Με νίκη για τον ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα έπεσε η αυλαία για την 21η αγωνιστική στην 1η φάση της ΟΠΑΠ Basket League, καθώς η ομάδα της Λευκωσίας, κέρδισε εκτός έδρας την Payabl. EKA ΑΕΛ και έτσι κατατάσσεται οριστικά στην 4η θέση, ενόψει της 2ης φάσης, ενώ η ομάδα της Λεμεσού έμεινε στην 5η, μια αγωνιστική πριν από το πέσιμο της αυλαίας για την 1η φάση.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 62-46, ενώ στο ημίχρονο είχε προηγηθεί με 40-19 και είχε για κορυφαίο τον Blackmon (20 πόντοι, 4/4 βολές, 5/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ).

 

Μετά από ένα αρχικό προβάδισμα που πήρε η ΑΕΛ, με 4-0, στη συνέχεια ήταν η δυνατή άμυνα που παρουσίασε ο ΑΠΟΕΛ που είχε τον πρώτο λόγο, καταφέρνοντας να πάρει το παιχνίδι σε ένα αργό τέμπο.

Με αυτό το σκηνικό, οι φιλοξενούμενοι, δημιούργησαν ένα σερί 16-2, για να προηγηθούν με 16-6 στο 7` και η ΑΕΛ μείωσε κάπως όταν έκλεισε το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης, όταν στο 10`, το σκορ πήγε στο 18-12 για τον ΑΠΟΕΛ.

Όμως η 2η περίοδος, ξεκίνησε με ένα 7-0 σερί για την ομάδα της Λευκωσίας που άνοιξε τη διαφορά στο +13, όταν στο 13`, το σκορ πήγε στο 25-12 και πλέον η ΑΕΛ, ήταν αναγκασμένη να βρει λύσεις, ειδικά στο εκτελεστικό κομμάτι.

Κάτι όμως που δεν βρισκόταν τρόπος για να γίνει και έτσι ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζοντας να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, με την πάροδο του χρόνου, ανέβασε τη διαφορά στο +22 (40-18), όταν το χρονόμετρο έδειξε το 18`.

Στο τέλος του ημιχρόνου, ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με 40-19, ενώ χαρακτηριστικό για την ΑΕΛ, ήταν το 0/15 τρίποντα στα μισά της αναμέτρησης.  

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε και πολύ κατά την 3η περίοδο, όπου ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζοντας να είναι αρκετά αποτελεσματικό στο ανασταλτικό κομμάτι, όχι μόνο κράτησε τη διαφορά, αλλά την ανέβασε και άλλο και έτσι, όσο περνούσε η ώρα, η αίσθηση ότι ήταν θέμα χρόνου η νίκη για τους φιλοξενούμενους γινόταν όλο και πιο έντονη.

Με το κλείσιμο της 3ης περιόδου, ο ΑΠΟΕΛ είχε το προβάδισμα με 55-28.

Η ΑΕΛ έκανε μιαν απόπειρα για να επανέλθει στο παιχνίδι, έστω και αν απέμενε μόλις μια περίοδος και ενώ η τιμή της διαφοράς, ήταν στους 27 πόντους.

Η 4η περίοδος λοιπόν, ξεκίνησε με ένα 14-2 σερί για τη γηπεδούχο, που έριξε τη διαφορά στο -15 (57-42), κάτι που συνέβη λίγο μετά το 35`.

Όμως δεν υπήρχαν πλέον χρονικά περιθώρια και σε αυτά που απέμεναν, ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στο +20 (62-42), για να φθάσει τελικά στη νίκη με σκορ 62-46.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-18, 19-40, 28-55, 46-62.

PayablEKA ΑΕΛ (Κάλια Παπαδοπούλου): Mc Clure 6, Shepherd 11, Μονιάτης, Flowers 10, Γεωργίου 2, Βάκης 8 (1), Μύθιλλος 4, Αρμακόλας 4, Davis, Χριστοφίδης 1.

ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα (Νικόλας Παπαδόπουλος): Jacobs 6, Blackmon 20 (2), Κοιλαράς 6, Galloway, Nottage 14 (1), Γιανναράς 11 (3), Παπαμιχαήλ 3 (1), Σολωμού, Grace, Πυρίλλης 2.

*Βρείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα*

Βρείτε σήμερα στο CBF TV δωρεάν συνδρομή 7 ημερών! Για να μην χάνετε κανένα αγώνα από την δράση όλων των πρωταθλημάτων της ΚΟΚ

* Link: https://www.cbftv.net/account/subscribe/

* Μπείτε σήμερα στο CBF Shop για να βρείτε καλαθοσφαιρικά προϊόντα για όλη την οικογένεια

* Link: https://cbf-shop.com/

* Κατέβασε σήμερα το Swish App στο κινητό σου και δες όλα τα στατιστικά από τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΚΟΚ

* Link: https://www.cbf.basketball/el/events/details/event-9833

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεύτερη νίκη για τον Κεραυνό με ανατροπή επί της Ανόρθωσης-ThemaSports
01/05 @ 22:17

Δεύτερη νίκη για τον Κεραυνό με ανατροπή επί της Ανόρθωσης

Κάνοντας αντεπίθεση μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Κεραυνός επικράτησε με 78-72 της Ανόρθωσης στο στάδιο «Κώστας Παπαέλληνας» και έκανε το 2-0 στη σειρά της ημιτελικής φάσης της ΟΠΑΠ Basket League και θέλει άλλο ένα ροζ φύλλο για να προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης.

Πήρε το «διπλό» η ΑΕΚ και έκανε το 2-0 στις νίκες! -ThemaSports
30/04 @ 21:52

Πήρε το «διπλό» η ΑΕΚ και έκανε το 2-0 στις νίκες!

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στο Λευκόθεο ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα και στην Πετρολίνα ΑΕΚ που ήταν το δεύτερο για την ημιτελική φάση των πλέι-οφ για το πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Basket League και για το ζευγάρι των θέσεων 1 & 4.

Διπλό ο Κεραυνός και 1-0 επί της Ανόρθωσης-ThemaSports
27/04 @ 21:53

Διπλό ο Κεραυνός και 1-0 επί της Ανόρθωσης

Με διπλό ο Κεραυνός «έσπασε» την έδρα της Ανόρθωσης, κερδίζοντας με 76-68, στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης της ΟΠΑΠ Basket League και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Άνετη νίκη για την ΑΕΚ επί του ΑΠΟΕΛ στον πρώτο ημιτελικό των πλέι-οφ της Basket League (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)-ThemaSports
26/04 @ 21:44

Άνετη νίκη για την ΑΕΚ επί του ΑΠΟΕΛ στον πρώτο ημιτελικό των πλέι-οφ της Basket League (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Με νίκη της Πετρολίνα ΑΕΚ, άνοιξε η αυλαία για την ημιτελική φάση των πλέι-οφ, καθώς στην αναμέτρηση που έγινε στο «Κίτιον» που ήταν και η πρώτη για το ζευγάρι των θέσεων 1 & 4, κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα με 85-71.

Αρχίζει η ημιτελική φάση της ΟΠΑΠ Basket League  -ThemaSports
25/04 @ 22:24

Αρχίζει η ημιτελική φάση της ΟΠΑΠ Basket League

Στην ημιτελική φάση περνάει η ΟΠΑΠ Basket League, καθώς το επόμενο διήμερο θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες της σειράς, με τις ομάδες που είχαν την ψηλότερη θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου να έχουν το προβάδισμα της έδρας στα δυο ζευγάρια.

ΑΕΚ: «Άστοχές οι φωνές της Ανόρθωσης για τη διαιτησία - Οι παίκτες καθόρισαν την τύχη του αγώνα»-ThemaSports
23/04 @ 13:20

ΑΕΚ: «Άστοχές οι φωνές της Ανόρθωσης για τη διαιτησία - Οι παίκτες καθόρισαν την τύχη του αγώνα»

Ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πετρολίνα ΑΕΚ:

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ