Με μηνύμα του στα social media, γιατρός του Απόλλωνα, Κυριάκος Κακαβελάκης, σχολιάζει την αναβολή του αγώνα Οθέλλος-ΑΕΛ, λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης του γιατρού του αγώνα στο γήπεδο «Αμμόχωστος».

Ακολουθήστε μας στο Google news

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο γιατρός του εκάστοτε αγώνα θα πρέπει να ορίζεται επίσημα από την ΚΟΠ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Ο ιατρός ενός ποδοσφαιρικού αγώνα έχει ως βασικό ρόλο την διαφύλαξη της υγείας των αθλητών, αλλά και των λοιπών παρευρισκόμενων στο γήπεδο – καθήκον που ενίοτε καλείται να επιτελέσει εντελώς μόνος, δεδομένου ότι πολλές ομάδες δεν έχουν δικό τους ιατρό που να τις συνοδεύει στους αγώνες.

Επιπλέον όμως αποτελεί και αξιωματούχο του παιχνιδιού, που κάποιες φορές καλείται να λάβει αποφάσεις που ενδέχεται να επηρεάσουν την έκβαση του.

Πρέπει άμεσα η διοργανώτρια αρχή (ΚΟΠ), με την συμβολή και των ομάδων, να καταρτίσει λίστα ιατρών αγώνων, οι οποίοι να είναι πιστοποιημένοι από αυτήν και εκτός από τα τυπικά προσόντα προκειμένου να αντεπεξέλθουν ιατρικά στις απαιτήσεις ενός αγώνα, να διαθέτουν και το απαιτούμενο κύρος για να διαχειριστούν ενδεχόμενες κρίσεις, όπου ένας αγώνας ενδέχεται να κριθεί εκτός αγωνιστικού χώρου.

Αυτονόητο ότι ο ιατρός του αγώνα θα πρέπει να ορίζεται επίσημα από την ΚΟΠ, όπως γίνεται και για τους άλλους αξιωματούχους (διαιτητές, παρατηρητές, γυμνασίαρχος). Εκτός από ζήτημα ουσίας και ασφάλειας είναι και θέμα σοβαρότητας...».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλήρωση πρωταθλήματος: Όλοι θα παίξουν με όλους, αλλά...-ThemaSports
03/07 @ 16:51

Κλήρωση πρωταθλήματος: Όλοι θα παίξουν με όλους, αλλά...

Το πρωτάθλημα δεν είναι κύπελλο, ούτε ευρωπαϊκή διοργάνωση για να παίζει μεγάλο ρόλο η κλήρωση, αφού όλοι θα παίξουν με όλους...

Κούμας για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, τους διαιτητές και την παρουσία φιλάθλων-ThemaSports
03/07 @ 13:47

Κούμας για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, τους διαιτητές και την παρουσία φιλάθλων

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας στην ομιλία του πριν από τη διαδικασία της σημερινής κλήρωσης, τόνισε την ετοιμότητα της Ομοσπονδίας για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των ομάδων και των φιλάθλων στο επερχόμενο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας.

Αρχές Νοεμβρίου ο... πράσινος «εμφύλιος»-ThemaSports
03/07 @ 13:04

Αρχές Νοεμβρίου ο... πράσινος «εμφύλιος»

Στην 9η αγωνιστική το πολυαναμενόμενο παιχνίδι Ομόνοια Λευκωσίας-Ομόνοια 29ης Μαΐου!

Η σημαντική αλλαγή στο Β’ όμιλο και λεπτομέρειες ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου-ThemaSports
03/07 @ 12:34

Η σημαντική αλλαγή στο Β’ όμιλο και λεπτομέρειες ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου

Το Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας περιόδου 2024-2025 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων σε δύο φάσεις και η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί στις 26 αγωνιστικές.

Η συνήθεια που... έγινε λατρεία!-ThemaSports
03/07 @ 12:13

Η συνήθεια που... έγινε λατρεία!

Στην τελευταία αγωνιστική το αιώνιο ντέρμπι...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ