Themasports teamΟ Τσάμπι Αλόνσο εμφανίζεται ως πρώτο φαβορί για να διαδεχτεί τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ το καλοκαίρι και έχει όλες τις ευλογίες του Γερμανού, ο οποίος τόνισε πως είναι ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς της γενιάς του.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο Γιούργκεν Κλοπ θα αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι από την Λίβερπουλ μετά από εννέα χρόνια παρουσίας στον πάγκο της και ένα ζήτημα που "καίει" ήδη όλο τον οργανισμό των ρεντς αφορά το πρόσωπο που θα κληθεί να καλύψει το κενό του.
Μεταξύ των υποψηφίων και με πολύ σοβαρές πιθανότητες είναι ο Τσάμπι Αλόνσο που κάνει θαύματα την τελευταία διετία με την Λεβερκούζεν, φτάνοντας μαζί της στα ημιτελικά του Europa League την περασμένη σεζόν και διεκδικώντας φέτος με μεγάλες αξιώσεις τον τίτλο της Bundesliga.
Από την πλευρά του, ο Κλοπ έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να μπλεχτεί στα πόδια των ιδιοκτητών της Λίβερπουλ όσον αφορά στην ανεύρεση του διαδόχου του, ωστόσο δεν κρύβει το θαυμασμό του για τον Τσάμπι Αλόνσο και τη δουλειά που έχει κάνει στην Γερμανία με την Λεβερκούζεν.
"Ο Τσάμπι κάνει εκπληκτική δουλειά και αυτό που λέω είναι ανεξάρτητο με τα όσα ακούγονται για το μέλλον του. Εάν με ρωτούσατε 8 εβδομάδες πριν για τον Τσάμπι θα σας έλεγα "Ω, Θεέ μου".
Οι δεινόσαυροι -που είναι ο Αντσλεότι, ο Μουρίνιο, ο Γκουαρδιόλα, ίσως εγώ- δεν θα κάνουμε αυτή τη δουλειά για άλλα 20 χρόνια. Εντάξει, ίσως να την κάνει ο Μουρίνιο.
Ωστόσο, η νέα γενιά είναι ήδη εδώ και θα έλεγα πως ο Τσάμπι ξεχωρίζει μέσα σε αυτήν", τόνισε αρχικά ο Κλοπ αναφερόμενος στον άλλοτε παίκτη των Λίβερπουλ, Ρεάλ και Μπάγερν, για να προσθέσει:
"Ως παίκτης είχε παγκόσμια κλάση ενώ προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια που παίζει και αυτό έναν μικρό ρόλο. Όταν έπαιζε, ήταν ήδη προπονητής εντός γηπέδου.
Το ποδόσφαιρο που παίζει, οι ομάδες που φτιάχνει, οι μεταγραφές που έκανε, όλα αυτά είναι εξαιρετικά. Έπαιξα πολύ καιρό στην Bundesliga και σας λέω πως είναι πολυ εντυπωσιακός.
Όχι μόνο για τους πόντους που μαζεύουν οι ομάδες του αλλά και για το ποδόσφαιρο που παίζει. Η Λεβερκούζεν ήταν καλύτερη ομάδα απέναντι στην Μπάγερν και αυτό είναι κάτι που το συναντάς εύκολα.
Όταν εγώ ήμουν στην Ντόρτμουντ και νικούσαμε την Μπάγερν, στηριζόμασταν στην άμυνά μας και στις γρήγορες αντεπιθέσεις, ειδικά στην αρχή. Όμως η Λεβερκούζεν είναι καλύτερη από την Μπάγερν, κάτι που προκαλεί έκπληξη αν αναλογιστεί κάποιος το μικρό διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα και τον νεανικό μέσο όρο ηλικίας.
Έκανε σούπερ μεταγραφές για αυτή την ομάδα, αυτές που χρειαζόταν ακριβώς και για αυτό είναι ξεχωριστός στη δουλειά του. Η Λεβερκούζεν έχει καλές πιθανότητες να πάρει το τρόπαιο ενώ είναι και από τα φαβορί για το Europa League επίσης".
Πηγή: sport24.gr
Αν κάποιος οπαδός της ΑΕΛ έκλεινε την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το λάπτοπ ή το κινητό μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου που η ομάδα του... πελαγοδρομούσε και μάθαινε το τελικό αποτέλεσμα χωρίς να έχει καμία ενημέρωση για το Β' ημίχρονο, θα νόμιζε ότι του κάνουν πλάκα ή ότι δεν ακούει καλά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
24/11 @ 00:10
Η Έλτσε έδειξε τον δρόμο στον Ολυμπιακό! Η ομάδα του Έντερ Σαράμπια, από τύχη δεν κέρδισε την προβληματική Ρεάλ Μαδρίτης που έδωσε δικαιώματα και… συντεταγμένες ενόψει του ματς της Τετάρτης (2-2).
23/11 @ 23:55
Αν δεν είχαν την ίδια έδρα, θα ήταν «απόδραση». Ωστόσο, η Μίλαν επιβλήθηκε της Ίντερ στο «Σαν Σίρο» με τον Captain America, Κρίστιαν Πούλισικ, να… κλέβει το derby della Madonnina με το 1-0!
23/11 @ 23:10
Η Ατλέτικο Μαδρίτης χρειάστηκε ένα αυτογκόλ στο 84ο λεπτό της εκτός έδρας αναμέτρησής της με τη Χετάφε, για να πάρει τη δύσκολη νίκη με 1-0 και να παραμείνει κοντά στην κορυφή της La Liga!
23/11 @ 17:17
Για την κάκιστη εικόνα που παρουσιάζει η Λίβερπουλ μίλησε ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, κάνοντας λόγο για ένα χάος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στους reds!
23/11 @ 12:47
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν σταματά ποτέ να επιβεβαιώνει το μύθο του. O Σουηδός θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου βρέθηκε ξανά στο κέντρο της προσοχής, αυτή τη φορά όχι με τις επιδόσεις του εντός γηπεδων, αλλά με μια... παγωμένη πρόκληση.
23/11 @ 08:56
Η Πόρτο επιβλήθηκε με 3-0 της Σιντρένσε και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας.
BEST OF THEMASPORTS