Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΟ 2023 Γιώργος Χρυσοστόμου: «Οι επιτυχίες του 2023, προπομπός για μια πετυχημένη Ολυμπιακή Χρονιά» 305 αθλητές από 25 Ομοσπονδίες συμμετείχαν σε διοργανώσεις στο εξωτερικό κατακτώντας 94 μετάλλια

Ακολουθήστε μας στο Google news

Απόλυτα πετυχημένο ήταν το 2023 για την ΚΟΕ και κατ’ επέκταση για τον Κυπριακό Αθλητισμό βάσει των αποτελεσμάτων που πέτυχαν αθλητές μας σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και όσον αφορά τον αριθμό των αθλητών που είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε διεθνείς διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. 

Μιλώντας σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου, έκανε τον απολογισμό της δράσης της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για το 2023, ένας απολογισμός που στηρίχθηκε στη βάση των αθλητικών αποστολών και αγωνιστικών συμμετοχών που είχε να διεκπεραιώσει η Επιτροπή.

«Μετρώντας τις διακρίσεις μας διαπιστώνουμε με χαρά ότι αυτές στηρίχθηκαν στις ικανότητες έμπειρων πρωταθλητών μας αλλά και στο ταλέντο των νέων μας, γεγονός που ομολογεί το ισχυρό παρόν και την εξαιρετική προοπτική του  Κυπριακού Αθλητισμού. Προοπτική που ως Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή οφείλουμε να αξιοποιήσουμε, να προστατεύσουμε και να επενδύσουμε δυνατά και καθαρά», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟΕ. 

Μιλώντας με αριθμούς, ο κ. Χρυσοστόμου τόνισε πως 305 αθλητές μας από 25  Ομοσπονδίες κατέκτησαν 94 μετάλλια, (30 χρυσά, 31 αργυρά, 33 χάλκινα), και είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αγώνες υψηλού οργανωτικού και αγωνιστικού επιπέδου με πλήρως στελεχωμένες αποστολές από όλες τις απόψεις, κάτι που διευκόλυνε την προσπάθεια των αθλητών. 

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τις Ομοσπονδίες τονίζοντας πως «νιώθω σιγουριά ότι δεν κάναμε διάκριση σε αθλήματα και αθλητές. Αντίθετα προσπαθήσαμε να δώσουμε δικαιωματικά την ευκαιρία σε όλες τις Ομοσπονδίες, με ίσες και δίκαιες προϋποθέσεις».

Ο κ. Χρυσοστόμου δεν παρέλειψε να συγχαρεί το Μίλαν Τραΐκοβιτς για την κατάληψη της 8ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που έγινε στη Γλασκώβη, μια επιτυχία, η οποία όπως τόνισε, αποτελεί προπομπό για επιτυχή παρουσία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες το ερχόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι.

Συγχάρηκε επίσης τον Παύλο Κοντίδη, τον Ντένις Ταραντίν και την Άντρη Χριστοφόρου και τους προπονητές τους για τις Ολυμπιακές κάρτες που έχουν εξασφαλίσει σε ιστιοπλοΐα και  ποδηλασία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στους μήνες που ακολουθούν, οι προκρίσεις Κυπρίων αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες θα αυξηθούν. 

«Όπως πράξαμε και στο Τόκυο θα εξασφαλίσουμε και θα διασφαλίσουμε όπως οι αθλητές μας έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να αγωνιστούν, από την στιγμή που θα αναχωρήσουν από την Κύπρο, και μετά την είσοδο τους στο Ολυμπιακό Χωριό, ικανοποιώντας τεκμηριωμένα αιτήματα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, έτσι ώστε οι αθλητές απρόσκοπτα να επικεντρωθούν στην αποστολή τους εντός του αγωνιστικού χώρου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι με την παρουσία τους οι αθλητές μας αλλά και όλη η αποστολή θα μας κάνουν περήφανους» ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου της ΚΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Ευχαρίστησε επίσης τους χορηγούς και υποστηρικτές της ΚΟΕ, η στήριξη των οποίων αποτελεί σημαντική παράμετρο προκειμένου να προσδοκούμε σε επιτυχή παρουσία της χώρας μας στους επικείμενους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Την ΚΟΕ και παράλληλα τον Κυπριακό Αθλητισμό, στηρίζουν: 

ΟΠΑΠ Κύπρου (Πλατινένιος Χορηγός)
Τράπεζα Κύπρου και Logicom (Χρυσοί Χορηγοί)
Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης (Ασημένιοι Χορηγοί) 
Deloitte (Χορηγός Παροχής Υπηρεσιών)
Cablenet (Χορηγός Επικοινωνίας)

Η ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, ο Όμιλος Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την  Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου, τη Γενική Διευθύντρια και Λειτουργούς του Υπουργείου για την άψογη εποικοδομητική και ωφέλιμη συνεργασία με την ΚΟΕ καθώς και τα ΜΜΕ για την προβολή και στήριξη που παρέχουν στους αθλητές μας. 

Τοποθετήσεις Αρχηγών Αποστολών, και Αθλητών

Αρχηγοί Αποστολών της ΚΟΕ και Αθλητές ήταν παρόντες στη συνέντευξη τύπου και έδωσαν μετέφεραν τις δικές τους παραστάσεις και εμπειρίες από την παρουσία τους στις διεθνείς διοργανώσεις. 

Ο Γιώτης Ιωαννίδης,  Αντιπρόεδρος ΚΟΕ  και Αρχηγός αποστολής στους Κοινοπολιτειακούς αγώνες Νέων που έγιναν στο Trinidad & Tobago αναφέρθηκε στις προκλήσεις που δημιούργησε το πολύ μακρινό ταξίδι και η μεγάλη προσπάθεια να μην επηρεαστεί η απόδοση των αθλητών, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε ενώ από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Χριστοφόρου, Ταμίας της ΚΟΕ που ήταν αρχηγός αποστολής στους 19ους ΑΜΚΕ στη Μάλτα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στους ΑΜΚΕ η Κύπρος εκπροσωπήθηκε με  187 αθλητές οι οποίοι έφεραν συνολικά στη χώρα μας 87 μετάλλια, εκ των οποίων τα 30 χρυσά, κάτι που συνιστά την καλύτερη συγκομιδή από το 2011. 

Το Μέλος της ΚΟΕ Γιώργος Παπαγεωργίου,  Αρχηγός αποστολής στους Ευρωπαϊκούς αγώνες στην Κρακοβία εξέφρασε το μεγάλο του σεβασμό προς όλους τους αθλητές που συμμετείχαν τόσο για την αγωνιστική αλλά και εξωαγωνιστική τους παρουσία, ενώ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Γιώργος Γεωργίου που ήταν  Αρχηγός Αποστολής  στο 17ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Μάριμπορ,  ευχαρίστησε τους νεαρούς αθλητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Παύλου Γεωργιάδη, Αρχηγού Αποστολής στους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες στο Ηράκλειο ο οποίος τόνισε επίσης και την εξαιρετική συνεργασία με τις Ομοσπονδίες ενώ ο Δημήτρης Παπαθεοδότου, Αρχηγός Αποστολής στο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Nέων στο Φρίουλι της Ιταλίας εστίασε στην παρουσία για πρώτη φορά αθλήτριας στο Ολυμπιακό Άθλημα των Παγοδρομιών. 

Ο αθλητής της Ιστιοπολοΐας Ντένις Ταραντίν που έχει εξασφαλίσει Ολυμπιακή κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σημείωσε ότι αποτέλεσε γι’ αυτόν τεράστια αθλητική επιτυχία η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες και ευχαρίστησε την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για τις συνθήκες που του εξασφάλισε για τη συμμετοχή του στους αγώνες σημειώνοντας πως «η εμπειρία τροφοδότησε την αποφασιστικότητά μου να στοχεύσω ψηλότερα και ο μελλοντικός μου στόχος είναι να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, προσπαθώντας να φτάσω στην κορυφή της αθλητικής επιτυχίας, και να την κάνω περήφανη στη διεθνή σκηνή».

Οι Αθλητές του Τζούντο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι, Πέτρος Χριστοδουλίδης και Σοφία Ασβεστά που κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στους ΑΜΚΕ και διεκδικούν τώρα την Ολυμπιακή πρόκριση είχαν κοινό τόπο στις δηλώσεις τους τη στήριξη που τυγχάνουν από την ΚΟΕ. Ο Πέτρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι «κατά την διάρκεια των αγώνων η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν δίπλα μας σε ότι χρειαστήκαμε», ενώ σε παρόμοιο τόνο η Σοφία Ασβεστά σημείωσε ότι «διοργανώσεις πολύ-αγώνων που συμμετέχουμε κάτω από την αιγίδα της ΚΟΕ, είναι πάντοτε οργανωμένοι και μας παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητήσουμε και τους ευχαριστούμε».

Ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι σημείωσε ότι οι μεγαλύτεροι αριθμοί που παρουσιάζονται στις συμμετοχές και τα αποτελέσματα δείχνουν και την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την ΚΟΕ και παράλληλα εξέφρασε την αισοδοξία του ότι «το άθλημα του Τζούντο θα είναι παρόν στην Ολυμπιάδα στο Παρίσι το 2024 όχι μόνο για να συμμετέχει αλλά και να διακριθεί».

H Ειρήνη Κοντού που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες ευχαρίστησε την ΚΟΕ, και την Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε για την όλη στήριξη που της παρείχαν επισημαίνοντας ότι «η πραγματικότητα είναι ότι ένας αθλητής βελτιώνεται μέσα και από τις συμμετοχές σε διάφορα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα».

Η Αλεξάνδρα Ζαφείρη που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Μάριμπορ στο άθλημα της Ποδηλασίας σημείωσε ότι αποτέλεσε για την ίδια μεγάλη εμπειρία η παρουσία και η συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση ευχαριστώντας την ΚΟΕ και την Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που της επέδειξαν. 

Ο έφηβος αθλητής Αλέξανδρος Κωνσταντίνου που εκροσώπησε δυό Ομοσπονδίες του Τριάθλου και του Μοντέρνου Πεντάθλου σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις στο Τρινιταντ & Τομπάκο και στο Ηράκλειο επεσήμανε ότι «οι ευκαιρίες που του δόθηκαν σε τόσο νεαρή ηλικία από την ΚΟΕ αποτέλεσαν τις δυο πιο ξεχωριστές και μοναδικές εμπειρίες που αποκόμισα μέσα από τα ταξίδια μου ως αθλητής στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Κύπρο».

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή 
5 Μαρτίου 2024

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διέλυσε τον ΠΑΟΚ με… φόρα από την Ευρώπη ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
06/04 @ 18:13

Διέλυσε τον ΠΑΟΚ με… φόρα από την Ευρώπη ο Ολυμπιακός!

Σε… πάρτι μετέτρεψε την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός, συντρίβοντάς τον 22-5 στο Παπαστράτειο.

Από τον ΚΟΑ η εκκίνηση στη Διαδρομή Αγάπης -ThemaSports
29/03 @ 12:00

Από τον ΚΟΑ η εκκίνηση στη Διαδρομή Αγάπης

Από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού δόθηκε και φέτος η εκκίνηση στη Διαδρομή Αγάπης που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μία Ευχή», στην παρουσία του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Χαράλαμπου Μιρή. 

Πόσο θα κοστίσουν στους Γάλλους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού-ThemaSports
26/03 @ 20:31

Πόσο θα κοστίσουν στους Γάλλους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα κοστίσουν μεταξύ 3 και 5 δισ. ευρώ δημόσιο χρήμα», σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Κολοκοτρώνη-ThemaSports
23/03 @ 22:31

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Κολοκοτρώνη

Η Αιμιλία Κολοκοτρώνη έγινε πριν από λίγο η τέταρτη εκπρόσωπος του κυπριακού στίβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος Αυγούστου (27-31) στη Λίμα του Περού.

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων: Οι απαιτήσεις για την ΚΟΕΑΣ-ThemaSports
21/03 @ 08:18

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων: Οι απαιτήσεις για την ΚΟΕΑΣ

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων του 2024 διεξήχθη το σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στη Λεϊρία της Πορτογαλίας, και ήδη τη «σκυτάλη» παρέλαβε η ΚΟΕΑΣ, η οποία θα είναι η διοργανώτρια αρχή την τριετία 2025 – 2027.

Σήκωσε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του-ThemaSports
16/03 @ 23:44

Σήκωσε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του

Έγινε η απονομή του τροπαίου μετά το τέλος του αγώνα με την Ομόνοια από τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ Δρ Κώστα Κωνσταντίνου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ