Μνήμες από... Μαραντόνα θα αναβιώσουν στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ του 2026.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το παιχνίδι της 11ης Ιουνίου 2026 με το οποίο θα ανοίξει η αυλαία του 23ου Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει στο στάδιο «Αζτέκα» στην Πόλη του Μεξικού.

Πρόκειται ίσως για το πιο εμβληματικό στάδιο στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού σε αυτό πριν από 38 χρόνια ο Ντιέγο Μαραντόνα σημείωσε τα δύο πιο χαρακτηριστικά γκολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου: το «γκολ του αιώνα» και «το χέρι του Θεού», αμφότερα στον προημιτελικό του Μουντιάλ 1986 εναντίον της Αγγλίας.

Λίγες ημέρες αργότερα, οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του τροπαίου στο ίδιο γήπεδο. Επίσης, στο «Αζτέκα» είχε διεξαχθεί το τελικός του Μουντιάλ 1970, με το τρόπαιο «Ζιλ Ριμέ» να πηγαίνει στα χέρια της Βραζιλίας, της κατά πολλούς καλύτερης εθνικής ομάδας που έχει εμφανιστεί στον πλανήτη.

Άρα ήταν πολλοί οι λόγοι που οδήγησαν τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σε αυτήν την απόφαση την οποία ανακοίνωσε σήμερα.

Το Μουντιάλ 2026 θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου στα γήπεδα των ΗΠΑ, του Μεξικού και του Καναδά.

Οι 48 ομάδες θα χωριστούν σε 12 ομίλους των τεσσάρων, με τη φάση των «32» να εισάγεται για πρώτη φορά.

Το πρόγραμμα:

11-27 Ιουνίου: Φάση ομίλων. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Βανκούβερ. Τορόντο, Πόλη του Μεξικού, Μοντερέι, Γκουανταλαχάρα, Σιάτλ, Σαν Φρανσίσκο. Λος Άντζελες, Χιούστον. Ντάλας, Κάνσας Σίτι, Ατλάντα. Μαϊάμι, Βοστώνη, Φιλαδέλφεια και Νέα Υόρκη/Νιου Τζέρσεϊ

29 Ιουνίου - 3 Ιουλίου: Φάση των 32. Όλες οι πόλεις που φιλοξενούν, εκτός από τη Γκουανταλαχάρα και τη Φιλαδέλφεια. Το Λος Άντζελες και το Ντάλας φιλοξενούν δύο.

4-7 Ιουλίου: Φάση των 16, με αγώνες σε Βανκούβερ, Σιάτλ, Πόλη του Μεξικού, Χιούστον, Ντάλας, Ατλάντα, Φιλαδέλφεια και Νέα Υόρκη/Νιου Τζέρσεϊ.

9-11 Ιουλίου: Προημιτελικοί, σε Λος Άντζελες, Κάνσας Σίτι, Μαϊάμι και Βοστώνη.

14-15 Ιουλίου: Ημιτελικοί, σε Ντάλας και Ατλάντα, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα των προημιτελικών και ημιτελικών όλων των ΗΠΑ.

18 Ιουλίου: Μικρός τελικός, για την τρίτη θέση, στο Μαϊάμι.

19 Ιουλίου: Τελικός, που θα διεξαχθεί στο Νιου Τζέρσεϊ, στο στάδιο MetLife στο East Rutherford.

-

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EURO U-17: Απόψε η πρώτη μάχη της Κύπρου, αντίπαλος η Τσεχία-ThemaSports
20/05 @ 10:27

EURO U-17: Απόψε η πρώτη μάχη της Κύπρου, αντίπαλος η Τσεχία

Με αντίπαλο την Τσεχία αρχίζει σήμερα τις υποχρεώσεις της στην τελική φάση του EURO U17 η Εθνική μας ομάδα των Παίδων Κ-17.

Το σημερινό (20/05) πρόγραμμα του EURO U-17-ThemaSports
20/05 @ 09:33

Το σημερινό (20/05) πρόγραμμα του EURO U-17

Εκτός από τον αγώνα της Κύπρου με την Τσεχία, το σημερινό πρόγραμμα της πρεμιέρας της τελικής φάσης του EURO U-17 περιλαμβάνει άλλες τρεις αναμετρήσεις.

Το μήνυμα του Προέδρου της UEFA για το EURO U-17 Cyprus 2024-ThemaSports
20/05 @ 09:21

Το μήνυμα του Προέδρου της UEFA για το EURO U-17 Cyprus 2024

Το δικό του μήνυμα ενόψει της διεξαγωγής της τελικής φάσης του EURO U-17 στην Κύπρο και της σημερινής έναρξης της διοργάνωσης στέλνει ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

EURO Κ-17: Οι δηλώσεις των προπονητών της Τσεχίας, Ουκρανίας και Σερβίας-ThemaSports
19/05 @ 15:44

EURO Κ-17: Οι δηλώσεις των προπονητών της Τσεχίας, Ουκρανίας και Σερβίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Συνέντευξη Τύπου των προπονητών των ομάδων που συμμετέχουν στον όμιλο της Εθνικής μας, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων της τελικής φάσης του EURO under-17.

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα Κύπρος-Τσεχία!-ThemaSports
19/05 @ 15:05

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα Κύπρος-Τσεχία!

Η ΚΟΠ ανακοινώνει πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για τον αυριανό πρώτο αγώνα της Εθνικής μας με την Τσεχία για τον πρώτο όμιλο του EURO U-17.

Χρύσης Μιχαήλ: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες του EURO Κ-17»-ThemaSports
19/05 @ 14:27

Χρύσης Μιχαήλ: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες του EURO Κ-17»

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τελικής φάσης του EURO under 17 και οι προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στον όμιλο μας, μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου της UEFA.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ