Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής, ο οποίος μίλησε για το θέμα των κόκκινων φακέλων της UEFA, τον Μεσίνα, τους ξένους διαιτητές, την Εθνική ομάδα, αλλά και για τον σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την ανακοίνωση της ΚΟΠ: «Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ήταν η πρώτη συνεδρία της ΚΟΠ για αυτό το θέμα και ενημερώθηκαν όλοι για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Αποφασίστηκε να υλοποιηθεί αυτό που γράψαμε στην επίσημη ανακοίνωση, πιο συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας επαναφέρει προηγούμενη απόφαση του που είχε ληφθεί στις 13 περασμένου Ιουνίου για λήψη νομικών και οποιοδήποτε άλλων μέτρων για προστασία του Κυπριακού ποδοσφαίρου, της ΚΟΠ, της ηγεσίας της, της διεύθυνσης και του προσωπικού. Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει να λέει ότι θέλει, όλα θα πάρουν το δρόμο τους, ανέλαβαν οι νομικοί μας σύμβουλοι το θέμα. Γνωρίζουμε όλοι τα όσα έγιναν. Όταν σε κατηγορούν όλοι παντού και βγαίνει μια έρευνα και λέει ότι τίποτα δεν έγινε, δεν πανηγυρίζουμε, όμως επιφυλασσόμαστε όλων των νομικών δικαιωμάτων μας. Ήταν ξεκάθαρη η έρευνα, η κατηγορία απορρίφθηκε της απόκρυψης των κόκκινων φακέλων. Όλα τα άλλα είναι συζητήσεις που μόνο ζημιά προκαλούν, για κάποιους λόγους θέλουν να συνεχίσουν τη συζήτηση».
Για το από που ενημερώνεται η ΚΟΠ για τους κόκκινους φακέλους: «Η ΟΥΕΦΑ έχει συνεργασία με την Sports Radar και αυτή ενημερώνει πίσω την ΟΥΕΦΑ όταν υπάρχει κάτι, μετά η ΟΥΕΦΑ ενημερώνει τις Ομοσπονδίες, ούτε αστυνομία ούτε κανέναν ενημερώνει η ΟΥΕΦΑ, εμείς ενημερώνουμε την αστυνομία και τους αρμόδιους φορείς. Εμείς όποτε έχουμε ειδοποίηση για κόκκινο φάκελο ενημερώνουμε».
Για το αν τιμωρούνται οι ομάδες με τους κόκκινους φακέλους: «Για την Α' Κατηγορία αν υπάρχει υπαιτιότητα σε μια ομάδα, αν δεν υπάρχει δεν τιμωρούνται. Στη Β' κατηγορία όταν έρθει κόκκινος φάκελος τιμωρούνται και οι δύο ομάδες. Έχουμε μείωση στους κόκκινους φακέλους τα τελευταία χρόνια. Γίνεται ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και δεν χρειάζεται να κάνουμε άσκοπες συζητήσεις και να επηρεάζουμε το οτιδήποτε. Η ΚΟΠ όταν πρέπει να κάνει κάτι το κάνει, είμαστε πολύ αυστηροί στους κόκκινους φακέλους».
Για το θέμα των επεξηγήσεων των φάσεων από τον Μεσίνα: «Επιλέγει κάποιες φάσεις που κρίνει ο ίδιος ότι πρέπει να τις επεξηγήσει, επεξηγεί τις φάσεις που χρειάζεται να καταλάβει ο κόσμος τι είδε ο διαιτητής».
Για το αν θα έρθει το goal line technology: «Δεν είναι στα άμεσα σχέδια της Ομοσπονδίας, είναι πολύ δαπανηρό αυτό το πράγμα. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις τοποθετήσεις καμερών, όμως κάποια στάδια δεν βοηθούν, προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Έχει βελτιωθεί η κατάσταση στη διαιτησία».
Για τους ξένους διαιτητές: «Φέρνουμε διαιτητές από κορυφαία πρωταθλήματα, έρχονται ελίτ διαιτητές της Ευρώπης. Ήρθαν διαιτητές από Serie A και Ελβετός διεθνής διαιτητής που κάνει ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Λάθη θα γίνουν και είναι λογικό, κάποτε είναι πως αντιμετωπίζουμε κάποια πράγματα. Και οι προπονητές κάνουν λάθη και οι παίκτες το ίδιο».
Για το Κύπελλο και τον προγραμματισμό του πρωταθλήματος: «Η 18η αγωνιστική θα αναρτηθεί το αργότερο αύριο. Περιμένουμε τον Άρη αν θα συνεχίσει ή όχι στην Ευρώπη και όταν μάθουμε για το αν θα περάσει ή όχι θα ανακοινώσουμε πρόγραμμα μέχρι το τέλος της Α' φάσης η οποία ολοκληρώνεται 24-25 Φεβρουαρίου. Από εκεί και πέρα προέκυψε εξέλιξη με την ΟΥΕΦΑ, η οποία θέλει πιο γρήγορα τα γήπεδα για το ΕURO K17 και πρέπει να τελειώσουμε πιο νωρίς. Εφτά μέρες νωρίτερα συγκεκριμένα, 12-13 Μαΐου και όχι 19 Μαΐου. Θα έχουμε ακόμη μία εμβόλιμη αγωνιστική έξτρα από αυτές που υπάρχουν. Ο τελικός Κυπέλλου δεν επηρεάζεται, γιατί το ΓΣΠ δεν είναι μέσα στα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν, όμως δεν αποκλείεται να γίνει πιο νωρίς για να μην υπάρχει μεγάλο κενό».
Για την Εθνική ομάδα: «Θα έχουμε φιλικά 21 και 26 Μαρτίου για την Εθνική, θα τα ανακοινώσουμε σύντομα και είναι γνωστό ότι δεν θα δώσουμε παιχνίδια πλέι οφ, παραμένοντας στη Γ' κατηγορία του Nations League».
Διαβάζοντας τις ειδήσεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, κατά το τελευταίο 24ωρο, ήρθε στο μυαλό μας, εκείνη πολύκροτη δήλωση του τέως προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν πριν από 5 χρόνια, στην καθιερωμένη εκδήλωση των αρίστων της ΕΑΚ (Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου).
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
08/05 @ 14:27
Επεξήγηση φάσεων και κανονισμών από την 6η (Β' όμιλος) και την 8η αγωνιστική (Α' όμιλος) της Β' φάσης της Cyprus League by Stoiximan καθώς και από τους ημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου Coca - Cola για καλύτερη κατανόηση των κανονισμών και του πρωτοκόλλου του VAR.
01/05 @ 19:35
Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας Ντομένικο Μεσίνα είναι στο Δασάκι Άχνας για τον τελικό μικρών κατηγοριών
24/04 @ 13:37
Η ΚΟΠ για σκοπούς σωστής ενημέρωσης του φίλαθλου κοινού αλλά και για όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου μας, παρουσιάζει πίνακα με ερωτήσεις καθώς και τις απαντήσεις που αφορούν τους αναθεωρημένους κανονισμούς ποδοσφαίρου (Laws of the Game).
16/04 @ 19:28
Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:
09/04 @ 16:25
Η Κοπ εξηγεί την απόφαση για το πέναλτι στο ντέρμπι στην Λεμεσό
09/04 @ 15:53
Η ΚΟΠ αναφέρεται στην επεξήγηση της ότι σωστά δόθηκε το πέναλτι στον ΑΠΟΕΛ
BEST OF THEMASPORTS