Στη ιστοσελίδα Fotbollskanalen, μίλησε ο Κύπριος επιθετικός της ΑΙΚ, για το τι θέλει να πετύχει στην Σουηδία.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά το δημοσιεύμα: 

Ο Ιωάννης Πίττας υπέγραψε το καλοκαίρι στην ΑΙΚ. Φέτος, η φιλοδοξία του Κύπριου επιθετικού είναι να πάρει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Allsvenskan.

Η περασμένη σεζόν ήταν δύσκολη για την ΑΙΚ και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η ομάδα συμμετείχε στη μάχη για παραμονή στην Allsvenskan.

Την καλοκαιρινή περίοδο, η ομάδα ενισχύθηκε με καταξιωμένους παίκτες όπως ο Anton Salétros, ο Bersant Celina και ο Ioannis Pittas, 27 ετών.

Ο τελευταίος ήρθε από τον Απόλλωνα Λεμεσού και το φθινόπωρο ο επιθετικός σημείωσε εννέα γκολ σε 13 αγώνες στην Allsvenskan.

Φέτος, η φιλοδοξία του επιθετικού είναι να πάρει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Allsvenskan. Αυτό λέει ο Πίττας στην Fotbollskanalen.

«Είναι ξεκάθαρο ότι είναι δυνατό να κερδίσω τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες στο ποδόσφαιρο. Για να κερδίσεις τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος όλη τη σεζόν και να κάνεις καλούς αγώνες. Οπότε προπονούμαι σκληρά κάθε μέρα και παλεύω για να βελτιωθώ»

Επιπλέον, όμως, ο 27χρονος επισημαίνει ότι η ύψιστη προτεραιότητα του είναι να πετύχει η ομάδα να παίξει καλά και να φέρει καλά αποτελέσματα εντός έδρας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα είναι καλή.

«Όλοι οι παίκτες έχουν έναν στόχο και ο δικός μου είναι να πετύχω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ και να είμαι στην κορυφή των σκόρερ. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα είναι καλή και ότι πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε μια καλή θέση στο πρωτάθλημα και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στο κύπελλο»

Στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Σουηδίας, ο Πίττας έπρεπε να παίξει είτε με τον Taha Ayari είτε τον Omar Faraj στο πλευρό του. Ο επιθετικός μιλάει για τους επιθετικούς συμπαίκτες του.

«Υπάρχει διαφορά μεταξύ του Αγιάρι και του Ομάρ. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι παικτών. Ο Ομάρ είναι περισσότερο δυνατός στο να κρατά την μπάλα και μπορεί να ανοίξει περισσότερους χώρους. Ο Ayari είναι εύστροφος και γρήγορος και καλύτερος στο να δίνει καθοριστικές πάσες. Και οι δύο είναι καλοί παίκτες με μεγάλες δυνατότητες».

Το συμβόλαιο του Πίττα με την ΑΙΚ εκτείνεται έως το τέλος του 2025.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άστον Βίλα: Ανεβάζει στροφές ενόψει Μπράιτον ο Μαρτίνες και στο βάθος... Ολυμπιακός-ThemaSports
03/05 @ 17:52

Άστον Βίλα: Ανεβάζει στροφές ενόψει Μπράιτον ο Μαρτίνες και στο βάθος... Ολυμπιακός

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αναμένεται να επιστρέψει στη δράση για την Άστον Βίλα στο ματς με την Μπράιτον, κάτι που σημαίνει πως θα είναι πιθανότατα διαθέσιμος για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Τέλος ο Κλάτενμπεργκ από τη Νότιγχαμ - «Αποτέλεσα περισσότερο εμπόδιο, παρά όφελος για την ομάδα»!-ThemaSports
03/05 @ 17:35

Τέλος ο Κλάτενμπεργκ από τη Νότιγχαμ - «Αποτέλεσα περισσότερο εμπόδιο, παρά όφελος για την ομάδα»!

Παρελθόν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος θεωρεί πως έφερε περισσότερα προβλήματα στον σύλλογο, από όσα κατάφερε να λύσει.

ΦΟΒΕΡΟΣ Κλοπ για το πρόγραμμα της Λίβερπουλ: «Θα ήθελα να τους βλέπω όταν αποφασίζουν και γελούν...» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/05 @ 16:21

ΦΟΒΕΡΟΣ Κλοπ για το πρόγραμμα της Λίβερπουλ: «Θα ήθελα να τους βλέπω όταν αποφασίζουν και γελούν...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μεγάλα κέφια ο Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, δεν φίλτραρε τίποτα από τα λεγόμενα του! Σχολίασε το πρόγραμμα που είχε η ομάδα του μέχρι και την περασμένη εβδομάδα και τόνισε πως πολύ θα ήθελε να παρακολουθεί τα γέλια στις συνεδριάσεις όταν αποφασίζουν πως οι «κόκκινοι» θα παίζουν Σάββατο στις 14:30 μετά από μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις!

Η προ 10ετίας εμπειρία του Έμερι που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός-ThemaSports
03/05 @ 13:45

Η προ 10ετίας εμπειρία του Έμερι που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός

Και τότε ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Και με βαρύτερο σκορ εις βάρος της ομάδας του, αφού ίσχυε διαφορετικός κανονισμός για τα εκτός έδρας γκολ. Και τότε με το δεύτερο παιχνίδι σε εχθρικό έδαφος. Κι όμως τα κατάφερε! Ο Έμερι έχρισε φαβορί για την πρόκριση στον τελικό τον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη...

Θριάμβευσε στο ντέρμπι του Λονδίνου με την Τότεναμ και παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης η Τσέλσι!-ThemaSports
03/05 @ 00:57

Θριάμβευσε στο ντέρμπι του Λονδίνου με την Τότεναμ και παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης η Τσέλσι!

Τη νίκη με 2-0 πανηγύρισε στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Τότεναμ η Τσέλσι, πλησιάζοντας τις θέσεις της Premier League που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Ο Τεν Χαγκ «ξέσπασε» προς τους δημοσιογράφους: «Εσείς βγάζετε τίτλους, και είναι όλοι άκυροι»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/05 @ 23:18

Ο Τεν Χαγκ «ξέσπασε» προς τους δημοσιογράφους: «Εσείς βγάζετε τίτλους, και είναι όλοι άκυροι»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Έρικ Τεν Χαγκ κατηγόρησε ευθέως τον αγγλικό Τύπο, που σε κάθε μεταγραφική περίοδο βγάζει… στο σφυρί όλο του το ρόστερ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ