Το Paris Grand Slam 2024, που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, έφερε στο φως την αξία και τη δύναμη της Κυπριακής ομάδας Judo, με τους αθλητές να ανταγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι αγώνες, που διεξήχθησαν την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, προσέφεραν στους Κύπριους πρωταθλητές την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους αντιμετωπίζοντας σκληρούς αντιπάλους από όλο τον κόσμο.

Η Κυπριακή εθνική ομάδα με αρχηγό αποστολής τον Τεχνικό Διευθυντή της ομοσπονδίας Χρίστο Χριστοδουλίδη και τον προπονητή Λάκη Μιχαηλίδη, κατέγραψε σημαντική επιτυχία στο κυνήγι πολύτιμων βαθμών την πρώτη μέρα των αγώνων, όπου στην κατηγορία -52 κιλών η Σοφία Ασβεστά επικράτησε επί της Παουλίνα Μαρτίνεζ από το Μεξικό με waza-ari. Η Ασβεστά, ωστόσο, στη συνέχεια αντιμετώπισε την Τσέλσι Γκάιλς από τη Βρετανία, η οποία κέρδισε το Pool D με ippon, καταλαμβάνοντας και την 2η θέση στην κατηγορία.

Στην κατηγορία -60 κιλών, ο Πέτρος Χριστοδουλίδης έδωσε τον καλύτερο του εαυτό αντιμετωπίζοντας τον Romain Valadier Picard από τη Γαλλία, ο οποίος κέρδισε με ippon. Ο Χριστοδουλίδης, παρόλα αυτά, κατέδειξε μεγάλη προσπάθεια και αφοσίωση στον αγώνα.

Στο Pool D της κατηγορίας -66 κιλών, ο Γεώργιος Μπαλαρτζίσβιλι αντιμετώπισε τον Τακέσι Τακεόκα από την Ιαπωνία, ο οποίος κατέκτησε τη νίκη με ippon και τελικά το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία.
Την δεύτερη μέρα των αγώνων το Σάββατο 3 στην κατηγορία των -73 κιλών, ο Κυπριανός Ανδρέου αντιμετώπισε τον Ασκάρ Ναρκουλοβ από το Καζακστάν, όπου ο τελευταίος κέρδισε με waza-ari στα 02:57. Αυτή η αναμέτρηση έδειξε την ανταγωνιστικότητα και το πνεύμα του Κυπριανού, παρά την έκβαση.

Τέλος, την τρίτη και τελευταία μέρα στο Pool B της κατηγορίας -100 κιλών, ο Γιώργος Κρουσσανιώτακης αντιμετώπισε τον Muzaffarbek Turoboyev από το Ουζμπεκιστάν, με τον τελευταίο να κερδίζει με waza-ari.
Η εκλειπτική Ζανέτ Μιχαηλίδου στην κατηγορία -78 κιλών ξεκίνησε ισχυρά, κερδίζοντας την Maria Swan πρωταθλήτρια  από την Αυστραλία με waza-ari, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε από την Γαλλίδα Madeleine Malonga με waza-ari.

Η εθνική ολοκλήρωσε την παρουσία της με την προσπάθεια που κατέβαλε το ανερχόμενο αστέρι στην κατηγορία +100 κιλών, ο Γιάννης Αντωνίου όπου βρέθηκε απέναντι του Saba Geoinaneishvili από τη Γεωργία, ο οποίος επικράτησε εναντία του Αντωνίου κερδίζοντας με waza-ari, αναδεικνύοντας την ισχύ και την ανθεκτικότητά του.

Οι αγώνες στο Paris Grand Slam 2024 προσέφεραν πολύτιμες εμπειρίες και διδάγματα στους Κύπριους αθλητές, οι οποίοι θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους για τα επόμενα μεγάλα αθλητικά ραντεβού, με το επόμενο σταθμό να είναι το Baku Grand Slam 2024.
 

Προς το Baku Grand Slam 2024: Η Κυπριακή Ομάδα Ετοιμάζεται για Νέες Δοκιμασίες


Μετά τις αξιοσημείωτες εμφανίσεις στο Paris Grand Slam 2024, η Κυπριακή ομάδα Judo είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την επόμενη μεγάλη πρόκληση: το Baku Grand Slam 2024, που θα διεξαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου. Οι Κύπριοι πρωταθλητές, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κρουσσανιώτακης, Γεώργιος Μπαλαρτζίσβιλι, Γιάννης Αντωνίου, Πέτρος Χριστοδουλίδης, Κυπριανός Ανδρέου, Οδυσσέας Γεωργάκης, Σοφία Ασβεστά και Ζανέτ Μιχαηλίδου, θα αντιπροσωπεύσουν την Κύπρο σε αυτό το σημαντικό διεθνές γεγονός.
Η συμμετοχή στο Baku Grand Slam αποτελεί μία ευκαιρία για τους Κύπριους αθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ενάντια σε κάποιους από τους καλύτερους judokas του κόσμου, ανεβάζοντας περαιτέρω το επίπεδο τους και κατακτώντας νέες επιτυχίες αλλά και βαθμούς. Μετά τις εμπειρίες και τα διδάγματα από το Παρίσι, η ομάδα είναι πιο προετοιμασμένη από ποτέ, επιδιώκοντας να αφήσει το στίγμα της στο Μπακού.
Η προετοιμασία για το Baku Grand Slam περιλαμβάνει εντατικές προπονήσεις, στρατηγική ανάλυση των αντιπάλων και ψυχολογική ενίσχυση, ώστε οι αθλητές να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τόσο σωματικά όσο και νοητικά.
 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο-ThemaSports
18/05 @ 15:22

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ που δημοσίευσε η ΚΟΕΑΣ από το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting που διεξήχθη χθες βράδυ (17/05) στο Τσίρειο:

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος-ThemaSports
18/05 @ 13:11

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος

Η μεγάλη στιγμή έφθασε στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Τροχοκαθίσματος, με τον Κεραυνό Rollers και τον Απόλλωνα να διεκδικούν το βράδυ της Κυριακής (29/05) τον τίτλο. Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της ΚΟΚ στο YouTube.

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
18/05 @ 11:37

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Άλλη μία λαμπερή βραδιά έζησαν οι φίλοι του στίβου στο ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting, το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024.

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
17/05 @ 19:07

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Πανό για τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη στο Τσίρειο Στάδιο.

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής-ThemaSports
17/05 @ 12:28

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

«Με το νούμερο 1 στις πόρτες ενός Ford Mustang, χάρη στην στήριξη του χρυσού μου χορηγού την εταιρεία HTFX, ξεκινά η αντεπίθεσή μου αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ο οποίος το Σαββατοκύριακο (18-19/05) θα ριχθεί στη μάχη για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για το EURO NASCAR PRO.

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο -ThemaSports
16/05 @ 21:11

Λάμψη αστέρων το βράδυ της Παρασκευής (17/05) στο Τσίρειο

Με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών από όλο τον κόσμο και με την παρουσία όλων των Κύπριων πρωταθλητών και πρωταθλητριών, πραγματοποιείται το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024, το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ