Πόσο όμορφο στο… μάτι να κρίνεται ένα ματς στα πέναλτι. Πάντα μας αρέσει. Πάντα κάνουμε προβλέψεις για την κατάληξη ενός παιχνιδιού, για το αν θα ευστοχήσει ή όχι ο κάθε παίκτης που πηγαίνει στην μπάλα. Είναι «επιστήμη» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πάντως, τα πέναλτι. Και μία έρευνα μετά το Άρσεναλ – Πόρτο και το Ατλέτικο Μαδρίτης – Ίντερ, το αποδεικνύει πλήρως!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Είχαμε να δούμε μία πρόκριση του Champions League να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι, από το 2016 και την αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ατλέτικο. Και φτάσαμε στο 2024, προκειμένου να επαναληφθεί η ιστορία.

Και μάλιστα, όχι μία φορά. Η Άρσεναλ ήταν αυτή που επικράτησε με 4-2 της Πόρτο στη «ρώσικη ρουλέτα», το βράδυ της Τρίτης στο «Έμιρεϊτς», για να φτάσουμε στο «χθες» και σε όσα έγιναν στο Ατλέτικο Μαδρίτης – Πόρτο. Εκεί όπου οι «ροχιμπλάνκος» έκαναν το 2-1 στο φινάλε, έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση και εν τέλει, οδηγηθήκαμε ξανά στην αγαπημένη… διαδικασία όλων.

Είχαμε και πάλι το ίδιο σκορ. Δύο αποκρούσεις από τον Όμπλακ, μία από τον Ζόμερ, και νίκη με 4-2 για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, που αποτελεί την 3η ισπανική που θα βρεθεί στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Με το που είδαμε τις δύο εν λόγω ομάδες να φτάσουν στο σημείο των πέναλτι, όλοι κάναμε τις προβλέψεις μας…

Απολύτως λογικό και σύνηθες. Είχε αποκρούσει 16 στην καριέρα του ο Όμπλακ και ένα λιγότερο ο γκολκίπερ των «νερατζούρι», έχοντας όμως δεχθεί 79! Στην πραγματικότητα όμως, μία έρευνα του συγγραφέα και αναλυτή, Μάικ Κόξ, επισημαίνει πως η ουσία δεν είναι στους τερματοφύλακες, αλλά στους εκτελεστές.

Και ξεκαθαρίζει πως ένα κριτήριο που επιβεβαιώθηκε το διήμερο που παρήλθε, έγκειται στον χρόνο εκτέλεσης ενός πέναλτι. Αν «βιαστείς» να ολοκληρώσεις το «χρέος» σου, μετά το σφύριγμα του διαιτητή, συνήθως αστοχείς. Αν πάρεις τον χρόνο σου, οι πιθανότητες να σκοράρεις, είναι πολύ περισσότερες.

Στο Άρσεναλ – Πόρτο ξεκίνησε η έρευνα που αναφέραμε, για να την καταστήσουν ρεαλιστική η Ατλέτικο Μαδρίτης με την Πόρτο. Τι θέλουμε να πούμε; Πως ο Τσαλχάνογλου έκανε 7.5 δευτερόλεπτα να εκτελέσει, μετά το σφύριγμα του Μαρτσίνιακ. Σκόραρε.

Ο Ντεπάι μισό δευτερόλεπτο κάτω, εύστοχος. Ο Κορέα το ίδιο, ο Σαούλ κατέβασε την σχετική λίστα στα 5.5 δεύτερα, και δεν τα κατάφερε. Για να μην σας κουράζουμε, όσοι παίκτες περίμεναν για περισσότερα από 4.3 δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα, βρήκαν δίχτυα, πλην του τέως μέσου της Τσέλσι!

Από την άλλη πλευρά, από όσους «βιάστηκαν» και πήραν φόρα αμέσως μετά την σχετική υπόδειξη, εντός τεσσάρων δευτερολέπτων, σκόραραν στο 25% των περιπτώσεων. Μοναδική εξαίρεση ο Ρικέλμε, έχασαν πέναλτι ο Λαουτάρο Μαρτίνες, ο Κλάασεν και ο Αλέξις Σάντσες!

england365.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιούργκεν, εσύ την «πλήγωσες»: Μήπως τελικά, η σεζόν της Λίβερπουλ τελείωσε στις... 26 Ιανουαρίου;-ThemaSports
03/05 @ 21:19

Γιούργκεν, εσύ την «πλήγωσες»: Μήπως τελικά, η σεζόν της Λίβερπουλ τελείωσε στις... 26 Ιανουαρίου;

Θέλει να φύγει, το έχει αποφασίσει, το κρύβει από όλους και το ανακοινώνει ξαφνικά, ένα πρωί, στα τέλη Ιανουαρίου. Ο Γιούργκεν Κλοπ θα αφήσει τη Λίβερπουλ, ο «κύκλος» έκλεισε.

«Αυτό είναι ντροπή»: Το email που έστειλε ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ στο προσωπικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!-ThemaSports
03/05 @ 20:48

«Αυτό είναι ντροπή»: Το email που έστειλε ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ στο προσωπικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Εκνευρισμός, νεύρα και έντονη δυσαρέσκεια από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ για το προσωπικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η Γουάντα Νάρα υπέγραψε συμβόλαιο με πλατφόρμα περιεχομένου για ενηλίκους αντίστοιχη του Onlyfans! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
03/05 @ 20:23

Η Γουάντα Νάρα υπέγραψε συμβόλαιο με πλατφόρμα περιεχομένου για ενηλίκους αντίστοιχη του Onlyfans! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η Γουάντα Νάρα επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, με την Αργεντινή επιχειρηματία και μοντέλο να υπογράφει συμβόλαιο με πλατφόρμα περιεχομένου για ενηλίκους αντίστοιχη του Onlyfans!

Άστον Βίλα: Ανεβάζει στροφές ενόψει Μπράιτον ο Μαρτίνες και στο βάθος... Ολυμπιακός-ThemaSports
03/05 @ 17:52

Άστον Βίλα: Ανεβάζει στροφές ενόψει Μπράιτον ο Μαρτίνες και στο βάθος... Ολυμπιακός

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αναμένεται να επιστρέψει στη δράση για την Άστον Βίλα στο ματς με την Μπράιτον, κάτι που σημαίνει πως θα είναι πιθανότατα διαθέσιμος για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Τέλος ο Κλάτενμπεργκ από τη Νότιγχαμ - «Αποτέλεσα περισσότερο εμπόδιο, παρά όφελος για την ομάδα»!-ThemaSports
03/05 @ 17:35

Τέλος ο Κλάτενμπεργκ από τη Νότιγχαμ - «Αποτέλεσα περισσότερο εμπόδιο, παρά όφελος για την ομάδα»!

Παρελθόν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος θεωρεί πως έφερε περισσότερα προβλήματα στον σύλλογο, από όσα κατάφερε να λύσει.

ΦΟΒΕΡΟΣ Κλοπ για το πρόγραμμα της Λίβερπουλ: «Θα ήθελα να τους βλέπω όταν αποφασίζουν και γελούν...» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/05 @ 16:21

ΦΟΒΕΡΟΣ Κλοπ για το πρόγραμμα της Λίβερπουλ: «Θα ήθελα να τους βλέπω όταν αποφασίζουν και γελούν...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μεγάλα κέφια ο Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, δεν φίλτραρε τίποτα από τα λεγόμενα του! Σχολίασε το πρόγραμμα που είχε η ομάδα του μέχρι και την περασμένη εβδομάδα και τόνισε πως πολύ θα ήθελε να παρακολουθεί τα γέλια στις συνεδριάσεις όταν αποφασίζουν πως οι «κόκκινοι» θα παίζουν Σάββατο στις 14:30 μετά από μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ