Ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης παραχώρησε δηλώσεις στον εκπομπή Super Sport FM 104.0 και μίλησε για διάφορα θέματα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για το Μακάρειο και το Στέλιος Κυριακίδης και τα αιτήματα των Ομόνοια-Πάφος: «Εκείνο που ενημερώσαμε χθες την Επιτροπή και τους βουλευτές, είναι για το πως έχει η κατάσταση. Τόσο η Ομόνοια όσο και η Πάφος, ζήτησαν Μακάρειο και Στέλιος Κυριακίδης με απευθείας ανάθεση. Δεν τέθηκε θέμα διαγωνισμού. Η Νομική Υπηρεσία είπε χθες πως θα μπορούσε να αλλάξει το καθεστώς και να δοθούν τα γήπεδα, η οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, με διαγωνισμό. Είναι κάτι καινούργιο αυτό. Θα πρέπει να δούμε τώρα πως διαμορφώνεται η νέα κατάσταση και να προχωρήσουμε».

Για το ότι το Στέλιος Κυριακίδης είναι πιο εύκολο να παραχωρηθεί: «Με το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Είναι απόφαση της πολιτείας. Η Νομική υπηρεσία ρωτήθηκε με βάσει των αιτημάτων που τέθηκαν από τις δύο ομάδες. Δεν μπορεί να κατηγορηθεί η Νομική Υπηρεσία. Από εκεί και πέρα, σε συντονισμό με το Υπουργείο Παιδείας, εάν η πολιτεία αποφασίσει ότι ναι μπούμε να προχωρήσουμε με διαγωνισμό για τα δύο γήπεδα, . Το Στέλιος Κυριακίδης είναι πιο εύκολο να δοθεί. Για το Μακάρειο είναι διαφορετικά. Αν ήμουν εγώ που αποφάσισα θα έκανα φοιτητικές εστίες το Μακάρειο και δίπλα γήπεδο των 3 χιλιάδων για τις προσφυγικές ομάδες. Το Μακάρειο ναι θα μπορούσε να παραχωρηθεί με διαγωνισμό, και όποιος ενδιαφέρεται να κάνει την αίτηση του μπορεί να την κάνει. Τα προσφυγικά σωματεία θα πρέπει να βρουν στέγη μετά».

Για τα αιτήματα των ομάδων: «Καλοί τους ώρα και μακάρι να τα πάρουν και να τα αναβαθμίσουν. Η Ομόνοια ζήτησε να παραχωρηθεί το Μακάρειο και να δοθεί χορηγία που την δικαιούται, αλλά είναι δημοσία περιουσία. Ζητά να το πάρει και θέλει τη χορηγία που είναι το 85%. Δεν είναι τόσο απλό. Η δε Πάφος έκανε και μια σελίδα αιτήματά για τα οποία ενημερώθηκαν οι βουλευτές. Ξεκαθαρίζει επίσης πως δεν πρόκειται απλά να το πάρει και να κάνει ότι θέλει».

Για τις αναβαθμίσεις των γηπέδων : «Είναι 12 εκατομμύρια. Κάναμε ήδη μια προ-μελέτη. 12 εκ. για το Μακάρειο και 7 εκ. για το Στέλιος Κυριακίδης. Αν η πολιτεία διάθεση αυτά τα λεφτά, θα προχωρήσει η πλήρης αναβάθμιση. Δεν υπάρχουν αυτά στον προϋπολογισμό. Ο προϋπολογισμός του ΚΟΑ είναι περιορισμένος. Γενικά, χρειάζονται 40 εκατομμύρια για να αναβαθμιστούν όλα τα γήπεδα. Μιλώ για τα γήπεδα των Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωση, Εθνικός Άχνας.. Πληρώσαμε τα έξοδα της μελέτης και προχωράει η μελέτη για αναβάθμιση των τριών αυτών γηπέδων. Υπάρχει ο σχεδιασμό για το πώς θα γίνουν, αλλά δεν υπάρχουν τα λεφτά. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά και δεν τα δίνει η πολιτεία, αλλά με τέτοιο ποσό θα κάναμε θαύματα την μικρή μας χώρα».

Για τις αναβαθμίσεις που έγιναν από τον ΚΟΑ: «Το ΓΣΖ είναι ιδιωτικό. Βγήκαμε σε προσφορές και αναβαθμίζεται το ταρτάν. Θυμίζω ότι φτιάξαμε το ταρτάν του Τσιρείου. Φτιάξαμε και τον Αθλητικό στίβο του ΓΣΠ και είναι σε άριστη η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Προχθές επίσης υπογράψαμε την έναρξη των εργασιών για το ΓΣΠ. Έμεινε το Στέλιος Κυριακίδης που πήρε 2 φορές παράταση. Τους αγωνιστικούς χώρους του φτιάξαμε για να μην ταλαιπωρούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες μας. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανένδοτος για τις μετακινήσεις ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δήλωσε αδυναμία αστυνόμευσης ο Αρχηγός Αστυνομίας-ThemaSports
04/07 @ 19:45

Ανένδοτος για τις μετακινήσεις ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δήλωσε αδυναμία αστυνόμευσης ο Αρχηγός Αστυνομίας

Δεν βγήκε... άσπρος καπνός από τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μάριο Χαρτσιώτη, για το θέμα των μετακινήσεων των φιλοξενούμενων οπαδών.

Από τριφύλλι... σε τριφύλλι!-ThemaSports
04/07 @ 15:49

Από τριφύλλι... σε τριφύλλι!

Από Ομόνοια σε... Ομόνοια ο Πάρης Ψάλτης!

Κοινή ανακοίνωση Υπουργείου Δικαιοσύνης-ΚΟΠ για τη σημερινή συνάντηση για τις μετακινήσεις οπαδών-ThemaSports
04/07 @ 14:18

Κοινή ανακοίνωση Υπουργείου Δικαιοσύνης-ΚΟΠ για τη σημερινή συνάντηση για τις μετακινήσεις οπαδών

Δημοσιεύεται κοινό Δελτίο Τύπου του Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, θα ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. για τις λεπτομέρειες των επιχειρημάτων που ανέπτυξε η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού, για να αποφασίσει αν θα επανεξετάσει την προηγηθείσα απόφαση για το θέμα των μετακινήσεων...

Κλήρωση πρωταθλήματος: Όλοι θα παίξουν με όλους, αλλά...-ThemaSports
03/07 @ 16:51

Κλήρωση πρωταθλήματος: Όλοι θα παίξουν με όλους, αλλά...

Το πρωτάθλημα δεν είναι κύπελλο, ούτε ευρωπαϊκή διοργάνωση για να παίζει μεγάλο ρόλο η κλήρωση, αφού όλοι θα παίξουν με όλους...

Κούμας για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, τους διαιτητές και την παρουσία φιλάθλων-ThemaSports
03/07 @ 13:47

Κούμας για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, τους διαιτητές και την παρουσία φιλάθλων

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας στην ομιλία του πριν από τη διαδικασία της σημερινής κλήρωσης, τόνισε την ετοιμότητα της Ομοσπονδίας για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των ομάδων και των φιλάθλων στο επερχόμενο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ