Γιάννης Ιωάννου

Συνέχισε και την 22η αγωνιστική την ξέφρενη πορεία της η ΑΕΚ, επικρατώντας της Ομόνοιας με ανατροπή και τώρα έχει μπροστά της ίσως το δυσκολότερο ντέρμπι απ΄ όλα, αφού θα αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ για την 23η αγωνιστική!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα ματς που μπορεί να χαρακτηριστεί και κρας τεστ τίτλου, απέναντι στην... τελευταία ομάδα που τους κέρδισε, στις 5 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, πριν από... σχεδόν έναν ολόκληρο γύρο!

Σε αυτά τα 12 παιχνίδια από τότε, η ομάδα της Λάρνακας έσπασε τα... κοντέρ, αφού πέτυχε 10 νίκες και έφερε δύο ισοπαλίες και από εκεί που ήταν αουτσάιντερ στη μάχη για μία θέση στην εξάδα, πλέον δικαιούται να κάνει όνειρα ακόμα και για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ είναι κρίσιμο, παρότι υπάρχει ακόμα δρόμος στο πρωτάθλημα. Όμως αν η ΑΕΚ ηττηθεί, η διαφορά θα πάει στο -9 από την κορυφή και δύσκολα μπορεί να καλυφθεί τέτοια διαφορά από τον φετινό ΑΠΟΕΛ, αν και με τη φόρα που εχει πάρει η ΑΕΚ με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο, τίποτα δεν αποκλείουμε...

Πάντως, ακόμα και η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα, αφού θα διατηρήσει τη μεταξύ τους διαφορά στους έξι πόντους και δεν νομίζουμε να... χαλαστούν οι «κιτρινοπράσινοι» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όμως, αν η ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν πάρει το τρίποντο, θα αποκτήσει τεράστια δυναμική ενόψει της συνέχειας και θα είναι το ιδανικότερο ψυχολογικό «ντοπάρισμα» για τα επόμενα τρία ντέρμπι που ακολουθούν μέχρι το τέλος του Β' γύρου κόντρα σε Απόλλων, ΑΕΛ και Ανόρθωση, όπου θα έχει μία ακόμα ευκαιρία για βαθμολογική «εκτόξευση» πριν την έναρξη των πλέι-οφ, όπου θα έχει δέκα αγωνιστικές στην τελική ευθεία... φουλ του ντέρμπι!

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: Επιστροφή στην Κύπρο-ThemaSports
07/07 @ 12:20

ΑΕΚ: Επιστροφή στην Κύπρο

Η ΑΕΚ τελείωσε το βασικό στάδιο προετοιμασίας, στέλνει ευχαριστίες και επιστρέφει Κύπρο

Διαρκείας ΑΕΚ: «30 χρόνια ζωής, 100 χρόνια ιστορίας» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
06/07 @ 10:47

Διαρκείας ΑΕΚ: «30 χρόνια ζωής, 100 χρόνια ιστορίας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η AEK ανακοίνωσε την έναρξη πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2024/25, η οποία θα συνδυαστεί με το άνοιγμα του νέου AEK Store στο ΑΕΚ ARENA.

Τελευταίο τεστ πριν την επιστροφή-ThemaSports
06/07 @ 10:32

Τελευταίο τεστ πριν την επιστροφή

Το τελευταίο της φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους δίνει σήμερα (6/7,15:00) το απόγευμα η ΑΕΚ απέναντι στη Σερκλ Μπρίζ.

«Δεν γίνεται να είσαι απόλυτος, γιατί γίνονται ανατροπές»-ThemaSports
05/07 @ 14:26

«Δεν γίνεται να είσαι απόλυτος, γιατί γίνονται ανατροπές»

Για τη μέχρι στιγμής πορεία της προετοιμασίας και του μεταγραφικού σχεδιασμού της ΑΕΚ τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Δημητρίου εκπρόσωπος Τύπου των Λαρνακέων στον Super Sport.

Το τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία και η άφιξη Σουάρες στην Κύπρο-ThemaSports
05/07 @ 10:07

Το τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία και η άφιξη Σουάρες στην Κύπρο

Την Κυριακή (07/07) αναμένεται στην Κύπρο ο Ισπανός μέσος, Τζίμι Σουάρες, για να υπογράψει το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ και να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ