Τζέραρντ: Το τελευταίο του ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ διήρκησε 38 δευτερόλεπτα
22.03.2024 - 12:48
Η τελευταία φορά που το μεγάλο ντέρμπι της Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ είχε παρόντα και τον Στίβεν Τζέραρντ. Για την ακρίβεια, δεν... πρόλαβε να φανεί στο χορτάρι. Εκεί ήταν μονάχα για 38''!
Στις 22 Μαρτίου του 2015 οι «κόκκινοι διάβολοι» επισκέπτονται το «Άνφιλντ» και ο Χουάν Μάτα γράφει την ιστορία του ματς με τα δυο τέρματα που πέτυχε για το τελικό 2-1 των φιλοξενούμενων.
Κι όμως, ο απόλυτος πρωταγωνιστής εκείνης της αναμέτρησης θα γινόταν ένας ποδοσφαιριστής που... πρόλαβε να βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο μόλις για 38 δευτερόλεπτα!
Ο Στίβεν Τζέραρντ μπήκε με αλλαγή αντί του Άνταμ Λαλάνα στην έναρξη του δευτέρου μέρους, έπεσε με δύναμη πάνω στον Μάτα για να προλάβει να στείλει τη μπάλα σε συμπαίκτη του και στα... καπάκια πάτησε με δύναμη τον αστράγαλο του Ερέρα.
Ο ρέφερι δεν είχε άλλη επιλογή από την τιμωρία των δύο περιστατικών, έδειξε στον Stevie G την άγουσα για τ' αποδυτήρια, ο Μάτα σκόραρε ξανά με μαγικό πλάγιο βολέ και ο Τζέραρντ στο τελευταίο του τεράστιο ντέρμπι θα άφηνε το στίγμα του. Όχι με την εμφάνισή του, αλλά με το... ταχύτατο πέρασμά του.
Λίγες ημέρες πριν πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 στην Ουάσινγκτον (5/12), η Opta δημοσιοποίησε τις πρώτες στατιστικές πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου. Με 48 ομάδες, 104 παιχνίδια και τρεις χώρες να μοιράζονται τη διοργάνωση, η νέα μορφή του Μουντιάλ δημιουργεί ένα από τα πιο απρόβλεπτα σκηνικά των τελευταίων δεκαετιών.