Ρικάρντο Μποτσίνι, άγνωστοs για τουs περισσότερουs, Αργεντίνος μεσοεπιθετικός, σε ρόλο επιτελικού μέσου γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1954 στην ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άιρες.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με το παρατσούκλι «El Bocha», αγωνίστηκε για τα σχεδόν είκοσι χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, από το 1971 έως το 1991, στην Ιντεπεντιέντε για να γίνει μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ιστορία του συλλόγου.....Είχε την ατυχία να έχει τον ίδιο ρόλο με τον …μεγαλύτερο θαυμαστή του, τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα , γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές ήταν αναπληρωματικός του στην εθνική ομάδα. Ο «Πίμπε ντ’ Όρο» είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο, ότι ο Ρικάρντο Μποτσίνι ήταν το ποδοσφαιρικό του είδωλο όταν ήταν παιδί....

 


Με ύψος μόλις 1.68 αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν η μαγική του δυνατότητα να αποφεύγει αντιπάλους και να πασάρει με ακρίβεια. Ήταν ακριβώς το στυλ του παίκτη πάνω στο οποίο χτίστηκε το ποδόσφαιρο της Αργεντινής...
Εμφανισιακά έμοιαζε λίγο με τον Γούντι Άλεν να παίζει ποδόσφαιρο, αλλά όπως είχε πει ο Χόρχε Βαλντάνο:
«Είναι σαν ένας διαρρήκτης που ψάχνει τον συνδυασμό για το χρηματοκιβώτιο, τον βλέπεις να ψάχνει με τα δάχτυλά του και ξαφνικά… κλικ. Μια κίνησή του άνοιγε οποιαδήποτε άμυνα.»
Κάθε φορά που η μπάλα πήγαινε στα πόδια του, οι αντίπαλοι ένιωθαν ότι στο τέλος της φάσης θα μπει γκολ, ένας ποιητής στο γήπεδο με μπαλιές διαβήτη, ένας κοντός τύπος που έμοιαζε να δαμάζει το θηρίο που λέγεται μπάλα. Ο Μποτσίνι ήταν γνωστός για την παύση, την περίφημη «La Pausa» του αργεντίνικου ποδοσφαίρου όταν το 10αρι που έχει την μπάλα στα πόδια του καθυστερεί ελάχιστα, ίσα-ίσα για να πάει στην ιδανική θέση ο αποδέκτης και τότε ο enganche να μοιράσει με ακρίβεια.


Στην 6η δεκαετία της ζωής του πλέον, ο Μποτσίνι παραμένει ένα ίνδαλμα για τους οπαδούς της Ιντεπεντιέντε, αλλά και ένας τεράστιος παίκτης για όσους τους αρέσουν οι εγκεφαλικοί ποδοσφαιριστές, αυτοί που παίζουν με το μυαλό. Άλλωστε, τα λόγια του Ντιέγκο μετά από εκείνο το ματς με το Βέλγιο τα λένε όλα:

«Όταν είδα ότι μπαίνει ο Μποτσίνι μου φάνηκε ότι ακούμπησα με τα χέρια μου τον ουρανό. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κάνω μια pared μαζί του. Εκείνη την στιγμή ένιωσα ότι κάνω το ένα-δύο με τον Θεό».

Ειδικοί αναλυτές θεωρούν ότι αν είχε έρθει σε κάποια ομάδα της Ευρώπης, η κλάση του θα τον είχε πάει ακόμη πιο ψηλά.

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έμεινε ελεύθερος και ψάχνει την επόμενη ομάδα του ο Νάνι! -ThemaSports
13/05 @ 14:40

Έμεινε ελεύθερος και ψάχνει την επόμενη ομάδα του ο Νάνι!

Σε άλλη ομάδα και όχι τη Ντεμίρσπορ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νάνι.

To μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στη Πρέμιερ Λιγκ!-ThemaSports
13/05 @ 14:28

To μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στη Πρέμιερ Λιγκ!

Χτύπησε πολλές πόρτες η διοίκηση της Μπάγερν όμως δε βρήκε καμία ανταπόκριση. Τώρα ετοιμάζεται να ρίξει την τελευταία της ζαριά!

Βάζει υπογραφή ο Σον!  -ThemaSports
13/05 @ 11:55

Βάζει υπογραφή ο Σον!

Θέμα χρόνου είναι να επισημοποιηθεί η συμφωνία των δύο πλευρών.

Η Άρσεναλ έχει περισσότερες νίκες από ό,τι στο αήττητο πρωτάθλημα του 2004! -ThemaSports
13/05 @ 11:39

Η Άρσεναλ έχει περισσότερες νίκες από ό,τι στο αήττητο πρωτάθλημα του 2004!

Η μεγάλη νίκη της Άρσεναλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» (0-1) έφερε τη συγκομιδή της φέτος στις 27 νίκες στην Premier League.

Εικόνες ντροπής στο Old Trafford: H βροχή έφερε... πλημμύρα (BINTEO)-ThemaSports
13/05 @ 11:18

Εικόνες ντροπής στο Old Trafford: H βροχή έφερε... πλημμύρα (BINTEO)

Αδιανόητες καταστάσεις στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το Old Trafford να παρουσιάζει για ακόμη μια φορά εικόνες εγκατάλειψης!

Λουίς Ενρίκε: «Ήταν χαρά μου που προπόνησα τον Μπαπέ, δεν έχω να πω κάτι αρνητικό»-ThemaSports
13/05 @ 11:00

Λουίς Ενρίκε: «Ήταν χαρά μου που προπόνησα τον Μπαπέ, δεν έχω να πω κάτι αρνητικό»

Ο προπονητής της Παρί, Λουίς Ενρίκε μετά το τελευταίο ματς του Κιλιάν Μπαπέ μπροστά στο κοινό των Παριζιάνων, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γάλλο επιθετικό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ