Θέλει η Άρσεναλ να πάρει τον τίτλο, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια; Θέλει. Πρέπει λοιπόν, να κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ: να συνδυάσει την «πρωτιά» στην βαθμολογία τα Χριστούγεννα, με αυτή του… καλοκαιριού.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αν το πράξει, θα γίνει η 7η διαφορετική ομάδα που τα καταφέρνει. Οφείλει να «μιμηθεί» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θέλει να επαναλάβει την ιστορία μίας… διετίας στην Premier League!

Προφανώς και όταν ξεκινάς έναν μαραθώνιο, όπως φυσικά λογίζεται η Premier League, βάζεις… σημάδια, τα οποία μοιάζουν με «check points». Είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό.

Κάπου σταματάς, κάπου κάνεις μία παύση, κάπου βλέπεις τι έχεις καταφέρει μέχρι εκείνο το σημείο, τι έκανες λάθος, ποιους έχεις από πίσω σου και ποιοι θα μπορούσαν να βρεθούν μπροστά σου στην συνέχεια.

Δεν χρειάζεται να μπούμε στη διαδικασία να αναφέρουμε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Άρσεναλ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Μετρά μόλις δύο ήττες στην φετινή Premier League, από τη Νιούκαστλ και την Άστον Βίλα, έμεινε όρθια στο «Άνφιλντ», με το τελικό 1-1, κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτι, επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έμεινε στο 2-2 με την Τσέλσι και την Τότεναμ, σε «Στάμφορντ Μπριτζ» και «Έμιρεϊτς», αντίστοιχα.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έχει συγκεντρώσει 40 βαθμούς μετά από 18 αγωνιστικές και δικαίως, βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Έχει όμως μία τεράστια πρόκληση μπροστά της: να καταφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Premier League, από το 1992 δηλαδή και έπειτα, να συνδυάσει το εν λόγω επίτευγμα, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Διότι οι «κανονιέρηδες», δεν το έχουν πράξει ποτέ. Και αν απορούν πολλοί με αυτό, να θυμίσουμε πως τη σεζόν των «Invincibles», το 2003-04, ήταν στην 2η θέση στη Boxing Day, πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για έναν βαθμό (43-42).

Συνεπώς, η Άρσεναλ θέλει να γίνει η 17η διαφορετική περίπτωση στις 32 σεζόν της Premier League, που θα καταφέρει να συνδυάσει την «πρωτιά» των Χριστουγέννων με τον τίτλο.

Η κορυφαία σε αυτό, ως στιγμής, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που το έχει πράξει έξι φορές, με την Τσέλσι να ακολουθεί, τη Μάντσεστερ Σίτι να έπεται, και τις Μπλάκμπερν, Λέστερ και Λίβερπουλ, χρονολογικά, να «μιμούνται» τις προαναφερθείσες.

Συνολικά λοιπόν, έξι ομάδες έχουν καταφέρει να δώσουν χαρά στον κόσμο τους και χειμώνα και… καλοκαίρι. Μπορεί η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να είναι η πρώτη που θα το κάνει, μετά τη Σίτι του Πεπ, δύο καλοκαίρια αργότερα; Οψόμεθα…

Αναλυτικά, όλες οι ομάδες που ήταν πρώτες τα Χριστούγεννα στην Premier League και εν τέλει, πήραν το πρωτάθλημα:

(1993-94): Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

(1994-95): Μπλάκμπερν

(2000-01): Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

(2004-05): Τσέλσι

(2005-06): Τσέλσι

(2006-07): Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

(2009-10): Τσέλσι

(2010-11): Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

(2011-12): Μάντσεστερ Σίτι

(2012-13): Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

(2014-15): Τσέλσι

(2015-16): Λέστερ

(2016-17): Τσέλσι

(2017-18): Μάντσεστερ Σίτι

(2019-20): Λίβερπουλ

(2021-22): Μάντσεστερ Σίτι

Πηγή: england365.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλείδωσε το Europa League με Παυλίδη η Άλκμααρ! -ThemaSports
28/04 @ 19:59

Κλείδωσε το Europa League με Παυλίδη η Άλκμααρ!

Τρεις αγωνιστικές πριν τον τέλος της Eredivisie, η Άλκμααρ εξασφάλισε ουσιαστικά την 4η θέση –μίνιμουμ- και την έξοδο στο Europa League, νικώντας 3-0 τη Ναϊμέγκεν.

Σκανταλιάρης ο Γουάιτ, προσπάθησε να χαλαρώσει το γάντι του Βικάριο! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
28/04 @ 19:50

Σκανταλιάρης ο Γουάιτ, προσπάθησε να χαλαρώσει το γάντι του Βικάριο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Άρσεναλ πήρε το ντέρμπι του βορείου Λονδίνου νικώντας την Τότεναμ, με τον Μπεν Γουάιτ να επιστρατεύει... πονηρούς τρόπους για να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στο διπλό!

Βάφτηκε νερατζούρο το Μιλάνο: Γιόρτασε το Scudetto με παρέλαση η Ίντερ! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
28/04 @ 19:12

Βάφτηκε νερατζούρο το Μιλάνο: Γιόρτασε το Scudetto με παρέλαση η Ίντερ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ίντερ γιόρτασε μπροστά στο κοινό της την κατάκτηση του ιστορικού τίτλου (τον οποίο σφράγισε με στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Μίλαν), επικρατώντας 2-0 της Τορίνο.

Βαθμός ελπίδας για Ουντινέζε μέσα στην Μπολόνια!-ThemaSports
28/04 @ 18:28

Βαθμός ελπίδας για Ουντινέζε μέσα στην Μπολόνια!

Όρθια στο «Νταλ Άρα» η Ουντινέζε! Στο πρώτο... κανονικό ματς του Καναβάρο στον πάγκο τους (αφού το ντεμπούτο του είχε γίνει στο... 20λεπτο κόντρα στη Ρόμα), οι «φριουλάνι» έφυγαν με σπουδαίο βαθμό από την έδρα της Μπολόνια (1-1).

Αφεντικό στο βόρειο Λονδίνο και στη βαθμολογία η Άρσεναλ!-ThemaSports
28/04 @ 18:20

Αφεντικό στο βόρειο Λονδίνο και στη βαθμολογία η Άρσεναλ!

Το ντέρμπι του βορείου Λονδίνου βάφτηκε άσπρο και κόκκινο, με την Άρσεναλ να νικά 3-2 την Τότεναμ εκτός έδρας, αφήνοντας έτσι τη Μάντσεστερ Σίτι στο -4, με τους Λονδρέζους βέβαια να έχουν δύο ματς περισσότερα.

Λεβερκούζεν και Αλόνσο «ζαχαρώνουν» τον αρχηγό της «Βασίλισσας»!-ThemaSports
28/04 @ 17:16

Λεβερκούζεν και Αλόνσο «ζαχαρώνουν» τον αρχηγό της «Βασίλισσας»!

Ένα τεράστιο κεφάλαιο κλείνει για τον Νάτσο και μια νέα προοπτική έρχεται!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ