Η Σοσιεδάδ κέρδισε τις εντυπώσεις στο α' μέρος (έχοντας και δοκάρι), με την Παρί όμως να παίρνει… μπρος στο β', μαζί και προβάδισμα πρόκρισης (2-0) για τους «8» χάρη στα γκολ των Εμπαπέ και Μπαρκολά!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Γερές βάσεις πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League έθεσε την Τετάρτη (14/2) η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία επικράτησε 2-0 υποδεχόμενη τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Παρκ ντε Πρενς».
Σε ένα παιχνίδι, στο πρώτο μέρος του οποίου οι Βάσκοι ήταν ξεκάθαρα εκείνοι που κέρδισαν τις εντυπώσεις έχοντας μάλιστα και δοκάρι (45' Μερίνο).
Παρόλα αυτά, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πήρε... μπρος στο δεύτερο, καθαρίζοντας με τους Εμπαπέ (58', έχοντας και δοκάρι στο 64') και Μπαρκολά (71').
Να σημειωθεί ότι ο 21χρονος μεσοεπιθετικός σημείωσε το πρώτο του τέρμα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, στην οποία επίσης ντεμπούταρε ο Μπεράλδο (χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα των Παριζιάνων έναντι 20 εκατ. ευρώ από τη Σάο Πάολο)
Την Τρίτη 5 Μαρτίου η ρεβάνς.
Το ματς
Η Ρεάλ Σοσιεδάδ έδειξε τις διαθέσεις της σχεδόν από τα… αποδυτήρια! Και αυτό διότι απείλησε πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, με το φιλόδοξο σουτ που έπιασε εκτός περιοχής ο Αντρέ Σίλβα.
Στο επόμενο δεκάλεπτο η Παρί προσπάθησε να αξιοποιήσει το δυνατό της «όπλο», τις αντεπιθέσεις, χάρη στην ταχύτητα των μεσοεπιθετικών της. Καλύτερος όλων σε αυτό το κομμάτι φυσικά ο Εμπαπέ ο οποίος έχασε τεράστια ευκαιρία στο 6', όταν δέχθηκε το ωραίο κάθετο πέρασμα από τον Ντεμπελέ, έφυγε με τα… χίλια στην κόντρα, πάτησε περιοχή και εκτέλεσε, βλέποντας όμως τον Ρεμίρο να του βάζει «στοπ».
Ήταν ένα δεκάλεπτο που οι Βάσκοι παρουσίαζαν κάποια αμυντικά κενάκια. Λογικό βέβαια δεδομένης και της ποιότητας των αντιπάλων τους. Ταυτόχρονα, ωστόσο, έπαιζαν επιθετική άμυνα, πίεζαν ψηλά και παρέμεναν απειλητικοί. Ενώ σιγά-σιγά μετά το 10' άρχισαν να κλείνουν πολύ καλά και τους χώρους.
Μάλιστα, εν συνεχεία είχαν ακόμα δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον ελιγμό και το σουτ του Κούμπο στο 18' και την κεφαλιά του Αντρέ Σίλβα στο 22', ύστερα από τη σέντρα του πρώτου. Για να απαντήσει στο 35' η Παρί με την κεφαλιά του Μπαρκόλα, σε μια φάση για την ίδια μετά από ώρα.
Σε κάθε περίπτωση, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν κερδίσει τις εντυπώσεις στο πρώτο μέρος. Και… σφράγισαν αυτήν την εντύπωση με τη σπουδαιότερη στιγμή του ημιχρόνου, δηλαδή με τη σουτάρα που έπιασε ο Μερίνο εκτός περιοχής στο 45', με την μπάλα να προσκρούει στην οριζόντια δοκό προς τη συμβολή!
Η Παρί μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Εμπαπέ να μην πιάνει το καλύτερο δυνατό τελείωμα στο 50'.
Σε εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχοι άρχισαν να βάζουν σταθερά στο παιχνίδι τους τις στατικές φάσεις. Και το εξαργύρωσαν στο 58'.
Ο Ντεμπελέ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μαρκίνιος έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω από το ύψος του πρώτου δεκαριού, με τον Εμπαπέ να πετάγεται στο δεύτερο, για να ανοίξει το σκορ (1-0) με κοντινή προβολή.
Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε όχι μόνο δεν πήρε το πόδι από το γκάζι, αλλά αντίθετα αύξησε την πίεσή της για ένα δεύτερο τέρμα. Και το βρήκε!
Αρχικά, προειδοποίησε στο 64' απαντώντας στα δοκάρια με τη δυνατό σουτ του Εμπαπέ, με τον Ρεμίρο να βρίσκει επίσης την μπάλα με τα ακροδάχτυλα.
Για να έρθει στο 70' ο Μπαρκολά να πραγματοποιήσει ωραία μπούκα -πάτησε στην περιοχή από αριστερά και άδειασε τον αντίπαλό του με υπέροχη προσποίηση- πλασάρωντας υποδειγματικά με διαγώνιο τελείωμα για το 2-0!
Η Σοσιεδάδ δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ούσα φανερά επηρεασμένη. Στο 82' το σουτ του Θουμπιμένδι από το όριο της περιοχής ήταν άστοχο, εκείνο του Κόλο Μουανί στο 87' επίσης και έτσι το 2-0 παρέμεινε μεχρι το φινάλε.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα – Χακίμι, Μαρκίνιος, Ντανίλο, Μπεράλντο – Ζαϊρέ-Εμερί, Φαμπιάν Ρουίθ, Βιτίνια – Ντεμπελέ (82' Μουανί), Εμπαπέ, Μπαρκολά (72' Ασένσιο).
Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγκουαθίλ): Ρεμίρο – Τραορέ, Θουμπελδία, Λε Νορμάνδ (78' Πατσέκο), Γκαλάν – Μέντεζ (78' Τουριέντες), Θουμπιμένδι, Μερίνο – Κούμπο, Αντρέ Σίλβα (78' Σαντίκ), Μπαρενετσέα (66' Ζακαριάν).
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μάρκο Γκουίντα, ενώ VAR ο συμπατριώτης του, Πάολο Βαλέρι.
Πηγή: sport-fm.gr
Μετά από χρόνια προσπαθειών και απογοητεύσεων, το όνειρο της Παρί βγήκε αληθινό στο Μόναχο, με τρόπο μυθικό! Η ομαδάρα του Λουίς Ενρίκε διέλυσε 5-0 την Ίντερ και σήκωσε το 1ο της Champions League!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
26/05 @ 13:37
Με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων σε Αγγλία, Ιταλία και Βέλγιο συμπληρώθηκε το α' μέρος του παζλ της League Phase του Champions League, με τον Ολυμπιακό να μαθαίνει και άλλους πιθανούς αντιπάλους.
25/05 @ 11:36
Κλειδώνουν σήμερα άλλα πέντε εισιτήρια για τη league phase του επόμενου Champions League, με τον Ολυμπιακό να μαθαίνει κι άλλους πιθανούς αντιπάλους.
08/05 @ 17:41
Είναι ν’ απορείς πού μπορεί να βρίσκει αυτή τη δύναμη, αλλά είναι και οι στιγμές που ο Λουίς Ενρίκε θα ήθελε πολύ να μην είναι απλά στο μυαλό του η μικρή Σάνα, αλλά να την είχε μαζί στο γήπεδο…
08/05 @ 16:00
Πικάρει... ό,τι κινείται. Και ειδικά για τους «εχθρούς» της Γιουνάιτεντ έχει πάντα έμπνευση. Κάπως έτσι η Άρσεναλ έδωσε άλλη μια αφορμή στον Πατρίς Εβρά ν’ ασχοληθεί μαζί της, μετά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
08/05 @ 15:48
Υπερηφάνεια, αξιοπρόσεκτη πορεία, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Αποκλεισμός. Και αυτός ήρθε σε σημείο του Τσάμπιονς Λιγκ που υπενθύμισε σε όλους στην Άρσεναλ ότι την πιο κρίσιμη στιγμή, τα τελευταία χρόνια, το βήμα που χρειάζεται και κρίνεται απαραίτητο για ν’ αλλάξει η ιστορία της ομάδας, δεν γίνεται.
08/05 @ 11:40
Ο Λουίς Ενρίκε πέταξε την «μπηχτή» του όταν άκουσε από ρεπόρτερ να του υπενθυμίζει πως η Παρί φέτος έφτασε στον τελικό του Champions League με νίκες κόντρα σε όλες τις αγγλικές ομάδες.
BEST OF THEMASPORTS