Γιάννης ΙωάννουΝέα Σαλαμίνα και Πάφος FC κοντράρονται το βράδυ της Τετάρτης (28/02, 19:00) στο «Αμμόχωστος» στο κύπελλο για τα προημιτελικά, σε ματς χωρίς... γυρισμό, με έπαθλο μία θέση στα ημιτελικά.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το συγκεκριμένο ματς είναι ο αγώνας της χρονιάς για τις δύο ομάδες, ειδικά για τους «ερυθρόλευκους» που πλέον αγωνίζονται στο Β' γκρουπ και το κύπελλο είναι η μόνη διέξοδος τους για μία μεγάλη διάκριση την οποία... κυνηγάνε χρόνια.
Από την άλλη, η Πάφος είναι μεν σε καλύτερη μοίρα, αφού αγωνίζεται στο Α' γκρουπ, αλλά κι αυτή κυνηγά μία μεγάλη διάκριση εδώ και χρόνια χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρά τα μεγάλα μπάτζετ και το υψηλότερο «ταβάνι» προσδοκιών.
Η αστάθεια που παρουσιάζει, δεν της επιτρέπει φυσικά να... βάλει το κύπελλο σε δεύτερη μοίρα και να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα, αντίθετα, φαίνεται να είναι πιο προσιτός στόχος για να κυνηγήσει την έξοδο της στην Ευρώπη, μέσω της κατάκτησης του τροπαίου που θα είναι μάλιστα το πρώτο στην ιστορία του συλλόγου.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου ποντάρει πολλά και στην πνευματική προετοιμασία της ομάδας του, αφού περιμένει να δει 11... «κομάντο» στον αγωνιστικό χώρο που θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, έχοντας στο πλάι τους τον κόσμο που θα δώσει βροντερό παρών. Ο Κύπριος τεχνικός θα κάνει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Οθέλλο, παρατάσσοντας την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Οι Φράγκος, Κονέ, Φερνάντες και Νάρσιγκ ήταν αμφίβολοι και η συμμετοχή τους στην αποστολή αναμένεται να κριθεί την τελευταία στιγμή. Εκτός πλάνων είναι οι Λέουκο και Κατσικάς.
Από την άλλη, ο Καρσέδο οποίος είναι πλέον με την... πλάτη στον τοίχο μετά και την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ που έριξε την ομάδα στην 5η θέση, σχεδιάζει τα πλάνα του έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεση του, αφού σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, μόνος ο Μάριος Δημητρίου δεν υπολογίζεται για την αυριανή μάχη.
Στις προηγούμενες δύο συναντήσεις τους για το πρωτάθλημα, η Πάφος FC κέρδισε στο «Αμμόχωστος» με 0-2 για τη 13η αγωνιστική, ενώ το ματς που έγινε πρόσφατα (σ.σ. στις 19/02) στο «Στέλιος Κυριακίδης» για την 26η αγωνιστική, έληξε χωρίς σκορ (0-0).
Τετάρτη, 28.02.2024 / 19:00
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου - ΠΑΦΟΣ FC
Στάδιο: VITEX «Αμμόχωστος – Επιστροφή»
Διαιτητής: Obrenovic Rade
Α' Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Jovanovic Srdjan
AVAR: Φελλάς Κωνσταντίνος
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος
Δύο ποιοτικοί επιθετικοί, ο Στεπίνσκι της Ομόνοιας και ο Ντράζιτς του ΑΠΟΕΛ νιώθουν σαν... «ξένο σώμα» στις ομάδες τους, αφού είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπολογίζονται από τους προπονητές τους, Χένινγκ Μπεργκ και Πάμπλο Γκαρσία αντίστοιχα.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/11 @ 16:34
Ανακοινώνεται από την ΚΟΠ, ότι η κλήρωση των αγώνων του Κυπέλλου Coca – Cola Γ’ Κατηγορίας και Επίλεκτης ΣΤΟΚ περιόδου 2025 – 2026, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.
13/11 @ 12:00
Ανακοινώνεται από την ΚΟΠ, ότι η κλήρωση των αγώνων της Β’ φάσης του Κυπέλλου Coca-Cola Α’-Β’ Κατηγορίας περιόδου 2025-2026, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.
05/11 @ 18:54
Η Ομόνοια Αραδίππου και ο Ολυμπιακός Λευκωσίας εξασφάλισαν σήμερα εισιτήριο για τους «16» του κυπέλλου Coca-Cola.
03/11 @ 17:03
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων της Α’ φάσης του Κυπέλλου Coca – Cola που θα γίνουν την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου.
29/10 @ 20:47
Χωρίς να... ιδρώσει ιδιαίτερα, ο Απόλλωνας συνέτριψε απόψε στο γήπεδο «Αμμόχωστος» τη ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου με 5-1 σε νοκ-άουτ παιχνίδι για την πρώτη φάση του κυπέλλου και προκρίθηκε στους «16».
29/10 @ 21:00
Με δύο παιχνίδια για την πρώτη φάση, συνεχίστηκε σήμερα (29/10) το κύπελλο Κύπρου.
BEST OF THEMASPORTS