Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωσνταντίνος Λετυμπιώτης, μίλησε στο τρίτο ΡΙΚ για όσα συνέβησαν χθες στον αγώνα κυπέλλου μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά:

Είπε το αυτονόητο ο Πρόεδρος... απαράδεκτα όσα είδαμε, υπάρχει κάτι περισσότερο από την Κυβέρνηση: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πολύ σωστά είπε το αυτονόητο. Στα γήπεδα δεν πρέπει να κινδυνεύουν ζωές και ούτε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να θρηνήσουμε κάποιον. Όσα είδαμε και εχθές δεν μπορούν να είναι ανεκτά. Υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Σύμφωνα με τα δεδομένα της στιγμής η Αστυνομία δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα όσα γίνονταν. Σήμερα θα τεθούν υπό τον Αρμόδιο Υπουργό (Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως), θα επικοινωνήσει και με τον Πρόεδρο και το Υπουργικό Συμβούλιο για να αξιολογηθούν τα υφιστάμενα μέτρα, όπως και επιπρόσθετα μέτρα. Θα πρέπει να πω είναι ότι όλοι μας πρέπει να υψωθούμε στο ύψος των περιστάσεων, είτε αυτό αφορά την πολειτεία είτε τους φιλάθλους. Είναι λίγοι που αμαυρώνουν και καταστρέφουν τον αθλητισμό. Πρέπει να στήσουμε ένα τοίχος σε όσους βάζουν κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Τι θα κάνει η πολιτεία, ποια η λύση; Να μην πηγαίνουν στο γήπεδο: «Δεν έχω τις λύσεις που θα εξετάσει η Αρμόδια Αρχή. Δεν είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στη χώρα μας, τα γήπεδά μας δεν είναι πεδία μάχης. Ο Πρόεδρος προειδοποίησε επανειλημμένα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, να επιτρέψουμε σήμερα στον Πρόεδρο και στους αρμόδιους να βρουν τις λύσεις με ενώπιον τους όλα τα δεδομένα».

Πώς ενημερώθηκε ο Πρόεδρος και ποιες οδηγίες έδωσε: «Όταν ενημερώθηκε για τα επεισόδια που λάμβαναν χώρα εκτός γηπέδου, επικοινώνησε με τον Αρμόδιο Υπουργό ο οποίος καθηκόντος επικοινώνησε με τον υπέυθυνο Αστυνομικό του γηπέδου. Οι επιχειρησιακές αρχές τη δεδομένη στιγμή δεν ήταν σε θέση να παρέμβουν γιατί δεν ήταν επαρκής όπως εξελίσσονταν τα δεδομένα, αυτή ήταν η ενημέρωση. Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατόπιν συνεννόησης με τον ΠτΔ και τον διαιτητή ότι δεν μπορεί η αστυνομία εκείνη τη στιγμή να διασφαλίσει τον χώρο. Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε την ασφάλεια όσων βρίσκονταν στο γήπεδο, για αυτό και δεν έγινε ο αγώνας».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Οι οικονομικές καταστάσεις των ομάδων μας για το 2023-ThemaSports
09/05 @ 18:38

ΚΥΠΡΟΣ: Οι οικονομικές καταστάσεις των ομάδων μας για το 2023

Η ΚΟΠ ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της τις οικονομικές καταστάσεις των ομάδων μας για την χρονιά 2023.

Τα ΧΡΗΜΑΤΑ που έδωσαν οι κυπριακές ομάδες σε ατζέντηδες - Ο Άρης το πιο ψηλό ποσό-ThemaSports
09/05 @ 18:20

Τα ΧΡΗΜΑΤΑ που έδωσαν οι κυπριακές ομάδες σε ατζέντηδες - Ο Άρης το πιο ψηλό ποσό

Η ΚΟΠ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της τα ποσά που έδωσαν οι Κυπριακές ομάδες σε ατζέντηδες.

Οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής (10/5)-ThemaSports
09/05 @ 14:33

Οι διαιτητές των αγώνων της Παρασκευής (10/5)

Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας των αγώνων της 14ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης  του Πρωταθλήματος Cyta, που θα διεξαχθούν την Παρασκευή για το δεύτερο όμιλο.

«Δεν έχει πλεονέκτημα ο ΑΠΟΕΛ -  Φοβάμαι πολύ το ματς του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα»-ThemaSports
09/05 @ 11:58

«Δεν έχει πλεονέκτημα ο ΑΠΟΕΛ - Φοβάμαι πολύ το ματς του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και θρυλική μορφή του Ολυμπιακού Πειραιώς, Σταύρος Παπαδόπουλος, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, ο Κύπριος προπονητής και παλαίμαχος άσος της ΕΠΑ, αναφέρθηκε στο σημερινό επαναληπτικό του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα, όπως και στον «τελικό» πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ.

Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή (08/05)-ThemaSports
08/05 @ 22:32

Αποφάσεις Αθλητικού Δικαστή (08/05)

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

Τα στατιστικά των ομάδων #39 (Β' γκρουπ)-ThemaSports
08/05 @ 22:55

Τα στατιστικά των ομάδων #39 (Β' γκρουπ)

Δείτε τι έγινε στην 39η αγωνιστική (13η πλέι άουτ) του πρωταθλήματος για την σεζόν 2023/24 και τα στατιστικά των ομάδων.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ