Ο Νίκος Μπότης μετά από το πέρασμά του στην Ιταλία για την Ίντερ επαναπατρίζεται στο περιβάλλον του Ολυμπιακού και παίρνει την ευκαιρία να εκτοξεύσει την καριέρα του.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Νίκος Μπότης, το "βουνό" που βλέπει τον κόσμο από τα 1,96μ. επαναπατρίστηκε για να δουλέψει το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Γεννημένος το '04 ο Μπότης έφυγε από την Λάρισα όταν ήταν 11 ετών για να ενταχθεί στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ.

Εκεί, το ταλέντο του 19χρονου τερματοφύλακα ξεπρόβαλε νωρίς και κάπως έτσι ο ένας σκάουτ έγιναν δύο, οι δύο τρεις και πάει λέγοντας. Για χάρη του Λαρισαίου πορτιέρε γινόντουσαν κανονικές... παρελάσεις από ανιχνευτές ταλέντων με αποτέλεσμα να φτάσει η στιγμή, το 2020 συγκεκριμένα, που ο μικρός με τα της οικογένειάς του έπρεπε να επιλέξουν ποιο δρόμο θα διαβούν.

Έτσι κι έγινε με τον Μπότη και την οικογένειά του να "ψηφίζουν" Ίντερ αντί άλλων προσφορών από δυνατά ονόματα κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Το ιταλικό όνειρο κράτησε περίπου τρία χρόνια για τον Έλληνα πορτιέρε.

 

Αποστολή με Μπαρτσελόνα

Ο Μπότης πολλές φορές στη θητεία του στην Ίντερ έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Θρυλείται μάλιστα πως τον είχε πάρει από κοντά ο σπουδαίος προστάτης της εστίας των Νερατζούρι, Σαμίρ Χαντάνοβιτς.

Μία από τις ωραίες ιστορίες που έζησε ο Μπότης στην Ίντερ ήταν αυτή που συμμετείχε στην αποστολή της τότε ομάδας του στους αγώνες του Champions League κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Κάτι στράβωσε στο μεταίχμιο

Όταν λοιπόν ολοκληρώθηκε το πακέτο προετοιμασίας του Νίκου Μπότη στις ακαδημίες της Ίντερ και έπρεπε να "ενηλικιωθεί" ποδοσφαιρικά παίζοντας στο ανδρικό ήρθε ο δανεισμός στην Μονόπολι στην τρίτη κατηγορία στην Ιταλία.

Η επιλογή της προαναφερθείσας ομάδας δεν ευδοκίμησε και ο 19χρονος διεθνής με τις μικρές εθνικές αγωνίστηκε μόλις μία φορά. Συμβαίνει αυτό κατά κόρον όταν ένας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από μεγάλο κλαμπ φτάνει στο σημείο αυτό.

 

Μικρό το ρίσκο για Ολυμπιακό

Με το δρόμο ανοιχτό ως προς το μέλλον του Νίκου Μπότη ο Ολυμπιακός έκανε την κίνηση και τον απέκτησε στο τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Οι ερυθρόλευκοι σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση πήραν τον παίκτη από την Ίντερ, αφήνοντας στους Μιλανέζους ποσοστό σε μία ενδεχόμενη πώληση στο μέλλον.

Ο Μπότης, τώρα, επί της ουσίας το πιάνει από εκεί που το άφησε στην Ίντερ. Επανέρχεται στις τάξεις μεγάλου κλαμπ κι έχει την ευκαιρία να δουλέψει πρώτα μέσω της δεύτερης ομάδας των ερυθρόλευκων καλύπτοντας το αγωνιστικό κενό που δημιουργήθηκε στην Μονόπολι.

Το background του συγκεκριμένου τερματοφύλακα γνωστό. Όπως διαβάσατε παραπάνω επί των ημερών του στον ΠΑΟΚ παρακολουθήθηκε όσο λίγοι. Όλοι κάτι είδαν στον συγκεκριμένο παίκτη και πιθανόν ο Ολυμπιακός να γίνει το σημείο αναφοράς που ο Μπότης θα "εκραγεί".

 

Γιατί ξεχωρίζει και πού πρέπει να δουλέψει

Το νούμερο ένα στοιχείο που κάνει τον Μπότη γοητευτικό στο ποδοσφαιρικό μάτι είναι η εκπληκτική σωματοδομή του. Από εκεί και πέρα ο 19χρονος διαθέτει καλά ρεφλέξ και αντίληψη.

Πού χρειάζεται δουλειά; Εκεί που εντοπίζεται αδυναμία η οποία δουλεύεται φυσικά είναι με την μπάλα στα πόδια. Σε κάθε περίπτωση όλο αυτό που συνοδεύει τον Μπότη από μικρή ηλικία θα φανεί στο γήπεδο...

sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσίευμα: Η ΑΕΚ θα στείλει σκάουτερ να δει τον Πίττα - Το ποσό που αξιώνει η ΑΙΚ για τον Κύπριο επιθετικό-ThemaSports
30/04 @ 19:45

Δημοσίευμα: Η ΑΕΚ θα στείλει σκάουτερ να δει τον Πίττα - Το ποσό που αξιώνει η ΑΙΚ για τον Κύπριο επιθετικό

Στη Σουηδία επαναφέρουν στο προσκήνιο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Κύπριο φορ της ΑΪΚ Στοκχόλμης, Ιωάννη Πίττα και τονίζουν ότι σκάουτ της Ένωσης θα τον δει από κοντά σύντομα.

Παναθηναϊκός για Τερίμ: «Δεν υπάρχει θέμα προπονητή»-ThemaSports
30/04 @ 19:29

Παναθηναϊκός για Τερίμ: «Δεν υπάρχει θέμα προπονητή»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διέψευσε ρεπορτάζ που ήθελαν τον Τούρκο προπονητή να αποτελεί άμεσα παρελθόν από την ομάδα.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός σε απόδοση... φωτιά, γιατί «ψάχνουν» κάτι που δεν έχουν ξανακάνει στα Play Offs! -ThemaSports
30/04 @ 19:00

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός σε απόδοση... φωτιά, γιατί «ψάχνουν» κάτι που δεν έχουν ξανακάνει στα Play Offs!

Δεν υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Μόνο ένας δρόμος, τους οδηγεί στον τίτλο. Μόνο ένας δρόμος, που έως τώρα στα Play Offs, δεν τον έχουν... διαβεί ποτέ! Και κάπως έτσι, δικαιολογούνται και οι τεράστιες στοιχηματικές αποδόσεις, για την κατάκτηση του τίτλου, από τους «διώκτες» της ΑΕΚ!

«Record Man ο Άκης Μάντζιος»: Ο Νο.1 κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό και με τη... βούλα, ξεπέρασε Αναστασιάδη και Παράσχο! -ThemaSports
30/04 @ 18:41

«Record Man ο Άκης Μάντζιος»: Ο Νο.1 κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό και με τη... βούλα, ξεπέρασε Αναστασιάδη και Παράσχο!

Απίστευτο ρεκόρ από τον Άκη Μάντζιο, που άφησε στη δεύτερη θέση τους Άγγελο Αναστασιάδη και Γιώργο Παράσχο, για να γίνει ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» του Παναθηναϊκού, σε ολόκληρη την ιστορία του, απέναντι σε Έλληνες προπονητές!

«Το καλοκαίρι της ζωής μας σε... επανάληψη»: Οριστικό το φιλικό των Legends του 2004 με θρύλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!-ThemaSports
30/04 @ 18:22

«Το καλοκαίρι της ζωής μας σε... επανάληψη»: Οριστικό το φιλικό των Legends του 2004 με θρύλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Οι Legends 2004 κορυφώνουν τους εορτασμούς για την 20η επέτειο από το έπος της Πορτογαλίας, με σπουδαίο αγώνα στη Γερμανία!

Η ΔΕΑΒ καλεί σε ακρόαση τον Ματίας Αλμέιδα – Τι τονίζεται από την πλευρά της ΑΕΚ;-ThemaSports
30/04 @ 17:44

Η ΔΕΑΒ καλεί σε ακρόαση τον Ματίας Αλμέιδα – Τι τονίζεται από την πλευρά της ΑΕΚ;

Η ΔΕΑΒ επισήμανε επίσημα πως καλεί σε ακρόαση τον Ματίας Αλμέιδα, για όσα έλαβαν χώρα στο φινάλε της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, στην 8η αγωνιστική των Play Offs της Stoiximan Super League. Τι τονίζεται από την πλευρά της ΑΕΚ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ