Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής πήρε η Νότια Αφρική, η οποία επικράτησε 2-1 στα πέναλτι του Πράσινου Ακρωτηρίου (0-0 κ.α.).

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Νότια Αφρική απέκλεισε το Πράσινο Ακρωτήρι στη διαδικασία των πέναλτι στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα. Συνεχίζει ο Μιχλάλι Μαγιαμπέλα, επιστρέφουν οι Σεμέδο και Σάντος. Στα ημιτελικά... περιμένει η Νιγηρία την ερχόμενη Τετάρτη (7/2) στις 19:00.

Bασικός με την φανέλα της εθνικής του Πράσινου Ακρωτηρίου ο Κένι Ρόσα Σάντος (ΑΕΖ) που αντικαταστάθηκε στο 119', ενώ ο Γουίλι Σεμέδο (Ομόνοια) αντικατέστησε τον Ράιαν Μέντες στο 65'. Στο 85' πέρασε και ο Μιχλάλι Μαγιαμπέλα (Άρης) ως αλλαγή αντί του Πέρσι Τάου για την Νότια Αφρική.

Πέταξε εκτός το Πράσινο Ακρωτήρι στα πέναλτι και έφυγε για τους «4» η Νότια Αφρική!

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής μετά από 23 ολόκληρα χρόνια πανηγύρισε η Νότια Αφρική!

Σε ένα παιχνίδι όπου παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες έμεινε στο μηδέν και οδηγήθηκε τελικώς στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι (0-0 κ.α.), η «μπαφάνα-μπαφάνα» αποδείχθηκε πιο ψύχραιμοι στο τέλος και με ήρωα τον κίπερ, Ρόνγουεν Γουίλιαμς, επικράτησε με 2-1 του Πράσινου Ακρωτηρίου στα πέναλτι!

Ο τερματοφύλακας της Νοτίου Αφρικής έπιασε τα τέσσερα από τα πέντε πέναλτι του Κάπο Βέρντε, χαρίζοντας έτσι στην χώρα του το εισιτήριο για τους «4» του θεσμού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν το φαβορί της διοργάνωσης, Νιγηρία.

Όσον αφορά τον νέο εξτρέμ του Ολυμπιακού, Ζοβάνι Καμπράλ, αγωνίστηκε ως βασικός για τους ηττημένος, παραχωρώντας τη θέση του στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης στον Μπεντσιμόλ.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Νιγηρία-Ανγκόλα 1-0
(42' Λούκμαν)

Λ.Δ. Κονγκό-Γουινέα 3-1
(27' Μπεμπέ, 65' Γουισά, 82' Μαζουακού - 20' πεν. Μπαγιό)

Μάλι-Ακτή Ελεφαντοστού 1-2 παρ. (1-1 καν.)
(71' Νενέ - 90' Αντινγκρά, 120+2' Ντιακιτέ)

Πράσινο Ακρωτήρι-Νότια Αφρική 0-0 κ.α., 1-2 πεν.

c

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 20:35

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, δεν άντεξε στην τελευταία αγκαλιά του με τον Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ και λύγισε δακρυσμένος

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ