Απίστευτος Λιονέλ Μέσι, κατέκτησε το βραβείο The Best ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 2023.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακόμα και αν βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, ο Λιονέλ Μέσι αποδεικνύει πως είναι ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου και σαρώνει κάθε ατομικό βραβείο!

Ο 36χρονος μάγος το έκανε ξανά, κατακτώντας το βραβείο The Best που διοργανώνει η FIFA, ως ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη για το 2023, αφήνοντας πίσω του τους Έρλινγκ Χάαλαντ και Κιλιάν Εμπαπέ.

Αυτή, ήταν η τρίτη φορά που ο Pulga κάνει δικό του το εν λόγω βραβείο, ενώ παρά τους ίδιους βαθμούς (48) που μάζεψε με τον Νορβηγό φορ της Μάντσεστερ Σίτι, ο Μέσι υπερτερούσε στην ισοβαθμία, συγκεντρώνοντας περισσότερες ψήφους από αρχηγούς ομάδων. Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν μάζεψε 35 ψήφους.



Έτσι, ο Μέσι πανηγύρισε ένα ασύλληπτο νταμπλ ατομικών διακρίσεων για το 2023, καθώς έκανε δική του τόσο την 8η Χρυσή Μπάλα (πολυνίκης), αλλά και το βραβείο της FIFA για τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου της περασμένης σεζόν.

Ο Αργεντινός, που είχε κερδίσει και το περσινό βραβείο λόγω του Μουντιάλ, κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας με την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ στον πρώτο μήνα παρουσίας του στην Ίντερ Μαϊάμι πανηγύρισε το Leagues Cup, ως ο κορυφαίος παίκτης και πρώτος σκόρερ.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Μέσι είναι μόνος του στην κορυφή (και) αυτής της λίστας αφού μετράει τρεις κατακτήσεις (2019, 2022, 2023), αφήνοντας στις δυο τον Κριστιάνο Ρονάλντο (2016, 2017) και τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (2020, 2021). Από μια κατάκτηση έχει ο Λούκα Μόντριτς (2018).

 

sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 20:35

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, δεν άντεξε στην τελευταία αγκαλιά του με τον Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ και λύγισε δακρυσμένος

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ