Themasports teamΟ απίθανος Εμμανουήλ Καραλής στον αγώνα της ζωής του. Ο Έλληνας άλτης κατάφερε να περάσει τα 5,85μ, που συνιστά την κορυφαία φετινή του επίδοση, και να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου της Γλασκόβης.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο Εμμανούλ Καραλής ήταν συγκλονιστικός, κατάφερε να σπάσει δύο φορές το φετινό του ρεκόρ και με επιτυχημένο άλμα με την πρώτη προσπάθεια στα 5,85μ. κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο που κατακτάει σε Παγκόσμιο.
Ο Έλληνας άλτης στη δεύτερη παρουσία του σε Παγκόσμιο κλειστού στίβου, μετά από την 5η θέση στο Μπέρμιγχαμ το 2018, απέδειξε ότι βρίσκεται στην ελίτ του αθλήματος.
Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στη φετινή διοργάνωση και 15ο συνολικά σε Παγκόσμια κλειστού, μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις ύψος το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, ενώ βρέθηκε ένα άλμα μακριά από το να μην καταταγεί καν στον τελικό του Παγκοσμίου κλειστού στίβου.
Ο Έλληνας άλτης ξεκίνησε την προσπάθειά του από τα 5,50μ., ύψος το οποίο άνοιξε τον τελικό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να το περάσει, με συνέπεια να αποφασίσει να το αφήσει για να συνεχίσει στα 6,65μ.
Εκεί ο Καραλής βρέθηκε ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του τελικού, καθώς απέτυχε να υπερβεί με την πρώτη προσπάθειά του τα 5,65μ.
Ο 24χρονος αθλητής είδε τον Πολωνό Λίσεκ να γίνεται ο πρώτος εκ των συμμετεχόντων που αποχώρησε από τον τελικό χωρίς να καταταγεί, αφού δεν κατάφερε να περάσει κανένα ύψος, μια στιγμή που γύρισε το κουμπί της ψυχολογίας του Έλληνα.
Ο Καραλής πήρε φόρα για να μείνει στον μεγάλο τελικό με τον πήχη να βρίσκεται στο 5,65μ., τον οποίο πέρασε με άνεση και απέδειξε ότι δεν θα τα παρατήσει τόσο εύκολα.
Ακολούθησε ένα αποτυχημένο άλμα στα 5,75μ, το οποίο στη δεύτερή του προσπάθεια πέρασε, συνιστώντας την κορυφαία φετινή του επίδοση, καθώς μέχρι τότε ήταν τα 5,72 που πήδηξε στο μίτινγκ του Κλερμόν Φεράν στη Γαλλία.
Με τον πήχη να έχει ανέβει στα 5,85μ. και τον Καραλή να έχει καπαρώσει την 6η θέση, ο Έλληνας άλτης αγωνιζόταν πλέον χωρίς άγχος, κάτι που έγινε εμφανέστατο στην πρώτη του κιόλας προσπάθεια στο συγκεκριμένο ύψος, το οποίο πέρασε και κατάφερε να αφήσει πίσω του το φετινό του ρεκόρ κατά 13 πόντους.
Με τον Αμερικανό Νίλσεν και τον Αυστραλό Μάρσαλ να μην καταφέρνουν να υπερβούν τα 5,85μ, ο Καραλής είχε ήδη εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο κράτησε μέχρι τέλους, αφού το μεγάλο φαβορί Αρμάντας Ντουπλάντις δεν του έκανε το χατίρι να κάνει τρεις άκυρες προσπάθειες στα 5,85μ, ενώ με άνεση πέρασε και τον πήχη στα 5,95μ. με τη δεύτερή του προσπάθεια.
sport24.gr
Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης, ήταν ευρέως γνωστό, ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τον προηγούμενο «Βασιλιά» διαχείρισης του ποδοσφαίρου…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
17/11 @ 14:13
Παιγνίδι αντάξιο της φήμης του, αλλά και των δυο αντιπάλων έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο Λευκωσίας, ο αγώνας για το Σούπερ Καπ στην υδατοσφαίριση. Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς βάφτηκε γαλαζοκίτρινος με τον ΑΠΟΕΛ να επικρατεί του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού με 16 – 14, μετά απο ένα πολύ καλό αγώνα.
17/11 @ 12:20
Με δυνατά συναισθήματα και ακόμη δυνατότερο μήνυμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (16/11) ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας Radisson Blu, όπου μια ξεχωριστή ομάδα δρομέων έτρεξε για τη στήριξη του Συνδέσμου «Μην Με Λησμόνει», ο οποίος στηρίζει άτομα με Αλτσχάιμερ και Άνοια.
17/11 @ 08:54
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή της 53ης Γιορτής των Αρίστων, η οποία διεξάγεται ανελλιπώς από το 1974 από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ).
15/11 @ 22:47
Ο Ολυμπιακός έκανε καλή εμφάνιση στην Ηλιούπολη, επικρατώντας της πρωτοπόρου Κασάνο με 25-20 και βάζοντας σημαντικό «λιθαράκι» για την πρόκριση στη φάση των «16» του EHF European Cup Ανδρών.
15/11 @ 07:59
Η σπουδαία σπρίντερ Μάριον Τζόουνς δίνει «μάχη» με αυτοάνοση ασθένεια. Σε πρόσφατη ανάρτηση της στα social media, η Αμερικανίδα φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα πόδια της.
14/11 @ 09:22
Η Eurobank και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή κτίζουν μια συμμαχία που βασίζεται σε κοινές αξίες και κοινό όραμα για τον κυπριακό αθλητισμό.
BEST OF THEMASPORTS