Στη λίστα της Φούλαμ βρίσκεται ο Βαγγέλης Παυλίδης με τους "κότατζερς" να στέλνουν – για ακόμη μια φορά φέτος – scout στο παιχνίδι της της ΑΖ με την PSV.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πως τα… σήματα που πλέον έρχονται και από Premier League (και όχι μόνο από τους Λονδρέζους) για τον διεθνή φουνταριστό έχουν αλλάξει την στάση του ολλανδικού συλλόγου και πως αυτή η αλλαγή… μετριέται σε εκατομμύρια.

Διαπιστευτήρια δεν χρειάζεται κανένας πρώτος σκόρερ της Eredivisie. Είναι τίτλος που προσφέρει… ISO από την στιγμή που θα κατακτηθεί ή όσο υφίσταται. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα διαπιστευτήρια διατηρούνται για χρόνια. Ο Βαγγέλης Παυλίδης έκλεισε το 2023 μοιραζόμενος την κορυφή του πίνακα των σκόρερ με τον Σαντιάγο Χιμένες, έχοντας 18 γκολ σε 16 αγωνιστικές και συνολικά 22 σε όλες τις διοργανώσεις με την ΑΖ.

Επιδόσεις που σε συνδυασμό με την σταθερότητα του στο σκοράρισμα στη θητεία του στην Eredivisie αυτομάτως τοποθετούν τον 25χρονο διεθνή στράικερ σε ξεχωριστή θέση στο scouting ομάδων που αναζητούν επιθετικούς. Μόνο και μόνο η πρόταση της Μίλαν, στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, αρκεί για να οριοθετήσει το επίπεδο στο οποίο "παίζει" πλέον ο Παυλίδης.

Και επιβεβαιώνεται συνεχώς. Την προπερασμένη Κυριακή το AFAS κατακλύστηκε από scouts από όλη την Ευρώπη. Πάνω από 20 ήταν μόνο οι αρμόδια διαπιστευμένοι από την ΑΖ για το εντός έδρας παιχνίδι με την PSV έχοντας δέλεαρ τα πολλά… ασημικά των δύο ομάδων.


Η αρχική πληροφορία ήθελε τον απεσταλμένο της Φούλαμ, μια από τις ομάδες με παρουσία στην αναμέτρηση, να σκανάρει τον 20χρονο εξτρέμ των πρωτοπόρων της Eredivisie, Γιόχαν Μπακαγιόκο.

Ισχύει. Δεν ήταν όμως ο μόνος λόγος. Οι "κότατζερς" έχουν βγει στην αγορά αναζητώντας επιθετικό/κούς. Είτε έναν, είτε δύο. Θα εξαρτηθεί ο… αριθμός από την επιβεβαίωση της φημολογίας που θέλει τον Ραούλ Χιμένες να αποχωρεί, είτε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είτε το καλοκαίρι, για αραβική χερσόνησο μεριά.

Ανεξαρτήτως πάντως αν μείνει-φύγει ο 32χρονος στράικερ, οι Λονδρέζοι θέλουν φουνταριστό. Χρήματα εννοείται πως έχουν – και θα βρουν και πολλά περισσότερα μιας και αναμένεται να παραχωρηθεί τον Ιανουάριο ο Παλίνια (αλλοτινός μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ επί ημερών Αμπέλ Φερέιρα) – και είτε άμεσα είτε εν όψει καλοκαιριού, ψάχνονται.

Συζητήσιμη η χειμερινή πώληση, αυτά θέλει η ΑΖ


Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης τσεκαρίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και γενικότερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ως τώρα σεζόν, ο Παυλίδης, κάτι για το οποίο είναι ενήμεροι στην ΑΖ. Υπενθυμίζεται πως το συμβόλαιο του "Παύλι" ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του ’25 και συνεπώς εκ των πραγμάτων το αργότερο ως το καλοκαίρι πρέπει να πωληθεί μιας και δεδομένα δεν πρόκειται να το ανανεώσει.


Και ακριβώς επειδή οι υπεύθυνοι της ΑΖ διαπιστώνουν πως στο παιχνίδι για τον διεθνή στράικερ μπαίνουν και τα μεγάλα αγγλικά "πορτοφόλια" (σ.σ. ενδεικτικό ότι η Φούλαμ δεν ήταν η μόνη ομάδα της Premier League που είχε παρουσία στο ΑΖ – PSV μιας και υψηλόβαθμο στέλεχος του scouting της Τσέλσι βρέθηκε επίσης στο γήπεδο, με τους "μπλε" βέβαια να αναζητούν τον Ιανουάριο ενίσχυση σε πέντε θέσεις: πέραν του επιθετικού, ψάχνουν δεξιό και αριστερό μπακ, στόπερ, εξτρέμ), αναπροσαρμόζουν την μέχρι πρότινος στάση τους για μη παραχώρηση του Παυλίδη τον Ιανουάριο.

Συζητήσιμη πλέον η προοπτική της χειμερινής πώλησης, αλλά με μια απαρέγκλιτη προϋπόθεση: ο ενδιαφερόμενος να δώσει πολλά περισσότερα από τα 15 εκατ. που τέλη Αυγούστου έβαλε στο τραπέζι η Μίλαν. Η σχετική απόκριση του Μαξ Χάουμπερτς, του τεχνικού διευθυντή του ολλανδικού συλλόγου, σε κάθε κρούση που δέχεται είναι μίνιμουμ 25 εκατομμύρια.

Με τέτοια μάτια στον Παυλίδη, άδικο δεν έχει.

Sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διέκοψαν τις δηλώσεις Ηλία με... ντου (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
27/04 @ 23:15

Διέκοψαν τις δηλώσεις Ηλία με... ντου (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ποδοσφαιριστές του Ηλία Χαραλάμπους διέκοψαν τις δηλώσεις του Κύπριου τεχνικού... συνεχίζοντας τους πανηγυρισμούς.

Πάρτι στα αποδυτήρια για τους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ του Ηλία! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
27/04 @ 23:09

Πάρτι στα αποδυτήρια για τους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ του Ηλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έστεισαν πάρτι οι ποδοσφαιριστές της Στεάουα με τον Κύπριο τεχνικό Ηλία Χαραλάμπους να πανηγυρίζει μαζί τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ρουμανίας.

Λεβερκούζεν – Στουτγκάρδη 2-2: Ούτε τώρα, ούτε ποτέ - Κράτησε το αήττητο με γκολ στο 97’ η ομαδάρα του Αλόνσο! (video)-ThemaSports
27/04 @ 22:42

Λεβερκούζεν – Στουτγκάρδη 2-2: Ούτε τώρα, ούτε ποτέ - Κράτησε το αήττητο με γκολ στο 97’ η ομαδάρα του Αλόνσο! (video)

ΑΡΝΕΙΤΑI ΝΑ ΧΑΣΕΙ! Η εκπληκτική Στουτγκάρδη του Χένες παραλίγο να υποχρεώσει την ομαδάρα του Αλόνσο στην πρώτη της ήττα μετά από 45 παιχνίδια. Όμως, ο Άντριχ ισοφάρισε στο 97’ (2-2) για να κρατήσει όρθιο το ιστορικό αήττητο που τρέχουν οι «ασπιρίνες»!

"Βασιλιάς" στην Ρουμανία ο Ηλίας! Το σήκωσε απόψε πάνω στον Χάτζι...-ThemaSports
27/04 @ 22:18

"Βασιλιάς" στην Ρουμανία ο Ηλίας! Το σήκωσε απόψε πάνω στον Χάτζι...

Πρωταθλήτρια Ρουμανίας η Στεάουα του Ηλία Χαραλάμπους.

Premier League: Το «φάντασμα» της Γιουνάιτεντ υπάρχει ακόμη, η Σέφιλντ υποβιβάστηκε!-ThemaSports
27/04 @ 19:13

Premier League: Το «φάντασμα» της Γιουνάιτεντ υπάρχει ακόμη, η Σέφιλντ υποβιβάστηκε!

Με συνδυασμό λαθών από Καζεμίρο και Ονάνα η Γιουνάιτεντ πρόσθεσε ακόμα ένα πάθημα στη φετινή λίστα της με το 1-1 κόντρα στην Μπέρνλι, η οποία συνεχίζει να διεκδικεί την παραμονή της. Η Νιούκαστλ με πεντάρα (5-1) έριξε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Championship. Δεν σταματιέται η Πάλας που πήρε βαθμό (1-1) και στην έδρα της Φούλαμ, η Γουλβς επικράτησε της μαχητικής Λούτον 2-1.

Bundesliga: Εκτός τετράδας η Ντόρτμουντ που… διασύρθηκε – Ο Κέιν παίζει «μόνος» του και η Μπάγερν κερδίζει! -ThemaSports
27/04 @ 18:43

Bundesliga: Εκτός τετράδας η Ντόρτμουντ που… διασύρθηκε – Ο Κέιν παίζει «μόνος» του και η Μπάγερν κερδίζει!

Εκδίκηση της Μπάγερν, με φοβερό Κέιν, απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-1) εκτός Champions League με ανατροπή (4-1) αφήνει η Λειψία την Ντόρτμουντ!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ