Δηλώσεις του Πάμπλο Ματσίν, φιλοξενούνται στο match program του Απόλλωνα για το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Διαβάστε αναλυτικά το match program - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Αναλυτικά:

Απόψε περιμένω από τους ποδοσφαιριστές μου να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Είμαι σίγουρος ότι όλοι στον σύλλογο γνωρίζουν τη σημαντικότητα του αγώνα.

Ελπίζω αυτή η πίεση να μην επηρεάσει αρνητικά την ομάδα και να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές να παρουσιάσουν το καλύτερο τους πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουμε τη νίκη. Θέλω να ζητήσω από τους οπαδούς μας να στηρίζουν την ομάδα σε κάθε λεπτό του αγώνα και να μην σταματήσουν σε καμία περίπτωση να πιστεύουν σε αυτή την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές μας. Να μην αμφιβάλουν στιγμή! Θέλω επίσης να γνωρίζουν ότι για μένα το σημαντικότερο κομμάτι της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος είναι οι οπαδοί της ομάδας μας.

Όπως έχω πει τις προάλλες, είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά υπάρχει και η επόμενη μέρα στον σύλλογο. Είναι απαραίτητο να έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και χρειάζεται να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο τον καλύτερο μας εαυτό, σε κάθε αγώνα. Γνωρίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο αν αποδώσουμε όπως χρειάζεται.

Άλλωστε πριν από λίγες μέρες κερδίσαμε την ΑΕΚ στην έδρα της αλλά αυτό το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό, καθώς στο πρωτάθλημα τα λάθη μπορούν να διορθωθούν στον επόμενο αγώνα, ενώ στο κύπελλο αυτό δεν μπορεί να ισχύσει. Είναι σαν τελικός και στους τελικούς πρέπει να κερδίζεις ανεξάρτητα από την απόδοση σου. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να σκοράρεις περισσότερες φορές. Όμως αν αγωνιστείς καλύτερα από τον αντίπαλο τότε αυξάνεις τις πιθανότητες σου να κερδίσεις. Ωστόσο στο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα σε μονούς αγώνες όλα μπορούν να συμβούν. Η κάθε μικρή λεπτομέρεια μπορεί να μετρήσει και να καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα.

Σε έναν αγώνα όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά όπως και η παράταση και τα πέναλτι. Μπορείς να προετοιμαστείς για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά τις συνθήκες των πέναλτι δεν μπορείς να τις δουλέψεις στην προπόνηση. Είναι εντελώς διαφορετική η ατμόσφαιρα στο γήπεδο με τόσο κόσμο, με τόση πίεση και άγχος, σε σχέση με την προπόνηση που οι ρυθμοί και οι παλμοί της καρδιάς είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Είμαι από τους προπονητές που δεν πιέζουν τους ποδοσφαιριστές, ούτε τους υποχρεώνω να εκτελέσουν πέναλτι. Αν νιώθουν οι ίδιοι ότι έχουν την αυτοπεποίθηση και πως είναι καλά πνευματικά, είμαι μαζί τους. Δεν θα υποχρεώσω κανέναν να εκτελέσει με το ζόρι αν δεν το νιώθει. Σίγουρα θέλω οι καλοί στις εκτελέσεις πέναλτι να νιώθουν καλά και να φωνάξουν «παρών» σε τέτοια περίπτωση.

Ένα σημαντικό θετικό στοιχείο είναι ότι θα έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση μας. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές μας θα δώσουν το καλύτερο τους για να κερδίσουμε. Το μεγάλο μας πλεονέκτημα όμως, είναι ο κόσμος μας και το ότι αγωνιζόμαστε στο σπίτι μας. Οι οπαδοί μπορούν να γίνουν ο 12ος παίκτης μας και όπως είπα πριν, να μην αμφισβητούν την ομάδα για να την βοηθήσουν να προκριθεί.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόλλων: Το παλεύει… -ThemaSports
17/05 @ 21:06

Απόλλων: Το παλεύει…

Ο Απόλλωνας δεν παράτησε την περίπτωση του Γκόντσγουιλ Εκπολό.

Αλλάζει προσανατολισμό με Γκούλα… -ThemaSports
17/05 @ 18:00

Αλλάζει προσανατολισμό με Γκούλα…

Ο Άντριαν Γκούλα αναλαμβάνει εκτός απροόπτου τον Απόλλωνα.

Ξεχώρισε Αντριάν Γκούλα ο Απόλλωνας-ThemaSports
16/05 @ 15:01

Ξεχώρισε Αντριάν Γκούλα ο Απόλλωνας

Ο Σλοβάκος Αντριάν Γκούλα είναι ο εκλεκτός της διοίκησης του Απόλλωνα για την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Μάρκες... 2026!-ThemaSports
16/05 @ 13:31

Μάρκες... 2026!

Στον Απόλλωνα μέχρι το 2026 ο Πέδρο Μάρκες.

Ανάρτηση Γιοβάνοβιτς: Δεν ξεχνά τον Απόλλωνα ο Σέρβος!(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
14/05 @ 23:50

Ανάρτηση Γιοβάνοβιτς: Δεν ξεχνά τον Απόλλωνα ο Σέρβος!(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δεν ξεχνά τον Απόλλωνα ο Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ