Ανεξαρτήτως αν τώρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε έπαιξε οποιονδήποτε, εισηγητικό ή ενισχυτικό, ρόλο στη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Μεντιλίμπαρ, το "μυρμήγκι" στο παρελθόν είχε φροντίσει να βάλει στο τραπέζι των "ερυθρόλευκων" δύο φορές τον 63χρονο προπονητή, με τον οποίο έτσι κι αλλιώς συνδέεται με σχέση ζωής.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπήκε στο τραπέζι του Ολυμπιακού. Ανεξαρτήτως αν στη συγκεκριμένη, η οποία και κατέληξε σε συνεργασία, ο Ερνέστο Βαλβέρδε (αλλοτινοί συμπαίκτες στα ξεκινήματα της ποδοσφαιρικής καριέρας του "μυρμηγκιού" στη Σεστάο και έκτοτε φίλοι ζωής, με σχέση σχεδόν... συγγενική πλέον) έπαιξε ρόλο, στις προηγούμενες δύο ο ίδιος ήταν αυτός που είχε προτείνει, με θέρμη, τον 63χρονο πλέον Βάσκο προπονητή.
Η πρώτη ήταν όταν ο Βαλβέρδε ολοκλήρωσε τη δεύτερη θητεία του στους "ερυθρόλευκους", το καλοκαίρι του 2012. Δεν ήταν απλώς εισήγηση, αλλά αποτέλεσε χαρακτηριστική και θερμότατη παρότρυνσή του, όταν του ζητήθηκε να υποδείξει "κάποιον σαν εσένα".
Και η απάντηση, μονοκούκι του νυν τεχνικού της Μπιλμπάο ήταν σαφής και ξεκάθαρη, συγκεκριμενοποιώντας ως ιδανική – και κατ’ εικόνα και ομοίωση... Βαλβέρδε – επιλογή τον Μεντιλίμπαρ.
Τότε, ο Βάσκος ήταν στον πάγκο της Οσασούνα, η οποία μάλιστα είχε ολοκληρώσει μια από τις καλύτερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της, τερματίζοντας στην 7 η θέση της La Liga.
Η προσέγγιση έγινε, εύκολο όμως προφανώς και δεν ήταν για τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι πάντως έτσι κι αλλιώς είχαν το βλέμμα τους... δυτικότερα στην Ιβηρική, καταλήγοντας στον Λεονάρντο Ζαρντίμ.
Η δεύτερη φορά που το όνομα του Μεντιλίμπαρ εμφανίστηκε στο προσκήνιο του Ολυμπιακού ήταν το καλοκαίρι του ’15. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ολοκληρώσει τη συνεργασία τους με τον Βίτορ Περέιρα και ήταν πάλι στην αγορά, όπως ήταν και ο πολύπειρος Βάσκος, καθώς από το προηγούμενο φθινόπωρο είχε αποχωρήσει (μετά από ολιγόμηνη θητεία) από τα ηνία της Λεβάντε.
Πάλι ο δίαυλος, η υπόδειξη, ήταν ίδια. Μάλιστα, την σχετική πρόταση του Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό την είχε κάνει ο περίφημος ατζέντης του Βαλβέρδε, ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ, χωρίς όμως τελικά τότε να συγκινηθούν οι "ερυθρόλευκοι", ξεχωρίζοντας, επιλέγοντας και καταλήγοντας σε έναν άλλο Πορτογάλο, τον Μάρκο Σίλβα, με τον Μεντλίμπαρ να συμφωνεί τελικά με τη βασκική Έιμπαρ, η οποία συμμετείχε στη La Liga.
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, η τρίτη πλέον που οι δρόμοι του Ολυμπιακού συναντήθηκαν με τον Μεντιλίμπαρ είναι εδώ και λίγες ώρες και η καταληκτική για τη συνεργασία των δύο πλευρών και τη δικαίωση της επίμονης, διαχρονικής εισήγησης του Βαλβέρδε.
Πηγή: sport24.gr
Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει των εκτός έδρας αγώνων της με τη Βουλγαρία (φιλικό) και τη Ρουμανία (προκριματικά μουντιάλ) στις 6 και 10 Ιουνίου.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/06 @ 20:05
Οι 5 πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στην κλήρωση του 3ου προκριματικού έχουν «κλειδώσει», με το τοπίο να παραμένει «θολό» για τους δύο τελευταίους.
01/06 @ 09:50
Όλα δείχνουν ότι ο Κώστας Τσιμίκας θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από τη Λίβερπουλ και μεταξύ των ομάδων που θα ήθελαν τον διεθνή αριστερό μπακ φέρεται να είναι και ο Ολυμπιακός.
30/05 @ 15:40
Ο Παναιτωλικός ετοιμάζεται να μπει σε μια ιστορική χρονιά, καθώς το 2026 θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.
30/05 @ 15:30
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο μίας συνέντευξής του σε ρουμανικό μέσο, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να αποκαλύπτει πως, εν αντιθέσει με τον πατέρα του, Μιρτσέα, εκείνος δεν επιθυμεί να παραμείνει για πολλά χρόνια στους πάγκους.
30/05 @ 14:52
Ο Θόδωρος Καρυπίδης έθεσε ψηλά τον πήχη ενόψει της νέας σεζόν, μιλώντας με ειλικρίνεια για τα λάθη της προηγούμενης σεζόν, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη διαιτησία που αντιμετώπισε ο Άρης.
29/05 @ 19:16
Η UEFA κατέληξε στα δέκα καλύτερα γκολ της σεζόν στο Conference League, με εκείνο του Φώτη Ιωαννίδη ενάντια στην Ντινάμο Μινσκ να είναι πρώτο.
BEST OF THEMASPORTS