Μνημόνιο Συνεργασίας για ανάπτυξη αθλητικών, θεραπευτικών και ερευνητικών δράσεων υπέγραψαν ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 στα γραφεία του Ινστιτούτου. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής και Ιατρικός Διευθυντής Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

 

Τον Οργανισμό εκπροσώπησαν επίσης το μέλος του ΔΣ Έλενα Παπακώστα, η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη και οι λειτουργοί Έφη Μούζουρου και Χάρης Φιλιππίδης. Από πλευράς Ινστιτούτου παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος Καθηγητής Μιχάλης Κωμοδρόμου, η Ανώτερη Νευρολόγος Δρ. Ελένη Ζαμπά Παπανικολάου, ο Ανώτερος Φυσιοθεραπευτής Δημήτρης Σωκράτους και η λειτουργός Μαρία Λοΐζου.

Στόχος του Μνημονίου είναι η προαγωγή και αναβάθμιση της συνεργασίας τους στους τομείς του αθλητισμού, της υγείας και της έρευνας. Ήδη έχει ξεκινήσει σε πιλοτική βάση πρόγραμμα στο «Ελευθερία», για την άσκηση των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση που τυγχάνουν θεραπείας στο Ινστιτούτο. Γίνεται μέσω του προγράμματος του ΚΟΑ «Αθλητισμός Για Όλους» και περιλαμβάνει δύο προπονήσεις την εβδομάδα.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης μίλησε για το σπουδαίο έργο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής και ευχαρίστησε την Έλενα Παπακώστα και τους λειτουργούς του ΚΟΑ και του Ινστιτούτου που εργάστηκαν για να υλοποιηθεί το Μνημόνιο. «Χαίρομαι για την υπογραφή αυτού του Μνημονίου από μένα προσωπικά προτού αποχωρήσω, γιατί ήταν ένας από τους στόχους του Συμβουλίου», είπε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ και πρόσθεσε πως «ο Οργανισμός είναι στη διάθεση σας για περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεων προς όφελος των ασθενών». 

Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ τόνισε ότι «θεωρούμε ότι η άσκηση μπορεί και πρέπει να μπει παντού, ειδικά σε Οργανισμούς που ασχολούνται με την υγεία. Βλέπουμε ήδη απτά αποτελέσματα κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα». Το μέλος του ΔΣ Έλενα Παπακώστα μίλησε για «τη θετική ανατροφοδότηση που παίρνουμε από τους ασθενείς» και σημείωσε: «Θεωρώ ότι μπορεί να αποδώσει πολλά ερευνητικά και πρακτικά οφέλη. Ο απώτερος σκοπός είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών». Στα πολλαπλά οφέλη του Μνημονίου για τους ασθενείς στάθηκαν επίσης ο Πρόεδρος και ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής και Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου. 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τον τίτλο του πρωταθλητή τροχοκαθίσματος πανηγυρίζει ο Κεραυνός - Νίκησε τον Απόλλωνα στον τελικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
20/05 @ 09:07

Τον τίτλο του πρωταθλητή τροχοκαθίσματος πανηγυρίζει ο Κεραυνός - Νίκησε τον Απόλλωνα στον τελικό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ τροχοκαθίσματος, ο Κεραυνός κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, μετά από εκείνον του κυπελλούχου, καθώς στον 3ο αγώνα για την τελική φάση των πλέι-οφ, που έγινε στο «Κ. Παπαέλληνας», κέρδισε τον Απόλλωνα με 58-36 και έτσι με σκορ νικών / ηττών 2-1, έφθασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο-ThemaSports
18/05 @ 15:22

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε στο Τσίρειο

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ που δημοσίευσε η ΚΟΕΑΣ από το ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting που διεξήχθη χθες βράδυ (17/05) στο Τσίρειο:

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος-ThemaSports
18/05 @ 13:11

Ώρα τίτλου στο πρωτάθλημα Τροχοκαθίσματος

Η μεγάλη στιγμή έφθασε στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Τροχοκαθίσματος, με τον Κεραυνό Rollers και τον Απόλλωνα να διεκδικούν το βράδυ της Κυριακής (29/05) τον τίτλο. Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι της ΚΟΚ στο YouTube.

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)-ThemaSports
18/05 @ 11:37

EKO C.I.A.M.: Η ώθηση του κόσμου στο Τσίρειο έφερε αρκετά καλές επιδόσεις! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Άλλη μία λαμπερή βραδιά έζησαν οι φίλοι του στίβου στο ΕΚΟ Cyprus International Athletics Meeting, το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2024.

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
17/05 @ 19:07

Μήνυμα σε Πουρσανίδη: «Αυτή η κερκίδα γέμισε για σένα» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Πανό για τον Αλέξανδρο Πουρσανίδη στο Τσίρειο Στάδιο.

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής-ThemaSports
17/05 @ 12:28

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

«Με το νούμερο 1 στις πόρτες ενός Ford Mustang, χάρη στην στήριξη του χρυσού μου χορηγού την εταιρεία HTFX, ξεκινά η αντεπίθεσή μου αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ο οποίος το Σαββατοκύριακο (18-19/05) θα ριχθεί στη μάχη για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για το EURO NASCAR PRO.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ