Themasports teamΜετά από ένα συναρπαστικό αγώνα ο Κεραυνός αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι με την Πετρολίνα ΑΕΚ, κερδίζοντας με 87-83, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Έτσι, η ομάδα του Στροβόλου έμεινε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με 32 βαθμούς και προπορεύεται της σημερινής αντιπάλου της και της Ανόρθωσης που ακολουθούν αμφότερες με 31 βαθμούς.
Το πρώτο καλάθι στον αγώνα ήρθε από τον Taylor του Κεραυνού με την Πετρολίνα ΑΕΚ να απαντάει με δυο βολές του Brown και τρίποντο του Σιμιτζή (2-5). Ενάμιση λεπτό πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι έφθασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (23-13) μετά το καλάθι του Raynolds, αυξάνοντας τη διαφορά στο κλείσιμο της περιόδου (27-15) με δίποντο Chandler.
Οι «κιτρινοπράσινοι» έκαναν αρχή με σερί 11 πόντων στο δεύτερο δεκάλεπτο και δυόμιση λεπτά μετά την έναρξη της περιόδου πλησίασαν στον πόντο (27-26) με το τρίποντο από τον Σιζόπουλο, ενώ στο 13' ισοφάρισαν μετά από τρίποντο του Παντελή.
Στη συνέχεια ήταν σειρά της ομάδας του Στροβόλου να φτιάξει το δικό της σερί και στο 15' με τη βολή του Στυλιανού έγινε το 36-29. Στο 39' η διαφορά μειώθηκε στους δύο μετά τις βολές του Hollingsworth (41-39), με τον Φ. Τίγκα να πετυχαίνει το τελευταίο καλάθι του πρώτου ημιχρόνου (43-39).
Στο πρώτο λεπτό του τρίτου δεκαλέπτου οι «ερυθροκίτρινοι» με τρίποντο του Στυλιανού και δίποντο του Μιχαήλ ήταν μπροστά με εννέα πόντους (48-39), με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα στο 26΄ με το καλάθι του Hollingsworth (55-56).
Το σερί συνεχίστηκε μέχρι και ενάμιση λεπτό πριν από την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, οπότε με τρίποντο ο Σιμιτζής έφθασε τη διαφορά στους οκτώ πόντους (55-63). Η περίοδος έκλεισε με καλάθι του ίδιου καλαθοσφαιριστή, με τις αποστάσεις ανάμεσα στις δυο ομάδες να είναι στους επτά πόντους (60-67).
Οι Λαρνακείς στο 34' είχαν διαφορά 11 πόντων (64-75) μετά το λέι απ του Hunt, με τους Στροβολιώτες δυόμιση λεπτά πριν από το τέλος να πλησιάζουν στους τρεις (76-79) με το καλάθι του Raynolds.
Από εκεί και πέρα, ο αγώνας έγινε ακόμη πιο συναρπαστικός. Ακολούθησαν οι δυο βολές από τον Hollingsworth (76-81) κι έπειτα το σερί του Κεραυνού που στο 39' μπήκε μπροστά μετά από τις δυο βολές του Raynolds (83-81).
Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν 83-83 με δυο βολές του Hollingsworth, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν άλλους τέσσερις πόντους στη συνέχεια, όλοι με βολές από τον Crockett και έτσι πήραν τη νίκη με τελικό σκορ 87-83.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-15, 43-39, 60-67, 87-83.
Κεραυνός (Μιχάλης Κακιούζης): Μιχαήλ 2, Στυλιανού 12, Crockett 24, Rayolds 22 (2), Taylor 8, Chandler 7 (1), Πασιαλής 2, Φ. Τίγκας 10 (2).
Πετρολίνα ΑΕΚ (Χριστόφορος Λειβαδιώτης): Hollingsworth 39 (2), Σιμιτζής 11 (3), Brown 6, Hunt 5, Μαντοβάνης 3 (1), Bishop 9, Σιζόπουλος 3 (1), Λοϊζίδης, Παντελή 7 (1).
** Βρείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα **
Από ιστοσελίδα ΚΟΚ
Η Ομόνοια Αραδίππου κοντράρεται σήμερα το απόγευμα (17:00) με τον Εθνικό Άχνας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την 11η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan και το ThemaSports.com θα σας μεταφέρει την εξέλιξη της αναμέτρησης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
21/11 @ 16:54
Δείτε ποιος είναι ο Έλληνας κροίσος Αριστοτέλης Μυστακίδης, στου οποίου τα χέρια περνά η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.
19/11 @ 22:46
Νίκες για Κεραυνό και ΑΕΚ - Ήττα για την Ανόρθωση
18/11 @ 17:32
Με τους αγώνες τους για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του FIBA Europe Cup, ολοκληρώνεται η ευρωπαϊκή προσπάθεια των τριών κυπριακών ομάδων που συμμετείχαν στη διοργάνωση.
18/11 @ 17:20
Είκοσι καλαθοσφαιριστές περιλαμβάνονται στη κλήση του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών, κ. Χριστόφορου Λειβαδιώτη, για την προεθνική ομάδα Ανδρών ενόψει των αγώνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027 της FIBA, απέναντι στην Κροατία (28 Νοεμβρίου – εκτός έδρας) και τη Γερμανία (1 Δεκεμβρίου – εντός έδρας).
16/11 @ 20:10
Στην έκτη διαδοχική του επιτυχία έφθασε πριν από λίγο ο Κεραυνός, καθώς ήταν ο νικητής μετά την πρώτη χρονικά αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής για την 1η φάση της ECOMMBX Basket League, καθώς κέρδισε στο «Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία» τη γηπεδούχο ΕΘΑ με 92-81.
15/11 @ 22:30
Το τέταρτο ροζ φύλλο της στη φετινό περίοδο εξασφάλισε η TRIA EKA ΑΕΛ, παίρνοντας διπλό επί της Fabricca Ε.Ν. Παραλιμνίου με 79-77, για την 7η αγωνιστική της ECOMMBX Basket League.
BEST OF THEMASPORTS