Τις απόψεις των επιστημόνων για την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση θα ζητήσει το απόγευμα στην σύσκεψη με την Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης της νόσου COVID-19 η Υπουργός Υγείας, Δρ Πόπη Κανάρη, στην οποία θα τεθούν απόψεις γύρω από το θέμα της ανάκλησης της απόφασης για μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, επί της ουσίας αυτό που θα εξεταστεί είναι η επαναφορά της μάσκας σε στέγες ευγηρίας, αφού οι περισσότερες εισαγωγές με COVID 19 στα νοσοκομεία είναι από ηλικιωμένους, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από στέγες ευγηρίας, ενώ θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να γίνει μια ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους συνωστισμού.

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το Υπουργείο Υγείας κάνει σκέψεις για δράσεις, όπως οι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε κεντρικά σημεία (πολυκαταστήματα, υπεραγορές, κλπ), ωστόσο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποφασιστεί, αφού ακουστούν όλες οι απόψεις και οι εισηγήσεις.

Στο μεταξύ, το αρμόδιο Υπουργείο παρακολουθεί τα στοιχεία που δίδει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και το απόγευμα θα παρουσιαστούν και οι δράσεις άλλων χωρών, ώστε να γίνει σύγκριση.

Σημειώνεται ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Κύπρο, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, παρουσιάζουν σταδιακά επιδείνωση. Υπενθυμίζεται ότι στην Κύπρο, την εβδομάδα 21 με 27 Δεκεμβρίου του 2023, καταγράφηκαν 2.600 θετικά κρούσματα.  

Εξάλλου, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία γύρω στους 70 ασθενείς, εκ των οποίων τρεις -εκτός κινδύνου- στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένα άτομα από 75 μέχρι 80 ετών.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ έγκυρη πηγή, τα θετικά κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, λόγω των συγκεντρώσεων σε σπίτια και κλειστούς χώρους κατά της μέρες των εορτών.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι «στη σύσκεψη θα εξεταστούν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ακουστούν οι εισηγήσεις των ειδικών σε σχέση με τους τρόπους, μέσω των οποίων θα μπορέσει να περιοριστεί η διασπορά του ιού», ενώ σημείωσε πως «οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα προκύψουν στη βάση των νέων δεδομένων που θα παρουσιαστούν και μετά από τις εισηγήσεις που θα προκύψουν».

Στην περίπτωση, πάντως, που θα αποφασιστεί η επαναφορά κάποιου μέτρου, τότε το Υπουργείο Υγείας θα ετοιμάσει άμεσα διάταγμα, το οποίο θα αποστείλει στο Υπουργικό Συμβούλιο προς έγκριση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιο θα είναι το μέλλον των δημοσιογράφων της Primetel… -ThemaSports
13/05 @ 10:06

Ποιο θα είναι το μέλλον των δημοσιογράφων της Primetel…

Το αθλητικό πακέτο στην PrimeTel, «μεταφέρεται» στα κανάλια της Cytavision, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Για οικονομικούς λόγους, οι διαχειριστές της συνδρομητικής πλατφόρμας που έχει έδρα την Λεμεσό, αποφάσισαν να κλείσουν τα αθλητικά κανάλια…

Πώς θα εκτελέσεις σωστά τα push ups με τον πιο απλό τρόπο-ThemaSports
13/05 @ 17:35

Πώς θα εκτελέσεις σωστά τα push ups με τον πιο απλό τρόπο

Αυτά είναι τα έξι βήματα ενός τέλειου push up και τα δύο πιο συχνά λάθη που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του-ThemaSports
03/05 @ 09:42

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Νεαρός ηλικίας 25 ετών από τη Λευκωσία, συνελήφθη στη Λάρνακα για υπόθεση παράνομης κατοχής και μεταφοράς επιθετικών οργάνων και εκρηκτικών υλών.

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο - Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Γεωργία Ψαριά-ThemaSports
01/05 @ 22:44

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο - Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Γεωργία Ψαριά

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο σκορπά η είδηση του θανάτου της δημοσιογράφου και φίλης, Γεωργία Ψαριά, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την Μεγάλη Τετάρτη, σε ηλικία 49 ετών.

Η συναρπαστική ζωή του Τζoν Χριστοδούλου ξετυλίγεται-ThemaSports
18/04 @ 09:46

Η συναρπαστική ζωή του Τζoν Χριστοδούλου ξετυλίγεται

Τον χαρακτηρίζουν ως τον μεγιστάνα με τη χρυσή καρδιά. Ο λόγος για τον Τζον Χριστοδούλου, ο οποίος στην πρώτη του μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη, ξεδιπλώνει τις σελίδες του βιβλίου της συναρπαστικής ζωής του.

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους – Παγκόσμια ανησυχία-ThemaSports
14/04 @ 01:00

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους – Παγκόσμια ανησυχία

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους – Λεπτό προς λεπτό

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ