Τέτοια σταθερότητα απλά την θαυμάζεις
Η Πάφος παίζει ασταμάτητα από το καλοκαίρι αλλά δεν την σταματάει κανείς
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΕΚ και Άρης δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε 90 λεπτά στην OPAP Arena, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες (0-0) και να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς του Κλεάνθης Βικελίδης μια εβδομάδα μετά για ένα εισιτήριο στους "8' του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.
Το παιχνίδι είχε αργό ρυθμό και λίγες καλές φάσεις. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, όμως και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να απειλήσουν κυρίως από στατικές φάσεις.
Το ζευγάρι θα λύσει τις διαφορές του στις 17 Ιανουαρίου στο Κλεάνθης Βικελίδης. Υπενθυμίζεται ότι ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ δεν είναι σε ισχύ, ενώ ο νικητής του ζευγαριού θα παίξει με τον νικητή του Λεβαδειακός - Νίκη Βόλου.
Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές
Ο Ματίας Αλμέιδα σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό προχώρησε σε επτά αλλαγές κόντρα στον Άρη. Στο αρχικό σχήμα παρέμειναν οι Σιμάνσκι, Σιντιμπέ, Πινέδα και Τσούμπερ. Ο Πολωνός έπαιξε ως στόπερ στο πλάι του Μήτογλου και ο Τσούμπερ στο αριστερό άκρο της επίθεσης, εναλλάσοντας τη θέση του με τον Πισάρο.
Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με την ίδια ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας τεχνικός πόνταρε στο μομέντουμ που είχαν οι συγκεκριμένοι παίκτες από το ντέρμπι του Βικελίδης, όπου επικράτησαν 2-1.
Το πρώτο μέρος θα ξεχαστεί γρήγορα
Στο πρώτο 45λεπτο έγιναν λίγες αξιοσημείωτες φάσεις με τον ρυθμό του αγώνα να είναι αργός, κάτι που βόλεψε τον Άρη, μιας και κατάφερε να εξουδετερώσει την ΑΕΚ.
Οι κίτρινοι προσπάθησαν να απειλήσουν σε δύο περιπτώσειςμε τον Μορόν αλλά ο Μήτογλου τον εξουδετέρωσε σε δύο περιπτώσεις. Ο Άρης είχε την καλύτερη στιγμή του στο 28ο λεπτό. Ο Οντουμπάτζο με ωραία επέλαση απέφυγε τον Πισάρο και μπήκε στην περιοχή. Το τελείωμα του Άγγλου μπακ ήταν κακό και ο Σιμάνσκι του έβαλε το στοπ.
Η ΑΕΚ απείλησε με δύο μακρινά σουτ εκτός περιοχής, λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους. Το σουτ του Πινέδα στο 43' είχε απάντηση από τον Κουέστα, ενώ ένα λεπτό μετά το δυνατό σουτ του Τσούμπερ πέρασε ελάχιστα άουτ.
Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος
Η Ένωση απείλησε στο πρώτο μέρος με το ωραίο πλασέ του Πόνσε από το ημικύκλιο της περιοχής, το οποίο πέρασε λίγο έξω.
Οι παίκτες του Αλμέιδα ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως ο Άρης συνέχει να αμύνεται αρκετά καλά περιορίζοντας σημαντικά τις διόδους προς τα καρέ του Κουέστα.
Ο Άρης απείλησε στο 68ο λεπτό με τον Μορόν μέσα στην περιοχή. Ο Ζιλ τον τροφοδότησε μέσα στην περιοχή και αυτός έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Αραούχο να απειλήσει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Οντουμπάτζο έβαλε την προβολή και παραχώρησε κόρνερ.
Ο Άρης απείλησε και στο 79' με την κεφαλιά του Φαμπιάνο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νταρίντα, όμως αυτή πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο φινάλε δεν άλλαξε τίποτα και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (46' λ.τρ. Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Σιμάνσκι, Πήλιος, Γιόνσον, Ελίασον (60' Άμραμπατ), Πινέδα, Τσούμπερ (60' Αραούχο), Πισάρο (68' Φερνάντες), Πόνσε (60' Λιβάι Γκαρσία).
Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Ζουλ (77' λ.τρ. Φετφατζίδης), Τζούρασεκ (72' Ντουκουρέ), Σαβέριο (54' Παναγίδης), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν (77' Σαμόρα).
Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ
Βοηθοί: Ματέι Γιούνιτς, Μάνουελ Βιντάλι
4ος: Φωτιάς
VAR: Νέιτς Καϊτάζοβιτς, Φωτόπουλος
Κίτρινες κάρτες: 33' Σουλεϊμάνοφ
Πηγή: sport24.gr