Ένα άδοξο φινάλε, σε μία υπέροχη ευρωπαϊκή σεζόν και ένα ματς, που κανείς δεν φανταζόταν, πόσο ιστορικό ήταν.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πέρασαν 19 ολόκληρα χρόνια, έως ότου επιστρέψει η ΑΕΚ στη φυσική της έδρα, και είκοσι, μέχρι να ξαναπαίξει ευρωπαϊκό παιχνίδι, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κι όμως τόσα κύλησαν από εκείνο το βράδυ της Πέμπτης, σαν σήμερα (27/2) του 2003, όπου η μοίρα, τα λάθη και η ιστορία ήθελε την ΑΕΚ να δίνει το τελευταίο της ευρωπαϊκό παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κόπηκαν 16.047 εισιτήρια και περίπου 24.000 κόσμου πήγαν στις 20:00 το βράδυ στο «Νίκος Γκούμας» και είδαν την ΑΕΚ να φιλοξενεί την ισπανική Μάλαγα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου UEFA.

2898106.jpg
2898104.jpg
2898083.jpg

Υπήρχε η πίστη για την πρόκριση. Το 0-0 του πρώτου αγώνα μία εβδομάδα νωρίτερα στην Ισπανία έδινε ελπίδες και μάλιστα σοβαρές. Όμως ήρθε μία τσάμπα ήταν και ο αποκλεισμός,. με τη Μάλαγα να κερδίζει 0-1 στη Φιλαδέλφεια, με γκολ του Αντόνιο Σάντσες στο 26’ έπειτα από λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα Σάκη Χιώτη.

Ήταν ένα υπέροχο ευρωπαϊκό ταξίδι εκείνης της σεζόν για την ΑΕΚ που έκλεισε άδοξα. Ήταν η μοναδική πορεία με τις έξι ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με Ρεάλ, Ρόμα και Γκενκ και οι δυο νίκες με την Μακάμπι Χάιφα στους «32» του UEFA.

2898171.jpg
2898347.jpg

Αυτό το ματς όμως με τη Μάλαγα στις 27 Φλεβάρη του 2003 έμελλε να ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό που έδωσε η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Λίγους μήνες μετά ήρθε η κατεδάφιση του γηπέδου. Το πλήρωμα του χρόνου όμως ήρθε.

Το φθινόπωρο του 2022, η ΑΕΚ επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια, και έναν χρόνο αργότερα, έζησε το πρώτο της ευρωπαϊκό ταξίδι, στο νέο της γήπεδο. Ένα ταξίδι πολύ έντονο, που δεν συνδυάστηκε με συνέχεια και μετά τα Χριστούγεννα, αλλά ήταν το πρώτο κεφάλαιο, στο νέο της «βιβλίο».

AEK (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χιώτης, Μπορμπόκης, Κωστένογλου (78’Κωνσταντινίδης), Ράιτ, Κασάπης, Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Τσιάρτας (68’ Πετκοφ), Γεωργάτος (46’ Ιβιτς), Λάκης, Νικολαϊδης.

2898182.jpg




www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Live streaming η απονομή στον ΠΑΟΚ (Βίντεο)-ThemaSports
19/05 @ 23:35

Live streaming η απονομή στον ΠΑΟΚ (Βίντεο)

Πλησιάζει η ώρα της στέψης για τον Δικέφαλο του Βορρά

Βγήκε πρώτος σκόρερ και έσπασε... κατάρα 43 ετών ο Μορόν!-ThemaSports
19/05 @ 23:30

Βγήκε πρώτος σκόρερ και έσπασε... κατάρα 43 ετών ο Μορόν!

Με 20 γκολ, ο Λορέν Μορόν ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ στη Stoiximan Super League, όντας ο πρώτος παίκτης του Άρη που τα καταφέρνει μετά από 43 χρόνια.

Το μήνυμα της ΑΕΚ προς τους φιλάθλους: "Θα είμαστε όλοι ένα και την επόμενη σεζόν, αλλά και όσες ακολουθήσουν, εδώ στο σπίτι μας"-ThemaSports
19/05 @ 23:16

Το μήνυμα της ΑΕΚ προς τους φιλάθλους: "Θα είμαστε όλοι ένα και την επόμενη σεζόν, αλλά και όσες ακολουθήσουν, εδώ στο σπίτι μας"

Μετά της οριστικά αποτυχημένης προσπάθειας της ΑΕΚ να κάνει το back to back στο πρωτάθλημα, από τα μεγάφωνα της OPAP Arena η Ένωση μετέφερε μήνυμα ενότητας προς τον κόσμο εν όψει της νέας σεζόν.

Αλμέιδα: "Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, είμαι ευγνώμων στον κόσμο μας"-ThemaSports
19/05 @ 23:11

Αλμέιδα: "Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, είμαι ευγνώμων στον κόσμο μας"

Ο Ματίας Αλμέιδα συνεχάρη στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο της ΑΕΚ για τη στήριξη.

Μεντιλίμπαρ: "Μας βοήθησαν οι αλλαγές μας για να γυρίσουμε το παιχνίδι"-ThemaSports
19/05 @ 23:05

Μεντιλίμπαρ: "Μας βοήθησαν οι αλλαγές μας για να γυρίσουμε το παιχνίδι"

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος αλλά τόνισε πως βελτιώθηκε στο δεύτερο με τις αλλαγές που έγιναν, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Ποντένσε για το υπέροχο γκολ του στην Λεωφόρο.

Κόντης: "Έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα το παιχνίδι μετά το 2-1, θα πάρουμε το Κύπελλο"-ThemaSports
19/05 @ 23:00

Κόντης: "Έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα το παιχνίδι μετά το 2-1, θα πάρουμε το Κύπελλο"

Ο Χρήστος Κόντης εξήγησε τι πήγε λάθος και δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τους πράσινους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ