Απίθανο ματς - Στον τελικό του Nations League η Ισπανία, 5-4 την Γαλλία
Σε ένα παιχνίδι που θα μείνει αξέχαστο, η Ισπανία επικράτησε 5-4 της Γαλλίας και προκρίθηκε στον τελικό του Nations League όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Κάθε χρόνο, το CIES Football Observatory (σ.σ. Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών) κάνει διάφορες οικονομικές και μη αναλύσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Σε μία από τις τελευταίες, η γνωστή πλατφόρμα παρουσίασε τους 10 ακριβότερους ποδοσφαιριστές από κάθε χώρα βάσει της εκτιμώμενης μεταγραφικής τους αξίας, κάνοντας το ίδιο και για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη σχετική λίστα, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει μεταγραφική αξία 18.000.000 ευρώ και είναι ο ακριβότερος παίκτης στη Stoiximan Super League, μπροστά από τον Σαντιάγκο Έσε του Ολυμπιακου, του οποίου η αξία εκτιμάται στα 12.500.000 ευρώ.
Τρίτος είναι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης με 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν ο Φώτης Ιωαννίδης (11,5 εκατομμύρια ευρώ) και ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς (8,6 εκατομμύρια ευρώ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι παίκτες της λίστας προέρχονται από το Big-4 (AEK, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός), με τον «δικέφαλο του βορρά» να προπορεύεται έχοντας τέσσερις ποδοσφαιριστές του, τον Ολυμπιακό να ακολουθεί με τρεις, στη συνέχεια την ΑΕΚ με δύο και τον Παναθηναϊκό με έναν.
Δείτε αναλυτικά τη δεκάδα:
sport-fm.gr