Στην ανάλυση των φάσεων της 23ης αγωνιστικής, το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ αναφέρθηκε και στην φάση στο 57' στον αγώνα ανάμεσα σε Ανόρθωση και Πάφο.
Η σωστή απόφαση θα ήταν απευθείας κόκκινη κάρτα και για τους δύο ποδοσφαιριστές (Τιουνέ - Μπότσκαϊ) που ήταν εμπλεκόμενοι στο περιστατικό, για βίαιη διαγωγή.
Αναλυτικά:
ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΠΑΦΟΣ 57ο λεπτό Αρχική απόφασή του Διαιτητή: Έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα (offside) VAR: Επιβεβαίωση απόφασής του Διαιτητή Επεξήγηση: Ο Διαιτητής δεν πρόσεξε το περιστατικό αφού την ίδια στιγμή υποδείκνυε έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα για offside εντός της επανορθωτικής περιοχής. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και αποφάσισε να μην παρέμβει. Σε περίπτωση παρέμβασης από τον VAR για επανεξέτασης της φάσης από τον Διαιτητή, η σωστή απόφαση θα ήταν απευθείας κόκκινη κάρτα και για τους δύο ποδοσφαιριστές που ήταν εμπλεκόμενοι στο περιστατικό, για βίαιη διαγωγή.
Λίγες μέρες μετά τη βαριά ήττα της από την Ατλέτικο στο Κύπελλο, η Μπαρτσελόνα γνώρισε οδυνηρή ήττα (2-1) και στην έδρα της Τζιρόνα, βλέποντας τη Ρεάλ να την προσπερνά στην κορυφή της La Liga!