Ήρθε, είδε και… νίκησε ο Ολυμπιακός μέσα στην Τούμπα, υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ σε μία «βαριά» ήττα με 4-1. Με αφορμή το ευρύ νικηφόρο αποτέλεσμα του Ολυμπιακού, το BN Sports σας παρουσιάζει τις μεγαλύτερες νίκες των Πειραιωτών μέσα στην έδρα του «Δικεφάλου», εκεί που υπήρχε κάποτε εις βάρος τους η μεγαλύτερη παράδοση οποιασδήποτε ομάδας σε επίπεδο εθνικού πρωταθλήματος, αφού αγνοούσαν τη νίκη από το 1969 έως το 1992.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ντέρμπι της Κυριακής (18/02) στην Τούμπα βάφτηκε «ερυθρόλευκο», ο Ολυμπιακός έφυγε με το εμφατικό 4-1 από τη Θεσσαλονίκη βάζοντας… φωτιά στην κορυφή του πρωταθλήματος! Παρότι ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα στο πρώτο γκολ των Πειραιωτών, τίποτα δεν προμήνυε το τι θα ακολουθούσε. Ένας «ονειρικός» Ποντένσε έδωσε το σύνθημα μίας νίκης που μετατράπηκε σε… θρίαμβο για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Η Τούμπα του… πάει, είναι το γήπεδο που έχει χτίσει μια καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει να νικήσει τον Ολυμπιακό στην έδρα του από το 2021. Η «τεσσάρα» ήταν η πρώτη του μετά από 24 χρόνια, μία σαφώς μεγάλη νίκη που υποχρέωσε και τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην πιο «βαριά» εντός έδρας ήττα του επί ελληνικών εδαφών. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μία… εκδίκηση με αυτό τον τρόπο για το 4-2 του ΠΑΟΚ μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου. 

Ποιες είναι, όμως, οι μεγαλύτερες προηγούμενες νίκες του Ολυμπιακού μέσα στην Τούμπα;

(27/01/1965) ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-4 

Αυτή είναι η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, κάτι λιγότερο από 60 χρόνια πριν. Επρόκειτο για ματς της 15ης αγωνιστικής της Α’ Εθνικής, με τους ΜποτίνοΓιούτσοΑγανιάν και Σιδέρη να χρίζονται σκόρερς για τους Πειραιώτες. Σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα, τότε στην Τούμπα βρέθηκαν πολλοί υποστηρικτές των φιλοξενούμενων, με την ομάδα του Ολυμπιακού να αποθεώνεται κατά την επιστροφή της στο αεροδρόμιο. Στο τέλος της σεζόν 1964/1965, πρωταθλητής είχε στεφθεί ο Παναθηναϊκός, με τον Ολυμπιακό να τερματίζει τρίτος πίσω από την ΑΕΚ

παοκ_ολυμπιακος_0-4_1965.png

(27/11/2000) ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-4 

Από τότε είχε να σκοράρει τέσσερα γκολ ο Ολυμπιακός μέσα στην Τούμπα, πριν από την αναμέτρηση της Κυριακής (18/02.) Ήταν για την 8η αγωνιστική και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε μεγάλη μέρα τον Γρηγόρη Γεωργάτο (με ένα γκολ και δύο ασίστ) και τον Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς που σκόραρε τα δύο από τα γκολ της ομάδας του. Το άλλο τέρμα για το σύνολο του Τάκη Λεμονή πέτυχε ο Αλέξης Αλεξανδρής που στο τέλος της σεζόν 2000/2001 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ ενός πρωταθλήματος που κατακτήθηκε από τους Πειραιώτες. 

(05/02/2012) ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-2 

Με τον Ερνέστο Βαλδέρβε στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα με 2-0 χάρη στα γκολ των Αμπντούν και Μιραλάς που «σφράγισαν» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Ένα τρίποντο κομβικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2011/2012, αφού σήμανε την αντεπίθεση της ομάδας για το κυνήγι της πρώτης θέσης από τον πρωτοπόρο, εκείνη τη χρονική στιγμή, Παναθηναϊκό.

(04/10/2015) ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-2 

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού με αυτό το σκορ στο γήπεδο του «Δικεφάλου» έχοντας στον πάγκο του προπονητή από την ιβηρική χερσόνησο  και, πιο συγκεκριμένα, τον Πορτογάλο Μάρκο Σίλβα. Όπως και στην αναμέτρηση του 2012, έτσι και τότε, οι φιλοξενούμενοι είχαν βάλει τα θεμέλια της νίκης ήδη από το πρώτο μέρος με γκολ των Ιντέγιε και Μιλιβόγιεβιτς. Στο τέλος της σεζόν 2015/2016, το πρωτάθλημα κατέληξε και πάλι στο λιμάνι. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι προαναφερθείσες αναμετρήσεις είναι οι δύο από τις τέσσερις συνολικά στον 21ο αιώνα (πλην της χθεσινής) που ο Ολυμπιακός επικρατεί με δύο γκολ διαφορά στην έδρα του ΠΑΟΚ, κρατώντας παράλληλα το «μηδέν» στην άμυνα.  

Η μία από τις υπόλοιπες δύο ήταν με προπονητή τον Αλμπέρτο Μπιγκόν στις 19/03/2000 όταν ο Λάμπρος Χούτος σκόραρε δις σε ένα κομβικό τρίποντο (2-0), όπως αποδείχθηκε αργότερα, για την κούρσα της Α’ Εθνικής. Να σημειωθεί ότι δύο αγωνιστικές μετά τη νίκη αυτή, ο Μπιγκόναποχώρησε από τον Ολυμπιακό μετά από  ισόπαλο 1-1 απέναντι στον Εθνικό Αστέρα, με τον Γιάννη Ματζουράκη να τον διαδέχεται και να κατακτά τον τίτλο στο φινάλε.

Η άλλη επικράτηση ξανά με 2-0 είχε έρθει στις 24/08/2003, με προπονητή τότε τον Όλεγκ Προτάσοφ και σκόρερ τους Γιώργο Γεωργιάδη και Παντελή Καφέ. Ο Παναθηναϊκός τελικά κατέκτησε το νταμπλ, νικώντας μάλιστα τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου με 3-1. 

(21/01/2007) ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-3

Μέχρι χθες (18/02), αυτή ήταν η μόνη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν τρία γκολ στην Τούμπα από εκείνο το 4-2 τον Νοέμβριο του 2000. Είχαν ανατρέψει το εις βάρος τους 1-0 στο δεύτερο ημίχρονο χάρη σε γκολ των ΤοροσίδηΡιβάλντο και Καστίγιο, με τον ΠΑΟΚ απλά να μειώνει πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Η σεζόν 2006/2007 ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να κατακτά το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.  




www.bnsports.gr 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Aνατροπή και... φαβορί για Μπάλντοκ!-ThemaSports
03/05 @ 23:23

Παναθηναϊκός: Aνατροπή και... φαβορί για Μπάλντοκ!

Ο Παναθηναϊκος έχει μπει πλέον δυνατά για την απόκτηση του Τζόρτζ Μπάλντοκ...

Πανσερραϊκός: Λύθηκε και επίσημα το συμβόλαιο του Ουάρντα-ThemaSports
03/05 @ 19:41

Πανσερραϊκός: Λύθηκε και επίσημα το συμβόλαιο του Ουάρντα

Ο Πανσερραϊκός ήρθε σε συμφωνία με τον Αμρ Ουάρντα για τη κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών μια αγωνιστική πριν το φινάλε των playouts της Stoiximan Super League.

Στα... όρια του ο Πάμπλο Γκαρσία με ΟΥΑΡΝΤΑ - Τον «τελείωσε» η διοίκηση πριν την τελευταία αγωνιστική!-ThemaSports
03/05 @ 17:21

Στα... όρια του ο Πάμπλο Γκαρσία με ΟΥΑΡΝΤΑ - Τον «τελείωσε» η διοίκηση πριν την τελευταία αγωνιστική!

Ούτε μία ισχυρή προσωπικότητα όπως ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, δεν μπόρεσε να τα... βγάλει πέρα με τον Αμρ Ουάρντα, με τη διοίκηση της ομάδας να φτάνει στα όρια της όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ελλαδικής ιστοσελίδας Sportime.gr και να τον αποδεσμεύει πριν καν τελειώσει το πρωτάθλημα!

Με Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο η Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Γερμανία-ThemaSports
03/05 @ 08:26

Με Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο η Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Γερμανία

"Ορφανός" ο πάγκος της Εθνικής Ελλάδας και στο τιμόνι της για το προσεχές φιλικό με την Γερμανία αναμένεται να βρεθεί ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Νίκος Παπαδόπουλος.

Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
03/05 @ 08:01

Πανζουρλισμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Απίστευτες στιγμές εκτυλίχθηκαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (3/5), με χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο και να αποθεώνουν την αποστολή των "ερυθρόλευκων" μετά την νίκη στην έδρα της Άστον Βίλα.

Βαθμολογία UEFA: Ελπίδες για 15η θέση μετά το ιστορικό ΔΙΠΛΟ του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα!-ThemaSports
03/05 @ 00:48

Βαθμολογία UEFA: Ελπίδες για 15η θέση μετά το ιστορικό ΔΙΠΛΟ του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα!

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία της UEFA, μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference League!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ