Το σκεπτικό της 3μηνης τιμωρίας του Αχιλλέα Μπέου φέρνει στο φως και τις απίστευτες ύβρεις που εξαπέλυσε προς τον διαιτητή Πουλικίδη.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Με τρεις μήνες απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια και 12.000 ευρώ πρόστιμο τιμώρησε το Πειθαρχικό Όργανό της Σούπερ Λίγκας τον Αχιλλέα Μπέο για την αποβολή του στο παιχνίδι του Βόλου με την Κηφισιά και όσα γράφηκαν στο φύλλο αγώνα.
Σύμφωνα με το σκεπτικό που έγινε γνωστό για την τιμωρία, ο Αχιλλέας Μπέος εξαπέλυσε απίστευτες ύβρεις τόσο προς τους παρατηρητές, αλλά και προς τον πρώτο διαιτητή, Πουλικίδη. Και θυμίζουμε πως στο εν λόγω ματς με την Κηφισιά, ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Μαγνησίας κατηγορείται και για ρατσιστική επίθεση στον Ανδρέα Τετέη, με τον Βόλο να κινδυνεύει να χάσει τον αγώνα στα χαρτιά με σκορ 3-0.
Αναλυτικά όσα αναφέρει το σκεπτικό της τιμωρίας του Αχιλλέα Μπέου που φέρνει στο φως όλα τα «γαλλικά» του προς… πάσα κατεύθυνση:
«1) Στο 13’ λεπτό του αγώνα ο Υπεύθυνος ομάδας της πρώτης εγκαλουμένης Α. ΜΠΕΟΣ εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και απευθυνόμενος στην κερκίδα και τους παρατηρητές αγώνα είπε: «Είναι 10 άτομα στην κερκίδα; Φώναξε τον αστυνομικό διευθυντή και τον εισαγγελέα. Εμείς δεν βγαίνουμε από το γήπεδο. Πόσοι είναι αυτοί, 30 άτομα; Εμείς είμαστε 15 άτομα. Τους μπράβους τι τους έφερες ρε/ Να μου κλα… μια μάντρα αρχ… τα μουν…α; Έφεραν μπράβους εδώ τα μουν…α. Φέρε και τα μπραβάκια κάτω να τα δω», με αποτέλεσμα την καθυστερημένη επανέναρξη του αγώνα διότι ο 2ος εγκαλούμενος δεν έβγαινε από τον αγωνιστικό χώρο.
2) Στα 51’, 59’ και 60’ λεπτά του αγώνα, ο Α. ΜΠΕΟΣ, ευρισκόμενος στις κερκίδες του γηπέδου όρθιος μπροστά στα κάγκελα, απευθυνόμενος συνέχεια στον διαιτητή του αγώνα του έλεγε: «Πουλικίδη απατ… με τον που… τον Μάνταλο που σε όρισε», «Ρε Πουλικίδη βρωμ..., ρε που… Πουλικίδη», «Ρε που.. Πουλικίδη γ.. την πουτ… σου, γ… τον Διαμαντίδη και τον που… τον Μάνταλο που σε όρισε».
Στη συνέχεια στο 84’ λεπτό του αγώνα ο Α. Μπέος είπε: «Είναι το τελευταίο σου παιχνίδι και θα σε τελειώσει ο Μάνταλος που σε όρισε, αυτός που το παίζει προστάτης σου, εργαλεία και μαριονέτες».
Για τους ισχυρισμούς του Αχιλλέα Μπέου ότι άτομα στην εξέδρα ήταν περισσότερα από τα προβλεπόμενα, ο Αναστάσιος Δάτσκος αναφέρει ότι… «ούτε ο διαιτητής, ούτε ο παρατηρητής τον επιβεβαιώνουν, αλλά αντίθετα, τόσο στην έκθεση του παρατηρητή, όσο και στην έκθεση της αστυνομίας αναφέρεται ότι τα άτομα που είχαν εισέλθει στην αθλητική εγκατάσταση ήταν τα προβλεπόμενα και είχαν ελεγχθεί, σύμφωνα με τις καταστάσεις των ομάδων και τις διαπιστεύσεις, ενώ στις κερκίδες βρίσκονταν μόνο τα προβλεπόμενα άτομα».
«Δεν ήταν αξιωματούχος, είχε αποβληθεί»
Όσον αφορά την πλευρά του Αχιλλέα Μπέου, ειπώθηκε πως δεν πρέπει να τιμωρηθεί αφού είχε αποβληθεί και τα όσα είπε στον διαιτητή, τα είπε με την ιδιότητα του φιλάθλου.
«Ο εν λόγω ισχυρισμός προβάλλεται αλυσιτελώς, διότι στο φύλλο του αγώνα, δεν αναγράφεται η ως άνω τιμωρία του δεύτερου εγκαλούμενου και δεν επικυρώθηκε αυτή από το Πειθαρχικό Όργανο επομένως δεν τίθεται θέμα απώλειας της ιδιότητά του. Άλλωστε, ακόμα και αποβολή με κόκκινη, σ’ έναν αγώνα δεν θα οδηγούσε σε απώλεια της ιδιότητας του εγκαλούμενου, διότι η ιδιότητα του αξιωματούχου – υπεύθυνου ομάδας και Προέδρου της πρώτης εγκαλούμενης δεν απολύεται. Τέλος, οι εγκαλούμενοι ισχυρίζονται, ότι στην ως άνω υβριστική συμπεριφορά προς τον διαιτητή προέβη ο δεύτερος εγκαλούμενος από δικαιολογημένη αγανάκτηση», αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης.
sport-fm.gr
Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει των εκτός έδρας αγώνων της με τη Βουλγαρία (φιλικό) και τη Ρουμανία (προκριματικά μουντιάλ) στις 6 και 10 Ιουνίου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/06 @ 20:05
Οι 5 πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στην κλήρωση του 3ου προκριματικού έχουν «κλειδώσει», με το τοπίο να παραμένει «θολό» για τους δύο τελευταίους.
01/06 @ 09:50
Όλα δείχνουν ότι ο Κώστας Τσιμίκας θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από τη Λίβερπουλ και μεταξύ των ομάδων που θα ήθελαν τον διεθνή αριστερό μπακ φέρεται να είναι και ο Ολυμπιακός.
30/05 @ 15:40
Ο Παναιτωλικός ετοιμάζεται να μπει σε μια ιστορική χρονιά, καθώς το 2026 θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.
30/05 @ 15:30
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο μίας συνέντευξής του σε ρουμανικό μέσο, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να αποκαλύπτει πως, εν αντιθέσει με τον πατέρα του, Μιρτσέα, εκείνος δεν επιθυμεί να παραμείνει για πολλά χρόνια στους πάγκους.
30/05 @ 14:52
Ο Θόδωρος Καρυπίδης έθεσε ψηλά τον πήχη ενόψει της νέας σεζόν, μιλώντας με ειλικρίνεια για τα λάθη της προηγούμενης σεζόν, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη διαιτησία που αντιμετώπισε ο Άρης.
29/05 @ 19:16
Η UEFA κατέληξε στα δέκα καλύτερα γκολ της σεζόν στο Conference League, με εκείνο του Φώτη Ιωαννίδη ενάντια στην Ντινάμο Μινσκ να είναι πρώτο.
BEST OF THEMASPORTS