Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, ο οποίος μίλησε σε έντονο ύφος για τις αντιαθλητικές συμπεριφορές που βλέπουμε στα γήπεδα μας και για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αναλυτικά όσα είπε:
Για τις αποφάσεις και τα μέτρα που θα προτείνει ο ΠΑΣΠ: «Θα πάρουμε αποφάσεις. Έχουμε σήμερα συνάντηση με την ΚΟΠ. Έχουμε προτείνει κάποια μετρά που έχουν να κάνουν με τη ρίψη κροτίδων και φωτοβολίδων. Αυτά τα μέτρα μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. Υπάρχουν και κάποια άλλα μακροχρόνια μέτρα. Έχουμε ξεφύγει, παίζουμε με ανθρώπινες ζωές».
Για το αν πιστεύει πως θα εφαρμοστούν: «Θέλω να πιστεύω πως ναι. Είναι λογικές. Είναι και τολμηρές αποφάσεις, αλλά πρέπει κάτι να γίνει. Εάν δεν εφαρμόσουν αυτά που θα προτείνουμε, θα πάμε σε αποχή».
Για το ότι δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία: «Προχθές ρίχθηκαν 30 φωτοβολίδες με πιστόλι στη Λευκωσία. Έξω από το γήπεδο και η μία έπεσε μέσα στο γήπεδο. Αν κτυπηθείς με ναυτική φωτοβολίδα τελείωσες. Είδαμε και τι έγινε στην Ελλάδα με τον Αστυνομικό που έχασε τη ζωή του. Είναι ξεκάθαρο πως δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία».
Για τους ανεπίδεκτους επιτηρητές: «Έχουμε στην κατοχή μας βίντεο που ξεκαθαρίζει πόσο ανεπίδεκτοι είναι οι επιτηρητές. Για αυτό έχει ευθύνες το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο ΚΟΑ. Έχουμε βίντεο με steward που ήταν σε χώρο VIP και έγινε σύρραξη. Οπαδός έριξε αντικείμενο και έφτυσε σε προπονητή και απλά ο επιτηρητής τον ακούμπησε στο χέρι και του είπε να σταματήσει. Οι επιτηρητές δεν φταίνε. Κι εγώ να ήμουν εκεί, δεν θα έκανα κάτι με 100 οπαδούς δίπλα. Δώστε στους επιτηρητές εξοπλισμό, για να μπορούν να δουλέψουν».
Για τους οργανωμένους: «Εμείς ως ΠΑΣΠ και ως παίκτες έχουμε το "μαχαίρι". Αν ορισμένοι οπαδοί πιστεύουν πως με την κατάργηση των φωτοβολίδων και βεγγαλικών θα καταστρέψουμε το ποδόσφαιρο, τότε ναι, να το καταστρέψουμε. Εγώ δεν είμαι ενάντια στους οργανωμένους φίλαθλους. Οι οργανωμένοι πρέπει να καταγραφούν στα σωματεία με όνομα, επίθετο, ταυτότητα, Πρόεδρο και Γραμματέα. Πίσω από την την κουκούλα είναι ανώνυμοι και πρέπει να διαλυθούν. Να έρθουν να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις».
Για το ότι όλοι ζημιώνουν από αυτή την κατάσταση: «Πρέπει να κατανοήσουν όλοι πως όλοι χάνουμε από αυτή την κατάσταση. Είναι προϊόν που προσφέρει δουλειά και πρέπει να το προστατέψουμε. Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Θα γίνουν σήμερα συναντήσεις και ελπίζουμε αύριο να έχουμε καλά νέα».
Ο Ολυμπιακός Πειραιώς κοντράρεται απόψε στο «Έμιρεϊτς» με αντίπαλο την Άρσεναλ για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League και το ThemaSports.com θα σας μεταφέρει την εξέλιξη του μεγάλου αγώνα!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
30/09 @ 15:20
Ο Απόλλωνας ανακοίνωσε και επίσημα την παραχώρηση του Νέαρχου Ζήνωνος στον Ακρίτα Χλώρακας με τη μορφή δανεισμού.
24/09 @ 14:03
Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Revaz Injgia παρέλαβε το βραβείο Stoiximan Top Goal της 2ης αγωνιστικής του Cyprus League by Stoiximan 2025/26 από τον ΠΑ.Σ.Π.
22/09 @ 21:07
Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
15/09 @ 12:07
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημερώνει ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί πέραν των 100.000 καρτών φιλάθλου.
14/09 @ 10:27
Μία σύλληψη σημειώθηκε χθες το βράδυ πριν από την έναρξη του αγώνα Ανόρθωση – ΑΕΚ στη Λάρνακα.
10/09 @ 10:04
Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου
9 Σεπτεμβρίου 2025
BEST OF THEMASPORTS