Μπλεξίματα με τον νόμο έχει η Λίβερπουλ, αφού ένα υποψήφιος εργαζόμενος με ασιατικές ρίζες μήνυσε τον σύλλογο για φυλετικές διακρίσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στις φυλετικές διακρίσεις που κάνει η διοίκηση της Λίβερπουλ εντόπισε ένας Βρετανός με ασιατικές ρίζες υποψήφιος εργαζόμενος του συλλόγου την απόρριψη της αίτησης εργασίας που υπέβαλε.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος Ασάντ Φαρούκ υπέβαλε την σχετική αίτηση τον Νοέμβριο του 2023 για μία θέση στη διοίκηση της αγγλικής ομάδας, σχετική με το πρότζεκτ της επέκτασης του "Άνφιλντ".

Ο νεαρός, ο οποίος έχει πτυχίο στη διαχείριση σταδίων και εκδηλώσεων, έχει εργαστεί τόσο για την Τότεναμ, όσο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Παρόλα αυτά, δεν κλήθηκε ποτέ για συνέντευξη από τα στελέχη των Κόκκινων, με συνέπεια να οδηγεί τη Λίβερπουλ στα δικαστήρια για φυλετικές διακρίσεις.

Η θέση ανέφερε ότι ο υποψήφιος θα έπρεπε ιδανικά "να έχει εμπειρία εργασίας σε ένα ελίτ αθλητικό περιβάλλον", γεγονός που οδήγησε τον Φαρούκ να πιστέψει ότι είχε πολλές πιθανότητες να προσληφθεί.

Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, του απαντήσουν από τη διοίκηση ότι "το επίπεδο εμπειρίας που επιδείξατε στην αίτησή σας δεν ήταν τόσο ισχυρό, όσο οι υποψήφιοι που προωθήθηκαν για συνέντευξη".

Σε έρευνα του νεαρού για το άτομο που πήρε τη θέση, ανακάλυψε πως διέθετε λιγότερα εχέγγυα, γνώσεις και πτυχία από τον ίδιο, με αποτέλεσμα να προσλάβει τον πρώτο μουσουλμάνο δικηγόρο που συμμετείχε στο συμβούλιο της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FA), ενώ παράλληλα ήταν και εκπρόσωπος της εθνικής μειονότητας στην επίσημη επιτροπή οπαδών της Λίβερπουλ.

"Είμαι περισσότερο από ικανός για τη δουλειά. Δεν πρόκειται να το παρατήσω, επειδή ισχυρίζονται ότι είναι όλοι τους υπέρ της διαφορετικότητας, ισχυρίζονται ότι θέλουν να έρθουν Νοτιοασιάτες στον ποδοσφαιρικό κλάδο, αλλά στη συνέχεια κάνουν αυτές τις κακές πρακτικές πρόσληψης και δεν μας δίνουν τις ευκαιρίες. Μιλάνε για το πώς θέλουν να σπάσουν τα εμπόδια, αλλά αυτό δεν είναι σπάσιμο των εμποδίων", ανέφερε ο Φαρούκ σε δηλώσεις του.

Σύμφωνα με την έκθεση της FA για τον Κώδικα Ποικιλομορφίας στις διοικητικές θέσεις του ποδοσφαίρου, βραχυπρόθεσμος στόχος είναι το 15% των νέων προσλήψεων σε ανώτερα στελέχη και σε ρόλους λειτουργίας ομάδων να είναι μαύροι, Ασιάτες ή μικτής καταγωγής

Τα αποτελέσματα της Λίβερπουλ για τις νέες προσλήψεις ήταν 0% και 9% αντίστοιχα, σε σύγκριση με 9.1% και 11.2% στο σύνολο των 54 συλλόγων που έχουν υπογράψει την έκθεση.

Αυτός, λοιπόν, είναι και ο λόγος για τον οποίον ο Ασάντ Φαρούκ πιστεύει ότι οι φυλετικές διακρίσεις δεν του επέτρεψαν να πάρει τη θέση και οδηγεί την ομάδα του Μερσεϊσάιντ στα δικαστήρια, παρότι είναι υποστηρικτής της.

sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Premier League: Το «φάντασμα» της Γιουνάιτεντ υπάρχει ακόμη, η Σέφιλντ υποβιβάστηκε!-ThemaSports
27/04 @ 19:13

Premier League: Το «φάντασμα» της Γιουνάιτεντ υπάρχει ακόμη, η Σέφιλντ υποβιβάστηκε!

Με συνδυασμό λαθών από Καζεμίρο και Ονάνα η Γιουνάιτεντ πρόσθεσε ακόμα ένα πάθημα στη φετινή λίστα της με το 1-1 κόντρα στην Μπέρνλι, η οποία συνεχίζει να διεκδικεί την παραμονή της. Η Νιούκαστλ με πεντάρα (5-1) έριξε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Championship. Δεν σταματιέται η Πάλας που πήρε βαθμό (1-1) και στην έδρα της Φούλαμ, η Γουλβς επικράτησε της μαχητικής Λούτον 2-1.

Bundesliga: Εκτός τετράδας η Ντόρτμουντ που… διασύρθηκε – Ο Κέιν παίζει «μόνος» του και η Μπάγερν κερδίζει! -ThemaSports
27/04 @ 18:43

Bundesliga: Εκτός τετράδας η Ντόρτμουντ που… διασύρθηκε – Ο Κέιν παίζει «μόνος» του και η Μπάγερν κερδίζει!

Εκδίκηση της Μπάγερν, με φοβερό Κέιν, απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-1) εκτός Champions League με ανατροπή (4-1) αφήνει η Λειψία την Ντόρτμουντ!

 «Αν μιλήσω θα γίνει χαμός»: Η ατάκα του Σαλάχ που «ακύρωσε» χαρακτηριστικά τον Κλοπ!-ThemaSports
27/04 @ 18:14

«Αν μιλήσω θα γίνει χαμός»: Η ατάκα του Σαλάχ που «ακύρωσε» χαρακτηριστικά τον Κλοπ!

Έξαλλος ο Μοχάμεντ Σαλάχ μετά το φινάλε της αναμέτρησης της Γουέστ Χαμ με τη Λίβερπουλ, σύμφωνα με Άγγλους ρεπόρτερ. Η ατάκα που είπε «ακύρωσε» τη δήλωση του Γιούργκεν Κλοπ!

Η στιγμή που «αρπάχτηκαν» Σαλάχ και Κλοπ – Οι δηλώσεις του Γερμανού και το «λύθηκαν όλα»! -ThemaSports
27/04 @ 17:18

Η στιγμή που «αρπάχτηκαν» Σαλάχ και Κλοπ – Οι δηλώσεις του Γερμανού και το «λύθηκαν όλα»!

Αδιανόητα πράγματα στη Λίβερπουλ, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να τα βάζει με τον Κλοπ αμέσως μετά το δεύτερο γκολ της Γουέστ Χαμ (2-2) και τον Νούνιες να τον απομακρύνει!

Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 2-2: Τίτλος… τέλος για τους «κόκκινους», ο Αντόνιο «έσβησε» το όνειρο του Κλοπ!-ThemaSports
27/04 @ 16:37

Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 2-2: Τίτλος… τέλος για τους «κόκκινους», ο Αντόνιο «έσβησε» το όνειρο του Κλοπ!

Με τα λάθη στην άμυνα να μη σταματούν, με την αδυναμία να τελειώσει το παιχνίδι να κοστίζει ακριβά και με τους Σαλάχ και Κλοπ να φτάνουν σε σημείο να καυγαδίσουν, η Λίβερπουλ πλέον φαίνεται πως πετά λευκή πετσέτα για τον τίτλο με το 2-2 κόντρα στη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Πάει για το «κόλπο γκρόσο» με Βιρτζ!-ThemaSports
27/04 @ 16:03

Πάει για το «κόλπο γκρόσο» με Βιρτζ!

Κανείς δεν λέει όχι στη Ρεάλ Μαδρίτης! Αργά ή γρήγορα η Μπάγερ Λεβερκούζεν θα υποκύψει στα θέλω της «Βασίλισσας».

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ