Σε ρυθμούς 16ης αγωνιστικής μπαίνει η ΟΠΑΠ Basket League, με δυο αγώνες να διεξάγονται το Σάββατο (22/01), άλλοι δυο την Κυριακή (23/01) και ένας τη Δευτέρα (24/01).
Ακολουθήστε μας στο Google news
Το Σάββατο το απόγευμα, στις 16:00, θα γίνουν δυο αγώνες.
Στο Λευκόθεο, o ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα φιλοξενεί τον Απόλλωνα με τις δυο ομάδες να θέλουν να πετύχουν δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη διοργάνωση.
Οι «γαλαζοκίτρινοι» σε 13 αγώνες έχουν απολογισμό δέκα νίκες και τρεις ήττες, ενώ οι «γαλάζιοι» μετρούν - σε 14 παιχνίδια - έξι νίκες και οκτώ ήττες.
Την ίδια ώρα, στην «Αίθουσα Παραλιμνίου», κοντράρονται οι δυο τελευταίες της βαθμολογίας, Ε.Ν. Παραλιμνίου και ΑΠΟΠ, οι οποίες έχουν 16 βαθμούς, με την ομάδα της Πάφου να έχει δώσει έναν αγώνα λιγότερο.
Την Κυριακή, στις 16:00 στο «Κίτιον» επιστροφή στις επιτυχίες θα επιδιώξουν Πετρολίνα ΑΕΚ και ΕΘΑ. Οι «κιτρινοπράσινοι» σε 13 παιχνίδια πήραν 11 νίκες και δέχθηκαν δυο ήττες, ενώ το συγκρότημα της Έγκωμης έχει πάρει πέντε ροζ φύλλα σε 14 αγώνες.
Την ίδια ημέρα, στις 18:00, στο Λύκειο Παλλουριώτισσας ο Αχιλλέας Καϊμακλίου θα παίξει με την ΠΑΕΕΚ, με τις δυο ομάδες να χωρίζει ένας βαθμός (18-17).
Μετά από 14 αγώνες, η ομάδα της Κερύνειας έχει τέσσερις νίκες και δέκα ήττες, ενώ ο Αχιλλέας Καϊμακλίου μετρά τρεις νίκες και 11 ήττες.
Η αυλαία της αγωνιστικής θα κλείσει τη Δευτέρα το βράδυ με το ντέρμπι της αγωνιστικής στο στάδιο «Νίκος Σολομωνίδης» ανάμεσα στην Payabl. EKA ΑΕΛ και τον Κεραυνό.
Οι Στροβολιώτες έχουν απολογισμό 11 νίκες και δυο ήττες, ενώ η ομάδα της Λεμεσού μετράει εννέα νίκες και πέντε ήττες.
Ρεπό στην 16η αγωνιστική έχει η Ανόρθωση που έδωσε 14 παιχνίδια και μετράει 11 νίκες και τρεις ισοπαλίες.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:
Σάββατο 27/01
E.N. Παραλιμνίου - AΠΟΠ 16:00
ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα - Απόλλων 16:00
Κυριακή 28/01
Πετρολίνα ΑΕΚ - ΕΘΑ 16:00
Αχιλλέας Καϊμακλίου - ΠΑΕΕΚ 18:00
Δευτέρα 19/01
Payabl. EKA ΑΕΛ - Κεραυνός 19:30
Από ιστοσελίδα ΚΟΚ
Έχοντας... κλειστά αυτιά σχετικά με τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου της Ομόνοιας η μεταγραφή του Χάμπου Χαραλάμπους στον Άρη, το «τριφύλλι» προετοιμάστηκε πυρετωδώς τις προηγούμενες ημέρες για τον αυριανό (24/07, 20:00) πρώτο αγώνα με αντίπαλο την Τορπέντο Κουτάισι και άπαντες εμφανίζονται πανέτοιμοι για να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης στον 3ο προκριματικό του Conference League.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
23/07 @ 10:35
Την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Λεμεσό και το Αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού είχε αντιπροσωπεία από τη Γεωργία, το τριήμερο 19-21 Ιουλίου, λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν το τζάμπολ στο FIBA EuroBasket 2025.
22/07 @ 13:03
Toυς αντιπάλους της για την πρώτη ιστορική της παρουσία στην προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών θα μάθει την Τετάρτη, 23 Ιουλίου, η Εθνική Γυναικών ενόψει της συμμετοχής της στα προκριματικά του FIBA Women’s EuroBasket 2027. Η κλήρωση θα γίνει στις 12:00 στο Μόναχο της Γερμανίας.
20/07 @ 11:55
Το κορυφαίο καλαθοσφαιρικό τουρνουά της Ευρώπης, παίζει και το 2025 στην Κύπρο, με έναν σπουδαίο και αξιόπιστο συμπαίκτη στο πλευρό του.
17/07 @ 12:32
Η Κυπριακή Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε τον νατουραλιζέ της Εθνικής ομάδας για το Ευρωμπάσκετ
15/07 @ 16:08
Η Εθνική Γυναικών Κ16 δεν κατέκτησε απλώς τον τίτλο στο FIBA U16 Women’s EuroBasket 2025 Division C, αλλά είχε και πρωταγωνιστική παρουσία στις ατομικές διακρίσεις, με τις Ευελίνα Δημητριάδη και Κατερίνα Σιακκάλη να εκπροσωπούν την Κύπρο στην Κορυφαία Πεντάδα (All-Star Five) του τουρνουά.
11/07 @ 18:11
Το FIBA EuroBasket 2025 δεν θα αποτελέσει το μοναδικό τεράστιο μπασκετικό event στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι! Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ), στα πλαίσια της προετοιμασίας της Εθνικής Κύπρου Ανδρών, αλλά και για test event του ανακαινισμένου Αθλητικού κέντρου Σπύρος Κυπριανού ενόψει του Ευρωμπάσκετ, θα διοργανώσει μια μπασκετική γιορτή, με διεθνή λάμψη στη Λεμεσό, το διήμερο 9 και 10 Αυγούστου!
BEST OF THEMASPORTS