Απάντησε στον Σταύρο Παπασταύρου ο Γέσπερ Γιάνσον, ο οποίος παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε σουηδικό ΜΜΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Άμεση η αντίδραση του Σουηδού Αθλητικού Διευθυντή μετά τη συνέντευξη Παπασταύρου και τις κατηγορίες εναντίον του Γιάνσον. 

Όλα όσα είπε στο fotbollskanalen:

«Με έχουν πετάξει μπροστά στο λεωφορείο με παράξενο τρόπο. Το παρατήρησα αμέσως όταν έφερα τους προπονητές μου (Kjetil Rekdal και Geir Frigård) και μπορούσα να αρχίσω να δουλεύω. Μετά άλλαξαν τα πράγματα τελείως. Από τότε, έχουν συμβεί εξαιρετικά περίεργα πράγματα που δεν έχω ξαναζήσει. Είναι σχεδόν για γέλια. Δουλεύω πάνω εδώ και 15-20 χρόνια και έχω πουλήσει παίκτες για 50-60 εκατομμύρια ευρώ. Έχω δουλέψει σκληρά και έχω μια πραγματικά άψογη φήμη, και μετά έρχομαι στην Κύπρο, απ' όλα τα μέρη, και με πετάνε εντελώς μπροστά στο λεωφορείο. Πρόκειται για εντελώς ψευδείς ισχυρισμούς. Σχεδόν συνορεύουν με την ειρωνεία. Τώρα πρέπει να αναλάβουν οι δικηγόροι, οπότε πρέπει να προσπαθήσω να έχω ψυχραιμία».

«Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ λυπηρό για τον Kjetil και τον Geir, που αυτό άρχισε να συμβαίνει αμέσως όταν ήρθαν. Τότε ένιωσα ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό, αλλά αμέσως μετά ξεκίνησε παρασκηνιακά να γίνεται όλο αυτό, και τώρα με έχουν σφάξει εντελώς».

«Ήμουν ειλικρινής, είπα αυτό που σκέφτομαι και μετά όλα άλλαξαν εντελώς. Αυτό είναι ίσως το μόνο περιεχόμενο που μπορώ να διαβάσω από αυτό».

Για τις κατηγορίες Παπασταύρου και ότι έκανε διακοπές: «Βρίσκεται κυρίως στις ΗΠΑ, και όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δουλεύω σκληρά. Δεν μου ζήτησαν πραγματικά τις ιδέες μου εδώ κάτω. Έβαλε τα πράγματα μπροστά και μετά έκανε πίσω, καθώς υπήρξαν πολύ μεγάλες αλλαγές με την επένδυση σε νεαρούς παίκτες, την πίστη στην ομάδα και το χτίσιμο κάτι καινούριου. Υπήρχε πίεση να φέρουμε νέους παίκτες, νέους παίκτες, νέους παίκτες. Ήταν δύσκολο. Δεν είχα ενημερωθεί, πριν με σφάξει εντελώς στην ιστοσελίδα τους. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις».

Αν ήταν προετοιμασμένος για μια σύγκρουση με τη διοίκηση της Ομόνοιας: «Υπήρχε μια πολύ σαφής περιγραφή εργασίας και καθήκοντος όταν ήρθα εδώ, επομένως εξακολουθώ να πιστεύω ότι το γνώριζα. Ένιωσα την ίδια στιγμή ότι ήθελα να φέρω μια προπονητική ομάδα για να συνεργαστώ, αλλά μάλλον ήταν λίγο υπερβολικό για αυτούς. Ακόμα, η Ομόνοια είναι ο σύλλογος που είναι ίσως ο πιο δομημένος στην Κύπρο. Ταυτόχρονα, μίλησα πρόσφατα με τον Tesfaldet Tekie, ο οποίος ήρθε εδώ τον Σεπτέμβριο και είχε τέσσερις διαφορετικούς προπονητές μέχρι τώρα, όταν πήγε ξανά σπίτι στο Hammarby».

«Η αποστολή ήταν να προσπαθήσω να αλλάξω αυτά τα κομμάτια, αλλά δεν ήμουν αρκετά τολμηρός για να το κάνω αυτό. Μπορώ να καταλάβω ότι η πίεση θα είναι μεγάλη και ότι πρέπει να ρίξεις κάποιον κάτω από το λεωφορείο, αλλά μετά μπορώ να σκεφτώ ότι μπορείς να σφίξεις τα χέρια και να πεις ότι δεν πέτυχε. Δεν φαίνεται να είναι αυτό που πιστεύουν οι άνθρωποι. Μόλις τα βρουν σκούρα, πρέπει να σφαγιαστεί και να τον τελειώσουν σκληρά. Είμαι πολύ έκπληκτος από αυτό. Επιφανειακά, υπάρχουν καλά εστιατόρια, καλοί δρόμοι και καλή χώρα, καθώς και πολύ καλό ποδόσφαιρο, οι παίκτες και η ποιότητα των κορυφαίων ομάδων. Περνούσα πραγματικά υπέροχα στην Κύπρο, αλλά τότε ήταν ξεκάθαρο πότε άρχισαν να συμβαίνουν τα πράγματα πίσω από την πλάτη κάποιου».

Ποια είναι τα «περίεργα» που συνέβησαν στον σύλλογο; «Δεν θέλω να μπω σε αυτό τώρα. Τώρα θα είναι μια νομική διαδικασία, και δεν θέλω να μπω σε αυτά τα πράγματα στη συνέχεια. Δυστυχώς, θα είναι νομική διαδικασία».

«Όταν πήγα εδώ, ήξερα ότι θα μπορούσαν να συμβούν πράγματα, επομένως έχω ορισμένα όρους στο συμβόλαιό μου, αλλά οι δικηγόροι πρέπει να το αντιμετωπίσουν τώρα. Είναι βέβαια λυπηρό, αλλά και διδακτικό. Μετακόμισα εδώ με τα μάτια ανοιχτα. Προσπάθησα να βρω μια λύση μαζί τους, όπου θα μπορούσαμε να δώσουμε τα χέρια και να προχωρήσουμε, αλλά δεν υπήρχε θέληση να το κάνουμε. Έκανα το καλύτερο δυνατό για να βρω μια καλή λύση, αλλά δεν υπήρξε θέληση να το κάνω. Τότε δεν υπήρχε άλλη διέξοδος για μένα από το να ζητήσω νομική βοήθεια. Είναι πραγματικά περίεργο, αλλά η θέλησή μου ήταν εκεί, ακόμα κι αν δεν ήταν η δική τους. Δεν ξέρω που θα τελειώσει όλο αυτό».

Για το αν ζήτησε αποζημίωση: «Δεν είναι αλήθεια, δεν έχω ζητήσει τίποτα (αποζημίωση εδώ και τέσσερις μήνες, όπως ισχυρίζεται η Ομόνοια) περισσότερο από το ότι είμαι στο συμβόλαιο. Δεν λέει τίποτα για τέσσερις μήνες. Είχα συμβόλαιο (πάνω από τρία χρόνια) και δεν είναι τέσσερις μήνες. Προσπάθησα να πω ότι πρέπει να συζητήσουμε, αλλά δεν ήθελαν. Μετά απλά βγήκαν δημόσια. Ήταν πάνω από τρία χρόνια, και μετά υπάρχουν κάποιες ρήτρες τερματισμού και από τις δύο πλευρές, αλλά όχι τέσσερις μήνες».

Αν θα πάει στη FIFA: «Δεν ξέρω. Δεν είμαι εγώ αυτός που το ήθελε. Προσπάθησα να το φτιάξουμε και να προχωρήσουμε. Αλλά δεν υπήρχε θέληση. Τότε θα είναι έτσι. Τότε μπορεί να αναλάβει ο νόμος».

Αν μετανιώνει που πήγε Κύπρο: «Δεν σταμάτησα τη Χάμαρμπι για να μετακομίσω στην Ομόνοια. Εγκατέλειψα το Μπάτζεν γιατί ένιωθα ότι δεν είχα ενέργεια. Δεν το μετανιώνω αυτό. Το βλέπω ως μια καλή εμπειρία και ότι έχω μάθει πολλά. Μπόρεσα να ξεφύγω από τη Χάμαρμπι και το σουηδικό ποδόσφαιρο, είδα νέα πράγματα και έμαθα πολλά. Πραγματικά τα πήγα υπέροχα, εκτός από τις τελευταίες τρεις εβδομάδες που ήταν εντελώς απίθανες. Μπορώ να δεχθώ εάν δεν πιστεύεις ότι έκανα καλή δουλειά και δεν είμαι ο κατάλληλος για τη θέση, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι κατακρίνεις την ακεραιότητά μου με κριτική και ηθική, όπου είμαι πολύ, πολύ σίγουρος για το που στέκομαι και τι κάνω».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηλά στην ατζέντα το όνομα... Λοΐζος Λοΐζου-ThemaSports
20/05 @ 11:23

Ψηλά στην ατζέντα το όνομα... Λοΐζος Λοΐζου

Η σεζόν τελείωσε άδοξα για την Ομόνοια μετά την ήττα στον τελικό και ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες για τον προγραμματισμό.

Η αντίδραση των παλαιμάχων της Ομόνοιας μετά τον χαμένο τελικό-ThemaSports
19/05 @ 14:10

Η αντίδραση των παλαιμάχων της Ομόνοιας μετά τον χαμένο τελικό

Με ανάρτηση του στα social media ο Όμιλος Παλαιμάχων της Ομόνοιας την επομένη του χαμένου τελικού κυπέλλου κόντρα στην Πάφο, έδωσε το σύνθημα για αντεπίθεση ενόψει της επόμενης σεζόν.

Βγήκε μπροστά ο Παπασταύρου την επομένη του χαμένου τελικού - Δυνατό μήνυμα στον πράσινο λαό για τη νέα σεζόν-ThemaSports
19/05 @ 13:10

Βγήκε μπροστά ο Παπασταύρου την επομένη του χαμένου τελικού - Δυνατό μήνυμα στον πράσινο λαό για τη νέα σεζόν

Με ανάρτηση του στα social media ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου, την επομένη του χαμένου τελικού κυπέλλου με αντίπαλο την Πάφο, στέλνει μήνυμα στον πράσινο λαό ενόψει της νέας χρονιάς.

Ποστ Ομόνοιας με... αποδέκτη την Πάφος FC!-ThemaSports
19/05 @ 12:45

Ποστ Ομόνοιας με... αποδέκτη την Πάφος FC!

Με ανάρτηση της η Ομόνοια στα social media, συγχαίρει την Πάφος FC για την κατάκτηση του κυπέλλου.

«Άφαντος» κι ο Αναστασίου από το ΓΣΠ… -ThemaSports
19/05 @ 09:57

«Άφαντος» κι ο Αναστασίου από το ΓΣΠ…

Δεν ήταν μόνο οι παίχτες της Ομόνοιας, που δεν «πάτησαν» ψες στο τερέν του ΓΣΠ, αλλά και ο Γιάννης Αναστασίου ήταν λες ότι δεν «πέρασε» από το γήπεδο…

Ούτε αυτός...-ThemaSports
19/05 @ 10:08

Ούτε αυτός...

Δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ιδιαίτερο στον τελικό ο Γουίλι Σεμέδο.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ