Πόλυς Χαραλάμπους

Θα εκδίδει διάταγμα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, όταν κρίνεται αναγκαίο να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών κάποιος ποδοσφαιρικός αγώνας, δήλωσε το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή (Πολίτης 107,6) ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μόνο που δεν εξήγησε κανείς από την Κυβέρνηση, για το ποιες είναι οι συνθήκες που θα «αναγκάζουν» τον Υπουργό να αποφασίζει να κλείνει τις πόρτες ενός γηπέδου για τον κόσμο.

Φαίνεται πάντως ότι επιφυλάξεις, για το πόσο δημοκρατικό και «δόκιμο» είναι το εν λόγω μέτρο, έχουν και τα πολιτικά κόμματα. Τούτο καταλάβαμε από παρέμβαση στην ίδια εκπομπή, του πρόεδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου.

Για να εγκριθεί το μέτρο που εξήγγειλε την περασμένη Παρασκευή η Κυβέρνηση, θα πρέπει να περάσει και από την Βουλή. Τούτο σημαίνει ότι θα πάρει χρόνο η οριστικοποίηση της Κυβερνητικής απόφασης. 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει επίσης, αν θα εφαρμοστεί η απόφαση να μην επιτρέπεται η λειτουργία του οποιουδήποτε συνδέσμου φιλάθλων, χωρίς την εποπτεία και ευθύνη του σωματείου.

Είναι λογικό οι ομάδες – σωματεία, να μην αποδέχονται να αναλάβουν το βάρος, έχοντας υπό την ευθύνη τους τα οργανωμένα σύνολα οπαδών. Ξέροντας ότι τα τελευταία χρόνια, η κατάσταση στον τρόπο λειτουργίας τους, είναι εκτός ελέγχου. 

Ίσως είναι μια ευκαιρία, να κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ σωματείων και συνδέσμων φιλάθλων.

*Διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε υπέρ της απόφασης να αποφασίζει η Κυβέρνηση να κλείνει τις κερκίδες.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποτρέπουν το κλείσιμο; -ThemaSports
26/01 @ 09:43

Αποτρέπουν το κλείσιμο;

Στις 12.00 στην πολύκροτη σύσκεψη που έχει στο μέγαρο της ΚΟΠ, όπου θα είναι παρών ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, έχουν προσκληθεί και οι πρόεδροι των ομάδων πρώτης κατηγορίας.

Το σκέφτηκαν για κλείσιμο των κερκίδων… -ThemaSports
25/01 @ 13:13

Το σκέφτηκαν για κλείσιμο των κερκίδων…

Λαμβάνοντας υπόψη την χθεσινή παρέμβαση του ΠτΔ, που είχε καθοριστικό ρόλο, για να μην ξεκινήσει ποτέ το ντέρμπι κυπέλλου Απόλλωνας – ΑΕΛ, αρκετοί έκαναν την εκτίμηση ότι το επόμενο μέτρο της Κυβέρνησης, θα είναι να ακολουθήσουμε τον δρόμο που χάραξαν στην Ελλάδα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ