Η Σεβίλλη ήταν καλύτερη στο Λανς, όμως όχι μόνο δεν πήρε το διπλό που χρειαζόταν, αλλά είδε τη γαλλική ομάδα να νικά 2-1 και να τερματίζει 3η. Στο 1-1 στην Ολλανδία οι... αδιάφορες Άρσεναλ-Αϊντχόφεν.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στο Europa League η Λανς, στέλνοντας σπίτι της τη… μόνιμη τροπαιούχο της διοργάνωσης, Σεβίλλη!

Σε μια μάλλον... ευχάριστη είδηση για τις λοιπές διεκδικήτριες της δεύτερης τη τάξει ποδοσφαιρικής ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, η γαλλική ομάδα επικράτησε 2-1 υποδεχόμενη τους Ανδαλουσιανούς στην 6η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Champions League.

Οι φιλοξενούμενοι χρειάζονταν μόνο τη νίκη, όμως -εάν και ανώτεροι- δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ολική ανατροπή στο φινάλε. Έτσι, τερμάτισαν τέταρτοι, με τη Λανς να παίρνει το εισιτήριο της 3ης θέσης για τα νοκ-άουτ του Europa League.

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, οι Άρσεναλ και Αϊντχόφεν ουσιαστικά ήταν αδιάφορες αφού είχαν εξασφαλίσει ήδη την 1η και τη 2η θέση, αντίστοιχα. Έτσι, το τελικό 1-1 στην Ολλανδία δεν άλλαξε τίποτα απολύτως στην τελική βαθμολογία.

Λανς-Σεβίλλη 1-1

Στο Λανς, λοιπόν, στο μοναδικό παιχνίδι του ομίλου με βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Σεβίλλη μπήκε με ξεκάθαρες επιθετικές διαθέσεις. Εξάλλου, θα καταλάμβανε την 3η θέση μόνο με «τρίποντο».

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων, μεταφέροντας την πίεση έξω από τα καρέ των γηπεδούχων. Αρχικά, απειλούσε κυρίως μέσω στατικών φάσεων, κορυφαία όλων το έμμεσο στο 8'. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι δημιουργούσαν στιγμές και σε σετ παιχνίδι, με τον Σαμπά να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση στη σουτάρα που έπιασε ο Ράκιτιτς στο 29'.

Η Λανς μπήκε στο δεύτερο μέρος με διάθεση να ανεβάσει σχετικά τις γραμμές της και να προσπαθήσει να απειλήσει και εκείνη. Ωστόσο, στο 57' είδε τον προωθημένο Πεδρόσα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι της εστίας της.

Κι όμως, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πήραν το προβάδισμα, όταν στο 61' ο Σουμαρέ ανέτρεψε τον Μεδίνα (η παράβαση φαίνεται από το πίσω ριπλέι, αφού αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι ο αμυντικός της Λανς μπερδεύει από μόνος τα πόδια του). Την ευθύνη ανέλαβε ο Φρανκόβσκι, ο οποίος νίκησε τον Ντιμίτροβιτς και έγραψε το 1-0 στο 63'.

Πλέον, η πλάστιγγα είχε γείρει συντριπτικά υπέρ της Λανς και αυτό διότι η Σεβίλλη χρειαζόταν δύο γκολ. Βέβαια, στην τελική ευθεία βρήκε το πρώτο και αυτή με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Εν Νεσίρι. Ο Σαμπά απέκρουσε την προσπάθεια του Ράμος, όμως μέσω VAR διαπιστώθηκε ότι ο πορτιέρε της γαλλικής ομάδας δεν ακουμπούσε τη γραμμή τέρματος κατά την εκτέλεση. Έτσι, ο πολύπειρος στόπερ έστησε εκ νέου την μπάλα στην άσπρη βούλα και έγραψε το 1-1 στο 79'.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Σεβίλλη πίεσε για το δεύτερο γκολ και είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ράμος στο 90'+4'. Αντ' αυτού, όμως, πλήρωσε τους κενούς χώρους που άφηνε πίσω στην προσπάθειά της για την ολική ανατροπή, βλέποντας τη Λανς να βγαίνει στην αντεπίθεση στο 90'+6', με τον Φουλζινί να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Περισσότερα σε λίγο...

Τα αποτελέσματα της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Champions League:

Λανς-Σεβίλλη 2-1
(63' πεν. Φρανκόφσκι, 90'+6' Φουλζινί - 79' πεν. Ράμος)

Αϊντχόφεν-Άρσεναλ 1-1
(50' Φερτέσεν - 42' Ενκέτια)

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου του Champions League:

Λανς-Σεβίλλη: 2-1, Αϊντχόφεν-Άρσεναλ: 1-1

sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Αποθέωση στην άφιξη του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
23/04 @ 16:02

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Αποθέωση στην άφιξη του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Youth League! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν την ομάδα που κατέκτησε το Youth League στη Γενεύη.

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως η Κ-19 του Ολυμπιακού «ΔΙΕΛΥΣΕ» τη Μίλαν και έγινε... Πρωταθλήτρια Ευρώπης!-ThemaSports
23/04 @ 12:41

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως η Κ-19 του Ολυμπιακού «ΔΙΕΛΥΣΕ» τη Μίλαν και έγινε... Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Δείτε από τη Cytavision, τα στιγμιότυπα του τελικού του UEFA Youth League ανάμεσα στις ομάδες Κ-19 του Ολυμπιακού και της Μίλαν, όπου οι νεαροί «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 και αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης!

Οι θρύλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θαύμασαν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού-ThemaSports
23/04 @ 10:02

Οι θρύλοι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θαύμασαν τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού

Μεγάλες μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήταν μεταξύ των θεατών που παρακολούθησαν τον τελικό του Youth League με θριαμβευτή τον Ολυμπιακό απέναντι στη Μίλαν (3-0).

Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά-ThemaSports
23/04 @ 08:49

Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά

Η Κ19 του Ολυμπιακού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στα χρονικά που κατέκτησε διοργάνωση της UEFA και ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τους θρυλικούς μπέμπηδες που έδωσαν όραμα και ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά.

Τα ΑΣΤΕΡΙΑ του σήμερα και του αύριο: Αυτοί είναι οι φοβεροί νεαροί του Ολυμπιακού που ΤΡΕΛΑΝΑΝ την Ευρώπη!-ThemaSports
21/04 @ 11:39

Τα ΑΣΤΕΡΙΑ του σήμερα και του αύριο: Αυτοί είναι οι φοβεροί νεαροί του Ολυμπιακού που ΤΡΕΛΑΝΑΝ την Ευρώπη!

Δείτε το αγωνιστικό προφίλ των ποδοσφαιριστών της K19 του Ολυμπιακού, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τη Δευτέρα, απέναντι στην Μίλαν, το τρόπαιο του Youth League.

Με πέντε ομάδες στο επόμενο Champions League η Ιταλία!-ThemaSports
19/04 @ 12:06

Με πέντε ομάδες στο επόμενο Champions League η Ιταλία!

Τα χθεσινά (18/04) αποτελέσματα σε Europa League και Europa Conference League οριστικοποίησαν την παρουσία πέντε ομάδων από την Ιταλία στο νέο Champions League!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ