπονήσεις την Πέμπτη (21/03). Ο Αργεντινός γκαρντ ίσως βρίσκεται στη 12άδα, κάτι το οποίο δεν είναι σίγουρο, και μένει να φανεί αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Τούρκο προπονητή. Εκτός θα βρίσκεται και πάλι ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Από την άλλη πλευρά, πλήρης αναμένεται να παραταχθεί η Μπαρτσελόνα.

Την αναμέτρηση ορίστηκαν να διευθύνουν οι Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία), Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία) και Μικέλε Ρόσι (Ιταλία).

Εκτός από την κρίσιμη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού AKTOR με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (21:15), τέσσερα ακόμα παιχνίδια συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της βραδιάς, για την ολοκλήρωση της 31ης αγωνιστικής στη φετινή Ευρωλίγκα!

Η δράση θα ξεκινήσει στις 20:00, όταν ο Ερυθρός Αστέρας θα φιλοξενήσει στο Βελιγράδι τη Βίρτους Μπολόνια. Μερικές ώρες μετά την… εύκολη εντός έδρας ήττα της από τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τα πολλά προβλήματα απουσιών, χωρίς όμως να έχει πλέον πολλές ελπίδες για δεκάδα. Από την άλλη, οι Ιταλοί ψάχνουν αντίδραση μετά τις δύο διαδοχικές ήττες από Ρεάλ και Ζαλγκίρις, θέλοντας να παραμείνουν κοντά στην εξάδα και πριν φιλοξενήσουν τους «πράσινους» την επόμενη εβδομάδα.


Ταυτόχρονα, η Μονακό θα υποδέχεται τη Βαλένθια, θέλοντας να ξεπεράσει το σοκ της εντός έδρας ήττας από την Αρμάνι Μιλάνο και να συνεχίσει το κυνήγι του πλεονεκτήματος έδρας στα playoffs. Από την άλλη, η Βαλένθια έρχεται από τη σημαντικότατη νίκη της με 70-68 κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, ενώ αν πανηγυρίσει και απόψε, θα πάρει προβάδισμα από Παρτίζαν και Εφές στη μάχη της δεκάδας.

Στις 21:30 θα ξεκινήσει στο Μόναχο η αναμέτρηση της Μπάγερν με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τους Γερμανούς να πέφτουν στο 13-17 και να βλέπουν τις ελπίδες τους για είσοδο στα play in να…ψαλιδίζονται μετά την ήττα τους από τη Βαλένθια, ενώ οι Ισραηλινοί συνεχίζουν το κυνήγι του Ολυμπιακού, έχοντας δύο νίκες λιγότερες.

Τέλος, την ίδια ώρα, η ανεβασμένη και προερχόμενη από τέσσερις διαδοχικές νίκες, Φενέρμπαχτσε, θα δοκιμαστεί στην έδρα της… αλλοπρόσαλλης Αρμάνι Μιλάνο, η οποία την Τετάρτη (20/3) έφυγε με διπλό-βόμβα από το Πριγκιπάτο, επιστρέφοντας δυναμικά στη διεκδίκηση μιας θέσεις στην post season.

Το πρόγραμμα της ημέρας για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας:

Ερυθρός Αστέρας-Βίρτους Μπολόνια (20:00)
ΜονακόΒαλένθια (20:00)
Παναθηναϊκός AKTOR-Μπαρτσελόνα (21:15)
Μπάγερν Μονάχου-Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:30)
Αρμάνι Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε (21:30)

sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»-ThemaSports
30/04 @ 15:29

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το γεγονός ότι η Μακάμπι θα έχει την στήριξη των οπαδών της στο γήπεδο για το Game 3 (30/4, 20:00), με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!-ThemaSports
30/04 @ 16:19

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να απουσιάζει, όμως ο Ντίνος Μήτογλου έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν, πως μπορεί να καλύψει το «κενό» του Ισπανού και ανεξαρτήτως κόπωσης, να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!  -ThemaSports
30/04 @ 16:38

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!

Κανονικά στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ συμμετείχε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, για το Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR(30/4, 20:00).

Στον τελικό του BCL η Ουνικάχα Μάλαγα - Με Μούρθια το Περιστέρι για την 3η θέση-ThemaSports
27/04 @ 00:10

Στον τελικό του BCL η Ουνικάχα Μάλαγα - Με Μούρθια το Περιστέρι για την 3η θέση

Η Ουνικάχα Μάλαγα επικράτησε με σκορ 80-74 της Μούρθια και πέρασε στον τελικό του BCL, επομένως το Περιστέρι bwin θα κοντραριστεί με τη δεύτερη για την τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Σπανούλης: «Δεν μπορείς να δώσεις τέτοιο φάουλ στο τέλος, είναι ντροπή»-ThemaSports
26/04 @ 22:10

Σπανούλης: «Δεν μπορείς να δώσεις τέτοιο φάουλ στο τέλος, είναι ντροπή»

Στο πέμπτο φάουλ που χρεώθηκε ο Τζο Ράγκλαντ στο τέλος του αγώνα και στις βολές που κέρδισε ο Χουέρτας, στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου.

Λύγισε στις λεπτομέρειες το Περιστέρι του Σπανούλη στον ημιτελικό του Final-4 από την ισχυρή Τενερίφη-ThemaSports
26/04 @ 21:23

Λύγισε στις λεπτομέρειες το Περιστέρι του Σπανούλη στον ημιτελικό του Final-4 από την ισχυρή Τενερίφη

Στην παρθενική του εμφάνιση σε Final Four ευρωπαϊκής διοργάνωσης το Περιστέρι τα έδωσε όλα απέναντι στην πιο δυνατή Τενερίφη, άγγιξε την ανατροπή, όμως λύγισε στο φινάλε και στις λεπτομέρειες, μένοντας εκτός τελικού στο Basketball Champions League.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ