Έφυγε για τελικό η Μπαρτσελόνα και η πρώτη κούπα θα κριθεί σε clasico!

Έφυγε για τελικό η Μπαρτσελόνα και η πρώτη κούπα θα κριθεί σε clasico!

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν στην Ισπανία θα κριθεί μέσω… clasico!

Η Μπαρτσελόνα λύγισε την Οσασούνα στον δεύτερο ημιτελικό με σκορ 2-0 και εξασφάλισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Σούπερ Καπ, όπου ήδη την περιμένει από χθες η Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη νίκη της με 5-3 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στην παράταση.

Κάπως έτσι, για δεύτερη σερί σεζόν οι δύο μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ισπανίας θα κοντραριστούν στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας (όπως συνέβη και με τα ημιτελικά).

Τον έλεγχο του αγώνα είχε η Μπαρτσελόνα και κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα, με την Οσασούνα να γίνεται επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Καταλανοί σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούν, ενώ συνέχισαν να πιέζουν την αντίπαλη εστία. Παρόλα αυτά, οι δυο ομάδες τελικά πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) και ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο από… κοινή αφετηρία.

Ο Λεβαντόφσκι απειλούσε αρκετά την αντίπαλη εστία και έψαχνε το γκολ, το οποίο τελικά ήρθε στο 59ο λεπτό μετά από ασίστ του Γκιντογκάν, σηκώνοντας στο… πόδι το γήπεδο.

Στη συνέχεια οι «μπλαουγκράνα» συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι προς το φινάλε καρδιοχτύπησαν αρκετές φορές την ομάδα του Τσάβι με κάποιες καλές στιγμές, αλλά είτε λόγω του Πένια, είτε λόγω αστοχίας δεν έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιαμάλ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα μετά από ασίστ του Ζοάο Φέλιξ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0!

Κάπως έτσι, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισαν ραντεβού στον μεγάλο τελικό του Σούπερ Καπ!

Sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

 

Ηλίας Χαραλάμπους μετά την βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ: «Δεν ήμασταν όπως έπρεπε, πολλά παιδιά δεν είναι έτοιμα...»

Ηλίας Χαραλάμπους μετά την βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ: «Δεν ήμασταν όπως έπρεπε, πολλά παιδιά δεν είναι έτοιμα...»

Με κατανόηση για το χρονικό σημείο της σεζόν και το πρώτο επίσημο ματς πρωταθλήματος μίλησε ο Ηλίας Χαραλάμπους μετά τη βαριά ήττα (4-0) του Λεβαδειακού από τον ΠΑΟΚ.

BEST OF THEMASPORTS