Ο Κιλιάν Εμπαπέ διανύει τρομακτική σεζόν, οδηγεί την Παρί σε όλους τους τίτλους και με ένα Euro να υπάρχει το προσεχές καλοκαίρι, το κεφάλαιο «Ρεάλ Μαδρίτης» δεν θα πρέπει να τον απασχολεί ακόμα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει καταφέρει να μπει στις ζωές μας και να πρωτοστατεί με τις επιδόσεις του εδώ και περίπου επτά χρόνια. Είναι αρκετά, αν αναλογιστεί κανείς πως ακόμα είναι 25 ετών. Όποτε, εμφανίσεις σαν τις χτεσινές (17/03) στη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν με 6-2 επί της Μονπελιέ όπου έκανε χατ τρικ, μοιράζοντας και μία ασίστ, έχουν αρχίσει να γίνονται συνηθισμένες, υπό την έννοια πως δεν είναι κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά από εκείνον.

Παρόλα αυτά η σεζόν που διανύει φέτος είναι αρκετά ιδιαίτερη: αρχικά, για πρώτη φορά είναι ο απόλυτος σταρ και ηγέτης των Παριζιάνων, μιας και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ο Έντισον Καβάνι, ο Νεϊμάρ, ο Λιονέλ Μέσι και τα φώτα δεν πήγαιναν αποκλειστικά… πάνω του, ενώ παράλληλα έχει γνωστοποιήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Για να γίνει αυτό, βέβαια, έπρεπε πρώτα να το αποδεχτεί ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί, που έφτασε να του προσφέρει 160 εκατ. ευρώ σε διετές συμβόλαιο, αλλά μετά τα συνεχόμενα «όχι» που εισέπραξε από την πλευρά του παίκτη, κατάλαβε πως ο Εμπαπέ είναι αποφασισμένος να πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αποτελεί το όνειρό του από τότε που ήταν παιδί.

Η μεταγραφή του στη «βασίλισσα» δεν είναι, ακόμη, επίσημη και απομένουν τα τυπικά για να γίνει τέτοια. Και μη γελιόμαστε, δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει πως αυτό το deal μπορεί να «χαλάσει». Όμως, μέχρι τη στιγμή που ο Εμπαπέ θα ανοίξει το κεφάλαιο «Ρεάλ Μαδρίτης» έχει πολλά να κάνει και ο ίδιος φαίνεται να το ξέρει καλύτερα από τον καθένα.



 

Τα τρομακτικά νούμερα και το απωθημένο που δεν είναι τόσο μακριά…



Ο Γάλλος σούπερ σταρ σε αγωνιστικό επίπεδο δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Δεδομένα, έχει παίξει ρόλο σε αυτό πως γνωρίζει πού θα είναι το μέλλον του, καθώς τα προηγούμενα χρόνια οι αμέτρητες φήμες, το δίλημμα και οι σκέψεις για την ανανέωση του συμβολαίου με την Παρί δεν τον βοηθούσαν. Τα γαλλικά Μέσα κάνουν λόγο πως οι σχέσεις του με τον Λουίς Ενρίκε δεν είναι καλές, όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει.

«Ξέρετε ήδη ότι αυτό που πουλάει είναι να πετάς σκ@τ@ και να προκαλείς προβλήματα και ανησυχίες. Ποιος νοιάζεται για την αλήθεια; Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν παίκτη, απλώς ορισμένες αποφάσεις μπορεί να εκτιμηθούν λίγο πολύ. Για μένα είναι ο Εμπαπέ είναι καλύτερος παίκτης στον κόσμο στα τελευταία μέτρα. Είναι ασταμάτητος», είχε αναφέρει ο Ισπανός τεχνικός και η αγωνιστική του εικόνα το αποδεικνύει στον απόλυτο βαθμό.

Έως τώρα σε όλες τις διοργανώσεις, μετράει περισσότερα γκολ (38) από ότι τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί (37)! Παράλληλα, έχει μοιράσει και οκτώ ασίστ, όντας σε τρομερή κατάσταση, ενώ με το χτεσινό σόου στο Μονπελιέ έφτασε τα 250 γκολ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Μέσα σε όλα αυτά, μη ξεχνάμε άλλωστε πως τον Μάρτιο του 2023 κατάφερε να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της γαλλικής ομάδας σε ηλικία μόλις 24 ετών.



Παράλληλα, έχει καταφέρει με την Παρί Σεν Ζερμέν να είναι μέσα σε όλους τους τίτλους: το πρωτάθλημα είναι εξασφαλισμένο καθώς με τη διαφορά των 12 πόντων δεν μπορούν να το χάσουν και εφόσον ο Εμπαπέ το κατακτήσει, θα φτάσει τα επτά! Στο Κύπελλο η Παρί είναι στα ημιτελικά και υποδέχεται στην έδρα της σε μόνο ματς τη Ρεν, ενώ τα δεδομένα του μεγάλου στόχου που ακούει στο όνομα Champions League είναι πολύ ευνοϊκά, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η Παρί φέτος στη διοργάνωση δεν έχει στην πλάτη της το «πρέπει» και αυτό μόνο καλό της έχει κάνει. Πέρασε από τον όμιλο του θανάτου με Μίλαν, Νιούκαστλ και Ντόρτμουντ, ενώ ο Εμπαπέ το έχει πάρει… προσωπικά. Στους «16» καθάρισε μόνος του τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με τρία γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με έξι τέρματα, μαζί με τους Χάαλαντ, Γκριεζμάν και Κέιν. Στους «8» η κληρωτίδα της έβγαλε την Μπαρτσελόνα, με την οποία ο 25χρόνος έχει υπέροχες αναμνήσεις, αφού τη σεζόν 2020/2021 στην πρώτη του επίσκεψη στο «Καμπ Νου» τιμώρησε τους «μπλαουγκράνα» με ένα επιβλητικό χατ τρικ, ενώ βρήκε δίχτυα και στη ρεβάνς, οδηγώντας τους Γάλλους στα προημιτελικά.

 



Μάλιστα, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε στάθηκε τυχερή, πηγαίνοντας στο, θεωρητικά, πιο εύκολο μονοπάτι, αφού αν κατάφερε να περάσει, στα ημιτελικά θα τεθεί αντιμέτωπη με μία εκ των Ατλέτικο Μαδρίτης ή Ντόρτμουντ. Έτσι, αποφεύγει τις Ρεάλ, Σίτι, Μπάγερν και Άρσεναλ και δεδομένα ο Εμπαπέ θέλει όσο τίποτε άλλο να αφήσει το Παρίσι, έχοντας οδηγήσει πρώτα την Παρί στην κατάκτηση του πρώτου Champions League στην ιστορία της.

 

Αν κατακτήσει -και- το Euro μπαίνει δυνατά στην κουβέντα για τον Γάλλο GOAT



Μέσα στη φούρια της αγωνιστικής περιόδου με τα συνεχόμενα ματς, αρκετός κόσμος ξεχνάει πως το καλοκαίρι υπάρχει και ένα Euro. Για τον Εμπαπέ η ευκαιρία που του παρουσιάζεται είναι τεράστια: έχοντας κατακτήσει ήδη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ στο δεύτερό του θα μνημονεύεται για πάντα για το μυθικό χατ τρικ στον τελικό, θα μπορεί να σηκώσει -και- το ευρωπαϊκό με το περιβραχιόνιο που του έδωσε μετά το Μουντιάλ του Κατάρ ο Ντιντιέ Ντεσάν.

Από την άλλη, η επιθυμία του για ρεβάνς στο Euro είναι αν μη τι άλλο μεγάλη, μιας και στην πρώτη του διοργάνωση το 2021 ο 25χρονος αστόχησε στην τελευταία εκτέλεση της διαδικασίας των πέναλτι και οι «τρικολόρ» είπαν αντίο από τη φάση των «16». Με ένα ρόστερ που ξεχειλίζει από ποιότητα σε όλες τις γραμμές, ο Εμπαπέ ως αρχηγός και ηγέτης έχει την ευκαιρία να πάρει όλα τα τρόπαια σε εθνικό επίπεδο σε ηλικία 25 ετών, έχοντας μπροστά του -εφόσον είναι υγιείς- μίνιμουμ 4-5 μεγάλα τουρνουά.

Εμπαπέ: Πριν γίνει «μερένχες», θέλει να μπει στην κουβέντα για τον Γάλλο GOAT

Από την άλλη είναι δεδομένο πως θα γίνει και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας, αφού έχει 46 τέρματα και στην πρώτη θέση βρίσκεται ο 37χρονος, Ολιβιέ Ζιρού με δέκα παραπάνω (56), ενώ με τους ρυθμούς που βαδίζει δεν αποκλείεται να πιάσει κορυφή ακόμη και κατά τη διάρκεια του Euro. Μέσα σε όλα αυτά, ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι, δείγμα της τεράστιας θέλησης που έχει για να γράψει ιστορία με τη Γαλλία. Ας κρατήσουμε για αυτό, όμως, μικρό καλάθι αφενός γιατί θα έχει μόλις τελειώσει το Euro, αφετέρου διότι πληροφορίες κάνουν λόγο πως η Ρεάλ δεν είναι τόσο σύμφωνη με αυτό, μιας και εκείνη την περίοδο είναι προγραμματισμένη η περιοδεία στις ΗΠΑ και η παρουσία του 25χρονου λόγω των οικονομικών συμφωνιών είναι υποχρεωτική.

Βάζοντας όλα τα παραπάνω στο τραπέζι, τόσο τα επιτεύγματά του έως τώρα, αλλά και αυτά που κυνηγάει να πετύχει και δεν είναι τόσο μακρινά, ο Κιλιάν Εμπαπέ μπορεί να μπει δυνατά στην κουβέντα για τον κορυφαίο Γάλλο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, μαζί με «ιερά τέρατα» όπως οι Ζιντάν, Πλατινί και Ανρί. Ναι, ακόμη και αν είναι μόλις 25 ετών και με τη Ρεάλ Μαδρίτης να τον περιμένει με ανοικτές αγκάλες για να τον κάνει απόλυτο ηγέτη της…

sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Αυτοκτονία» της Λιντς: Διασύρθηκε από την ΚΠΡ και... ανέβασε στην Premier League τη Λέστερ! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
27/04 @ 01:27

«Αυτοκτονία» της Λιντς: Διασύρθηκε από την ΚΠΡ και... ανέβασε στην Premier League τη Λέστερ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Λιντς συνετρίβη με 4-0 από την ΚΠΡ, χάνοντας έδαφος στη μάχη της ανόδου και επιτρέποντας στη Λέστερ να εξασφαλίσει τη θέση της στην επόμενη Premier League.

Τσίμπησε τον βαθμό και έμεινε ζωντανή για παραμονή στη Ligue 1 η Ναντ-ThemaSports
27/04 @ 01:19

Τσίμπησε τον βαθμό και έμεινε ζωντανή για παραμονή στη Ligue 1 η Ναντ

Η Ναντ πήρε εκτός έδρας ισοπαλία, 1-1, από τη Μονπελιέ και έμεινε στο +4 από την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας της Ligue 1.

Υποβιβάστηκε η Σαλερνιτάνα του Κάστανου! -ThemaSports
27/04 @ 08:41

Υποβιβάστηκε η Σαλερνιτάνα του Κάστανου!

Η τρίτη θητεία της Σαλερνιτάνα στη Serie A ολοκληρώθηκε στα τρία χρόνια, έπειτα από την ήττα 0-3 στην έδρα της Φροζινόνε για την 34η αγωνιστική.

Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!-ThemaSports
27/04 @ 08:34

Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ φαίνεται πως θέλει να φέρει πίσω στον σύλλογο τον Γιούργκεν Κλοπ, αλλά από διαφορετικό πόστο αυτή τη φορά.

Αλλαγή στάσης από Σαλάχ! -ThemaSports
27/04 @ 08:06

Αλλαγή στάσης από Σαλάχ!

Να παραμείνει τελικά στη Λίβερπουλ φέρεται να επιθυμεί ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

Πέρασε από το Σαν Σεμπαστιάν και ετοιμάζεται για ΣΤΕΨΗ η Ρεάλ Μαδρίτης!-ThemaSports
27/04 @ 00:18

Πέρασε από το Σαν Σεμπαστιάν και ετοιμάζεται για ΣΤΕΨΗ η Ρεάλ Μαδρίτης!

Με γκολ του Γκιουλέρ στο πρώτο ημίχρονο, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 1-0 της Σοσιεδάδ εκτός έδρας και έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ