Με αντικείμενο συζήτησης τη βία στους αγωνιστικούς χώρους, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριου Χαρτσιώτη και αντιπροσωπείας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, αποτελούμενη από τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Π. Σπύρο Νεοφυτίδη, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Βαγέλλη Κυριάκου και τον συνεργάτη του Συνδέσμου Γιώργο Γεωργίου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα στην ατζέντα του ΠΑ.Σ.Π., ήταν η σύμβαση του Saint Denis του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία συνυπέγραψε το 2017 ο ΚΟΑ, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Νεοφυτίδη ουδέποτε επικυρώθηκε από την κυπριακή κυβέρνηση.

Ανάμεσα σε άλλα η σύμβαση, που περιλαμβάνει 75 άρθρα, προνοεί την εγκατάσταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης υψηλής ανάλυσης τα οποία χρησιμοποιούνται σε περίπου 120 χώρες, αναφέρεται στον τρόπο δράσης των υπεύθυνων ασφαλείας, καθώς και στην απαγόρευση εισόδου σε οπαδούς που βρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. εξήγησε στον κ. Χαρστιώτη ότι με ενδεχόμενη επικύρωση της σύμβασης θα διευθετηθούν τα περισσότερα προβλήματα που αφορούν τη βία και τα στάδια. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την έκπληξη του για ποιο λόγο δεν έχει ενημερωθεί η Βουλή για τη σχετική σύμβαση. Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι πολλά από τα μέτρα που περιέχονται στη σύμβαση, συμπεριλαμβάνονται και στη νομοθεσία και πρέπει να εφαρμοστούν για να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από πλευράς ΠΑ.Σ.Π. ενός σύγχρονου συστήματος καμερών που είναι εγκατεστημένο σε προηγμένα ποδοσφαιρικά γήπεδα όλου του κόσμου.

Επίσης, ο κ. Νεοφυτίδης ενημέρωσε τον Υπουργό για τις προσπάθειες που κάνει ο ΠΑ.Σ.Π. μέσω της FIFPRO, για τη διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου, με τη συμμετοχή ανάμεσα σε άλλους, τους εκπροσώπους του συμβουλίου της Ευρώπης, την Εuropean Leagues, την UEFA, την ECA, το Yπουργείο Δικαιοσύνης, την Αστυνομία, την ΚΟΠ και τον ΚΟΑ, με σκοπό να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη βία και τα οφέλη που απορρέουν μέσα από τη σύμβαση.

Επιπλέον, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. παρουσίασε την έρευνα της FIFPRO που αφορά τη βία στους αγωνιστικούς χώρους, μέσα από την οποία αποτυπώνεται η μεγάλη ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις των ποδοσφαιριστών, παρέδωσε στον Υπουργό το εγχειρίδιο της UEFA που αφορά την ασφάλεια των σταδίων για το Euro 2024, ενώ τον ενημέρωσε και για την πλούσια δράση του ΠΑ.Σ.Π. όσον αφορά την πρόληψη της βίας και την προώθηση του «ευ αγωνίζεσθαι» που συμπεριλαμβάνονται στο Μνημόνιο Συναντίληψης που υπογράφηκε στις 02/06/2023 μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας και διάφορους αθλητικούς φορείς.

Από την πλευρά του, ο Βαγέλλης Κυριάκου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑ.Σ.Π., τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές επιθυμούν να αγωνίζονται σε γεμάτα γήπεδα και με αίσθημα ασφάλειας. Ο κ Χαρτσιώτης ανέφερε ότι η συνδρομή όλων των αθλητικών φορέων για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται είναι σημαντική, ενώ εξήρε τις προσπάθειες που κάνει ο ΠΑ.Σ.Π. προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, από πλευράς ΠΑ.Σ.Π. παραδόθηκε στον Υπουργό μία κορνίζα με φωτογραφίες από την πρόσφατη εκστρατεία του Συνδέσμου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ποδοσφαιριστές μπήκαν στο γήπεδο κρατώντας καρτέλες που ανέγραφαν μηνύματα κατά της βίας και του ρατσισμού.

Από ιστοσελίδα ΠΑ.Σ.Π.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλαγή ώρας στην έναρξη του αγώνα ΑΕΖ-Απόλλων-ThemaSports
30/04 @ 15:36

Αλλαγή ώρας στην έναρξη του αγώνα ΑΕΖ-Απόλλων

Ανακοινώνεται από την ΚΟΠ ότι εγκρίθηκε κοινό αίτημα των διαγωνιζομένων ομάδων και ο αγώνας ΑΕΖ-Απόλλων θα αρχίσει στις 18:00, αντί στις 19:00 που ήταν αρχικά ορισμένος.

Μόνο τον ΑΠΟΕΛ!-ThemaSports
29/04 @ 19:33

Μόνο τον ΑΠΟΕΛ!

Και όμως...

Τον ρώτησε για Γκαγιέγο;-ThemaSports
29/04 @ 15:30

Τον ρώτησε για Γκαγιέγο;

Τσάβι Ρόκα και Αντόνιο Πριέτο τα είπαν για λίγο χθες, πριν την έναρξη του αγώνα ΑΕΚ – Ανόρθωση.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ για Καρμιώτισσα, «ΕΠΕΣΕ» η Δόξα - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ και συνέχεια...-ThemaSports
29/04 @ 21:38

ΠΑΡΑΜΟΝΗ για Καρμιώτισσα, «ΕΠΕΣΕ» η Δόξα - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ και συνέχεια...

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Νίκη γοήτρου για τον Οθέλλο με πρωταγωνιστή τον Σανγκαρέ-ThemaSports
29/04 @ 18:52

Νίκη γοήτρου για τον Οθέλλο με πρωταγωνιστή τον Σανγκαρέ

Καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΖ ο Οθέλλος, επικράτησε με 3-1 στο «Αμμόχωστος» για τη 12η αγωνιστική των πλέι-άουτ και πήρε μία νίκη γοήτρου που τον ανεβάζει στους 30 πόντους και στο -1 από την 6η του Β' γκρουπ Δόξα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ