Ολυμπιακός - Λαύριο 84-63: Του αρκούσε ένα ημίχρονο και... τώρα ντέρμπι «αιωνίων»!

Ολυμπιακός - Λαύριο 84-63: Του αρκούσε ένα ημίχρονο και... τώρα ντέρμπι «αιωνίων»!

Το Λαύριο πρόβαλε αντίσταση για ένα ημίχρονο, ωστόσο ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα στο φινάλε (09/03, 84-63) και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» επικεντρώνονται στο κρίσιμο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Ο Ολυμπιακός... πάτησε «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε με 84-63 το Λάυριο στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Basket League.

Με αυτή τη νίκη, οι Πειραιώτες ανέβηκαν στο 18-2 και παρέμειναν στη 2η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

 

Κορυφαίος για τους νικητές, ήταν ο Άλεκ Πίτερς με 20 πόντους (4 ριμπάουντ), την ώρα που εξαιρετικός ήταν και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους (4 ριμπάουντ).

 

Πλέον, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικεντρώνεται στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (14/03, 19:45), που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ και στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης 
 

Ο Κάνααν ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο ξεκίνημα του ματς και έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων (10-5) στους γηπεδούχους, οι οποίοι διατήρησαν το προβάδισμα τους και σταδιακά το διεύρυναν (22-13 με καλάθι του Ράιτ στο 9’). Εν τέλει, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 22-15, χάρη σε καλάθι του Θόρντον.

Διαφορετική ήταν η εικόνα του δευτέρου δεκαλέπτου, με την ομάδα του Κώστα Μέξα να «τρέχει» ένα επιμέρους 12-4 και να περνά μπροστά (26-27) με κάρφωμα του Χορχλέρ, στο 14’. Μάλιστα, το Λάυριο προηγήθηκε και με τρεις πόντους (37-40 με σουτ δύο πόντων του Μουράτου στο 19’), όμως οι Πειραιώτες ανέκτησαν τον έλεγχο και με buzzer-beater τρίποντο του Κάνααν, πήγαν με το υπέρ τους +2 (44-42) στα αποδυτήρια.

Στην «επανάληψη», οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με ένα επιμέρους 9-2 (53-44 με τρίποντο του Παπανικολάου στο 24’) και έδειχναν αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι. Με νέο τρίποντο του Παπανικολάου, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε και στο +13 (60-47), τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ με τους Πίτερς και Ράιτ, η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (70-52).

Η τελευταία περίοδος, δεν χρίζει ιδαίτερης ανάλυσης, καθώς ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι και στο +24 (80-56 στο 37’), ο Γιώργος Μπαρζώκας άνοιξε το ροτέισον και τελικά, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 84-63.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 44-42, 70-52,84-63. 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ 

www.bnsports.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Εντόπισε στη Σουηδία το νέο «διαμαντάκι» για τη μεσαία γραμμή

Εντόπισε στη Σουηδία το νέο «διαμαντάκι» για τη μεσαία γραμμή

Η Κόμο φέρεται να βρήκε άλλον έναν νεαρό που μπορεί ν’ αποδειχθεί σημαντική επένδυση για το μέλλον της ομάδας και ο Φάμπρεγας ξεχώρισε τον 18χρονο Αντριάν Λάντο από τη Χάμαρμπι.