Πώς ήρθε αυτό το 1-1 στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, τι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η Ένωση και δυο – τρεις επιπλέον σημειώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πέρασε και το ματς της Τούμπας για την ΑΕΚ. Δεν ηττήθηκε ούτε από τον πιο φορμαρισμένο ΠΑΟΚ των τελευταίων χρόνων, ο οποίος εδώ και καιρό παίζει ένα όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο. Και όχι μόνο δεν ηττήθηκε η ΑΕΚ στην Τούμπα, αλλά έφυγε από το γήπεδο πικραμένη, επειδή δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 89’.

Ο ΠΑΟΚ δηλαδή πήρε ισοπαλία από την ΑΕΚ και όχι η ΑΕΚ στην έδρα του, αυτή την εποχή, πρωτοπόρου ΠΑΟΚ. Όπως πάντα στη ζωή το θέμα είναι πως θες να «διαβάσεις» ένα γεγονός. Αν είσαι θετικός άνθρωπος θα δεις το ποτήρι μισογεμάτο. Αν είσαι αρνητικός θα το δεις μισοάδειο. Υπάρχει όμως και τρίτο σενάριο: να ζυγίσεις τα πάντα… Τότε θα βρεις και θετικά και αρνητικά. Η ΑΕΚ στην Τούμπα είχε και θετικά και αρνητικά πράγματα στο παιχνίδι της και το τελικό 1-1 θαρρώ πως ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Σε πρώτη εικόνα στο γήπεδο μπήκαν και έπαιξαν οι δυο πιο στέρεες ομάδες του πρωταθλήματος. Δυο ομάδες των προπονητών τους, με επιθετικό πνεύμα, που ξέρουν τι θέλουν στο τακτικό τους κομμάτι. Σε γενικές γραμμές οι δυο ομάδες εξουδετέρωσαν πολλά ατού των αντιπάλων τους. Γι’ αυτό και στο πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε πολλές ευκαιρίες. Η ΑΕΚ μετά το πρώτο δεκάλεπτο είχε κόντρα αέρα - ο άνεμος ήταν δυνατός κι αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που δεν είδαμε πολλές βαθιές διαγώνιες μπαλιές και εναλλαγές παιχνιδιού από τους παίκτες του Αλμέιδα. Έτσι, έβαλε τη μπάλα κάτω και κυκλοφόρησε. Και το έκανε καλά μέχρι την περιοχή του ΠΑΟΚ. Εκεί έσφιγγε ο κλοιός. Δεν δημιούργησε όσο συνηθίζει να κάνει, όμως ήταν εκείνη που ήλεγχε το ματς. Ο ΠΑΟΚ πολύ οργανωμένος, πολύ δυναμικός στον άξονα περιόρισε το κάθετο παιχνίδι της ΑΕΚ σε μεγάλο βαθμό.

Και ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο και η ΑΕΚ βρίσκει το γκολ σε ιδανικό σημείο. Κάνει το 0-1 στο 47’ με τον συγκλονιστικό Πινέδα να βγάζει την μπαλιά στον Λιβάι κι αυτός να δίνει έτοιμο γκολ στον Ελίασον.

Μετά το 0-1 ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση. Λογικό. Και πάλι όμως είχε μόλις δυο ευκαιρίες εκτός του γκολ που σημείωσε: Το σουτ του Σαμάτα από κοντά και το δοκάρι του Ντεσπόντοφ. Το θεματάκι για την ΑΕΚ είναι πως δεν κατάφερε να βγάλει μία κόντρα, όταν ο ΠΑΟΚ άναρχα κάποιες στιγμές επιχείρησε να ισοφαρίσει. Δεν κέρδισε δεύτερες μπάλες η ΑΕΚ και εκτός των Πινέδα, Γιόνσον και Γκαρσία οι υπόλοιποι σε κέντρο και επίθεση βρέθηκαν σε μέτρια ημέρα.

Με την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ θα περίμενε κανείς να βγάλει περισσότερες φάσεις στην κόντρα. Θυμίζω ότι το ίδιο συνέβη και στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό σε ένα μεγάλο κομμάτι στο δεύτερο ημίχρονο. Επίσης και σε αυτό το ματς η ΑΕΚ ήταν μπροστά στο σκορ, ο αντίπαλος ανέβασε τις γραμμές του να βρει γκολ, η ΑΕΚ σε ροή αγώνα είχε καλή αμυντική συνοχή, αλλά δεν έβγαλε πολλές αντεπιθέσεις αν και είχε γήπεδο να τρέξει. Όταν αυτό το λύσει ο Αλμέιδα στα πλέι οφ - που θαρρώ θα λυθεί, όταν έχει ακόμα περισσότερες λύσεις στα χέρια του – τότε και τα ντέρμπι μπορεί να κατακτά πιο εύκολα. Αυτό νομίζω είναι ένα ουσιαστικό θέμα στο παιχνίδι της. Σημαντικό θέμα φυσικά είναι και τα αμυντικά στημένα, όπου η ΑΕΚ έχει χάσει έξι βαθμούς στα τελευταία λεπτά. Με ΚηφισιάΣέρρες και χθες στην Τούμπα δέχθηκε γκολ μετά το 85’ από στατική φάση. Πρόβλημα, που έχει να κάνει με τη συγκέντρωση των παικτών και τη δράση τους σε αυτές τις φάσεις.

Δυο – τρία πραγματάκια ακόμα. Και οι δυο προπονητές έκαναν λάθη, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Ο Λουτσέσκου έκανε λάθος στην 11άδα του ειδικά με την απόφαση να αφήσει στον πάγκο τον Ντεμπόντοφ, αλλά για μένα και τον Τόμας. Στον Αλμέιδα δεν του βγήκαν οι αλλαγές. Λογική πάντως είχε κάθε απόφαση που πήραν και οι δυο.

Επίσης, η ΑΕΚ θαρρώ χθες (11/02) κέρδισε για πάντα τον Πήλιο. Επίτηδες δεν έχω γράψει τίποτα για το παιδί όλο αυτό το διάστημα. Χάρηκα πολύ το καλοκαίρι που το παλικάρι διάλεξε την ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, γιατί είχε δείξει στον ΠΑΣ ότι το έχει. Πλέον αφού έβγαλε και ντέρμπι άψογα το μέλλον είναι δικό του. Μυαλό στο κεφάλι και δουλειά, είναι τα δυο μυστικά για να γίνει ο επόμενος αριστερός μπακ της ΑΕΚ και της Εθνικής για πολλά χρόνια.

Για τη διαιτησία δεν μπαίνω καν στον κόπο να σχολιάσω πολλά πράγματα. Έγιναν λάθη και από τις δυο πλευρές, αλλά δεν επηρέασε τον αγώνα ο διαιτητής με το παιχνίδι του. 

Ανακεφαλαίωση: Βλέπουμε ένα πρωτάθλημα όπως το περσινό. Η ΑΕΚ είναι ανίκητη στα ντέρμπι. Έχει να χάσει από πέρυσι ντέρμπι! Και έχει παίξει με όλους μέσα – έξω δυο φορές κιόλας, βάζοντας και τα περσινά ματς! Για να πάρει κάποια άλλη ομάδα το πρωτάθλημα απ’ αυτή την ΑΕΚ πρέπει να την κερδίσει. Και βλέπουμε όλοι ότι αυτό δεν συμβαίνει… Αυτό λέει πάρα πολλά ενόψει των πλέι οφ. Σωστή διαχείριση των αγώνων χρειάζεται η ΑΕΚ και όπως και πέρυσι έτσι και φέτος είναι ικανή να κάνει εντυπωσιακό φινάλε. Την Κυριακή έχει ξανά γεμάτη Φιλαδέλφεια… Το πρωτάθλημα από εδώ και πέρα θα κριθεί και η ενωμένη ΑΕΚ είναι το φαβορί. Μπορεί και ο ΠΑΟΚ να έχει κάνει μεγάλα άλματα προόδου, όμως η ΑΕΚ μπορεί να εκμεταλλευτεί την τεράστια αγωνιστική δυναμική της και το αρνητικό σενάριο που αναγκαστικά πλέον έχει να παίζει ένα ματς την εβδομάδα.

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακοίνωσε συλλαλητήριο η Θύρα 13: «Αλαφούζο πούλα»-ThemaSports
07/05 @ 17:13

Ανακοίνωσε συλλαλητήριο η Θύρα 13: «Αλαφούζο πούλα»

Με ανακοίνωση της η Θύρα 13 κάνει γνωστό ότι ετοιμάζει συγκέντρωση-συλλαλητήριο με μοναδικό αίτημα την πώληση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Άναψε... φωτιές ο Τουμέρ Μετίν: «O Iκάρντι θα παίζει στην Ελλάδα τη νέα σεζόν»!-ThemaSports
07/05 @ 15:50

Άναψε... φωτιές ο Τουμέρ Μετίν: «O Iκάρντι θα παίζει στην Ελλάδα τη νέα σεζόν»!

Σε μια ομολογουμένως, ακραία, δήλωσε προχώρησε ο Τουμέρ Μετίν, καθώς μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας, υποστήριξε ότι έχει την πληροφορία ότι ο Ικάρντι θα παίζει του χρόνου στην Ελλάδα.

Ναβάρο: «Να πάμε τελικό και να πάρουμε το Conference-Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο και το πρωτάθλημα»-ThemaSports
07/05 @ 15:25

Ναβάρο: «Να πάμε τελικό και να πάρουμε το Conference-Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο και το πρωτάθλημα»

Τι δήλωσε ο Φραν Ναβάρο στη Marca για τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός.

Κεφάλαιο Τζορτζ Μπάλντοκ: Οι ελληνικές «ρίζες», η... εκτόξευση στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ο Παναθηναϊκός! -ThemaSports
06/05 @ 21:11

Κεφάλαιο Τζορτζ Μπάλντοκ: Οι ελληνικές «ρίζες», η... εκτόξευση στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ο Παναθηναϊκός!

Έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του «τριφυλλιού» φαίνεται να είναι ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ένας ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε από χαμηλά, έφτασε στα «σαλόνια» της Premier League και αγωνίζεται εδώ και μία διετία με την Εθνική Ελλάδας.

Ολυμπιακός: Επιστροφή στου Ρέντη για το ΚΑΥΤΟ 11ήμερο που θα κρίνει τη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη!-ThemaSports
06/05 @ 11:18

Ολυμπιακός: Επιστροφή στου Ρέντη για το ΚΑΥΤΟ 11ήμερο που θα κρίνει τη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Ξανά από σήμερα στις προπονήσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού, που μέσα σε 11 μέρες έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία.

Super League: Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, πώς θα μοιραστούν και πότε ξεκινούν οι υποχρεώσεις των ομάδων-ThemaSports
06/05 @ 09:44

Super League: Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, πώς θα μοιραστούν και πότε ξεκινούν οι υποχρεώσεις των ομάδων

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα το ευρωπαϊκό «ταξίδι» των ελληνικών ομάδων τη νέα σεζόν...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ