Η 26η Δεκεμβρίου είναι παραδοσιακά ταυτισμένη με την Boxing Day στην Πρέμιερ Λιγκ-Μια αγωνιστική με γεμάτα γήπεδα, αλλά και μπόλικη... γκρίνια από τεχνικοί και παίκτες που θα προτιμούσαν να είναι με τις οικογένειες τους.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Παραδοσιακά η Πρέμιερ Λιγκ δεν σταματά την περίοδο των Χριστουγέννων προκαλώντας την δυσαρέσκεια παικτών και προπονητών, που θα προτιμούσαν να είναι με τις οικογένειές τους περιμένοντας τον… Άγιο Βασίλη, από το να περνούν τις μέρες των γιορτών «κλεισμένοι» σε ένα ξενοδοχείο, παραμονή ενός αγώνα.

Για παράδειγμα, ο Ντάνι Γουέλμπεκ έχει πει πως το να βρίσκεται σε ένα δωμάτιο ενός ξενοδοχείου μόνος του την ημέρα των Χριστουγέννων την ώρα που η οικογένειά του είναι συγκεντρωμένη γύρω από ένα τραπέζι και απολαμβάνει ένα εορταστικό δείπνο.

Εννοείται πως η Boxing Day είναι παράδοση και, μάλιστα, πολύ επιτυχημένη. Τα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ γεμίζουν, με την πληρότητα να φτάνει το εντυπωσιακό 98%, ενώ αυτοί που δεν καταφέρνουν να βρουν ένα εισιτήριο, μαζεύονται παρέες σε σπίτια για να δουν τους αγώνες από την τηλεόραση.

Είναι, όμως, αλήθεια πως πρόκειται για μια… συνήθεια που δεν αρέσει στους παίκτες. Την περσινή σεζόν, την αγωνιστική πριν από την Boxing Day υπήρξε μια αύξηση της τάξης του 60% στις κάρτες που αντίκρισαν οι ποδοσφαιριστές, δείχνοντας ότι ήταν επιλογή τους να τιμωρηθούν, να εκτίσουν ποινή και τι… σύμπτωση να μείνουν με τις οικογένειές τους. Φέτος, για παράδειγμα, η Τσέλσι θα αγωνιστεί στην Boxing Day χωρίς τους Ραχίμ Στέρλινγκ και Κόουλ Πάλμερ, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες.

«Από άποψη φυσικής κατάστασης είναι μια καταστροφή για τους παίκτες, αλλά πρόκειται για μια παράδοση και πρέπει να προσαρμοστούμε» λέει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος κάθε χρόνο τέτοιες μέρες εκφράζει τα παράπονά του για το φορτωμένο πρόγραμμα. Μαζί του και ο Γιούργκεν Κλοπ: «Όλα πάνε καλά μέχρι τα Χριστούγεννα. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να έχεις αγώνα στις 26 Δεκεμβρίου. Το αποδεχόμαστε, παίζουμε, είναι παράδοση, αλλά και αλήθεια σκληρό. Και μετά τον Ιανουάριο, αν έχεις προχωρήσει και στις άλλες εγχώριες διοργανώσεις, δεν έχεις χρόνο για ξεκούραση».

Όταν ήταν στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Λουίς Φαν Χάαλ είχε σχολιάσει ότι η απουσία αυτής της χειμερινής διακοπής στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν ο λόγος που η εθνική ομάδα της Αγγλίας δεν είχε κάποια επιτυχία μετά το 1966.

Φέτος, μάλιστα, υπήρξε παιχνίδι και την παραμονή των Χριστουγέννων, για πρώτη φορά μετά το 1995, με τη Γουλβς να φιλοξενεί την Τσέλσι.

«Οι οπαδοί μας δεν είναι ευχαριστημένοι. Ούτε εγώ. Η 23η είναι επέτειος του γάμου μου και τώρα πρέπει να πάω να δώσω αγώνα με την Γουλβς. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να την πείσω (τη γυναίκα μου) να έρθει στο παιχνίδι. Η 24η Δεκεμβρίου είναι μια πολύ σημαντική βραδιά για τους Αργεντινούς και ελπίζω να φτάσω έγκαιρα (σπίτι) για να πανηγυρίσω. Αλλά αν οι οπαδοί μας δεν είναι ευχαριστημένοι, ούτε κι εγώ είμαι χαρούμενος. Αλλά είμαστε στην Αγγλία, είναι διαφορετικό από τον υπόλοιπο κόσμο και πρέπει να προσαρμοστώ» είχε δηλώσει ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Οι Άγγλοι προπονητές συνήθως δεν δείχνουν να συμμερίζονται αυτά τα παράπονα. «Τα εορταστικά παιχνίδια ήταν πάντα πολύ ευχάριστα. Τα λάτρεψα ως παίκτης. Μου άρεσε να παίζω τα Χριστούγεννα. Η διαχείριση, είναι το ίδιο. Νομίζω ότι είναι ελαφρώς διαφορετικά παιχνίδια. Νομίζω ότι η ατμόσφαιρα είναι πάντα πολύ δυνατή. Πρέπει να δείξουμε τη σωστή νοοτροπία... να παίξουμε το παιχνίδι όπως ξέρουμε ότι μπορούμε και ελπίζουμε ότι οι οπαδοί μας θα κάνουν τα υπόλοιπα» δήλωσε ο Έντι Χάου, καθώς η Νιούκαστλ ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής αυτής φιλοξενώντας τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Είναι, πάντως, αξιοσημείωτο το γεγονός ότι Boxing Day δεν καθιερώθηκε πουθενά αλλού εκτός από την Αγγλία. Στην Ισπανία το δοκίμασαν το 2015 και την επόμενη χρονιά υπήρξε συμφωνία ποδοσφαιριστών και Λίγκας ότι δεν θα υπάρχουν παιχνίδια από τις 23 Δεκεμβρίου ως την 1η Ιανουαρίου τουλάχιστον μέχρι το 2027.

Ομοίως, η Ligue 1 απέρριψε τη φετινή σεζόν το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας τέτοιας αγωνιστικής, ενώ οι Ιταλοί θα παίξουν στις 29 και στις 30 Δεκεμβρίου για να είναι ελεύθεροι και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Στην Μπούντεσλιγκα, ως γνωστόν, θα κάθονται ως τις 12 Ιανουαρίου με τις ομάδες να κάνουν μια μίνι προετοιμασία σε πιο ζεστά κλίματα για να επιστρέψουν πιο δυνατές.

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άστον Βίλα – Τσέλσι 2-2: Δεν είναι «άτρωτη» η ομάδα του Έμερι, ο Ολυμπιακός είδε πολλά… κενά! -ThemaSports
28/04 @ 00:00

Άστον Βίλα – Τσέλσι 2-2: Δεν είναι «άτρωτη» η ομάδα του Έμερι, ο Ολυμπιακός είδε πολλά… κενά!

Απίθανη εμφάνιση της Άστον Βίλα για 45 λεπτά, εκπληκτική η Τσέλσι στην επανάληψη και τεράστιο «διπλό», με τους «μπλε» να δείχνουν στον Ολυμπιακό πώς επιβιώνει κανείς στο «Βίλα Παρκ». Θέλει «τσαγανό», πυγμή και αποτελεσματικότητα, τα έκαναν όλα σωστά οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στο δεύτερο ημίχρονο. Ματς – έπος από τον Μόισες Καϊσέδο, σημαντικοί τραυματισμοί για τον Έμερι ενόψει… Conference League! Το νικητήριο γκολ ο Ντισασί στο 95ο λεπτό.

Όλα μηδέν, αλλά αγκαλιά με το Champions League Γιουβέντους και Μίλαν!-ThemaSports
27/04 @ 23:31

Όλα μηδέν, αλλά αγκαλιά με το Champions League Γιουβέντους και Μίλαν!

Γιουβέντους και Μίλαν έμειναν στο 0-0, αλλά το εν λόγω αποτέλεσμα φέρνουν ακόμη πιο κοντά τις δύο ομάδες στην εξασφάλιση του εισιτηρίου του Champions League της νέας σεζόν.

Διέκοψαν τις δηλώσεις Ηλία με... ντου (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
27/04 @ 23:15

Διέκοψαν τις δηλώσεις Ηλία με... ντου (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ποδοσφαιριστές του Ηλία Χαραλάμπους διέκοψαν τις δηλώσεις του Κύπριου τεχνικού... συνεχίζοντας τους πανηγυρισμούς.

Πάρτι στα αποδυτήρια για τους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ του Ηλία! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
27/04 @ 23:09

Πάρτι στα αποδυτήρια για τους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ του Ηλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έστησαν πάρτι οι ποδοσφαιριστές της Στεάουα με τον Κύπριο τεχνικό Ηλία Χαραλάμπους να πανηγυρίζει μαζί τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ρουμανίας.

Λεβερκούζεν – Στουτγκάρδη 2-2: Ούτε τώρα, ούτε ποτέ - Κράτησε το αήττητο με γκολ στο 97’ η ομαδάρα του Αλόνσο! (video)-ThemaSports
27/04 @ 22:42

Λεβερκούζεν – Στουτγκάρδη 2-2: Ούτε τώρα, ούτε ποτέ - Κράτησε το αήττητο με γκολ στο 97’ η ομαδάρα του Αλόνσο! (video)

ΑΡΝΕΙΤΑI ΝΑ ΧΑΣΕΙ! Η εκπληκτική Στουτγκάρδη του Χένες παραλίγο να υποχρεώσει την ομαδάρα του Αλόνσο στην πρώτη της ήττα μετά από 45 παιχνίδια. Όμως, ο Άντριχ ισοφάρισε στο 97’ (2-2) για να κρατήσει όρθιο το ιστορικό αήττητο που τρέχουν οι «ασπιρίνες»!

"Βασιλιάς" στην Ρουμανία ο Ηλίας! Το σήκωσε απόψε πάνω στον Χάτζι...-ThemaSports
27/04 @ 22:18

"Βασιλιάς" στην Ρουμανία ο Ηλίας! Το σήκωσε απόψε πάνω στον Χάτζι...

Πρωταθλήτρια Ρουμανίας η Στεάουα του Ηλία Χαραλάμπους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ