Πήγε στην Ιταλία χωρίς τα δύο μεγάλα επιθετικά του όπλα (Γκάλινατ, Τολιόπουλο), όμως έκανε τεράστια προσπάθεια ανατροπής από το -15 κόντρα στην Τρέντο. Ηττήθηκε με καλάθι στο φινάλε (69-67) για την 9η αγωνιστική του EuroCup, με τον εκπληκτικό Χάρελ να έχει δευτερόλεπτα πριν 2/3 βολές.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Πολλά χαμένα ριμπάουντ, αλλά ισορροπία στο σκορ
Καλύτερα στο παιχνίδι μπήκε ο Άρης (0-4), που είδε όμως άμεσα τον Πρέντις να σκοράρει πέντε σερί πόντους για το 7-4. Μποχωρίδης και Χάρελ βρήκαν σκορ (12-13), με το παιχνίδι να οδηγείται ως το φινάλε της πρώτης περιόδου στην απόλυτη ισορροπία του 17-17.
Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και η δεύτερη περίοδος, με την Τρέντο να παίρνει μια μικρή διαφορά (24-19), αλλά οι «κιτρινόμαυροι» απάντησαν με τον Χάρελ για τη δική τους πρωτοπορία με 26-27. Ο Άρης έχανε τα ριμπάουντ (21-14 στο ημίχρονο), με την Τρέντο να ανανεώνει επιθέσεις και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια στο 32-32.
Από το -15 στην παρολίγον ανατροπή με σούπερ Χάρελ
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο μπήκε ο Άρης στην τρίτη περίοδο. Ελλείψει επιθετικών επιλογών κόλλησε στο σκορ, ενώ χάθηκε και από το αμυντικό του πλάνο, με τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν. Μπιλίνγκα, Γκρατζιούλις και Μπάλντουιν έτρεξαν επιμέρους σκορ 15-2 για το 47-34 στο πεντάλεπτο, με τον Γιάννη Καστρίτη να ζητάει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Άρης δεν τα παράτησε, μείωσε σε 47-41, όμως τα «φτηνά» λάθη έφεραν την Τρέντο ξανά σε διψήφια διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (53-43).
Ήταν φανερό πως οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη άρχισαν να μένουν από δυνάμεις και κυρίως από επιθετικές λύσεις, με την Τρέντο να στέλνει τη διαφορά στο +15 (60-45) με τον Μπάλντουιν. Εκεί που έδειχναν όλα να τελειώνουν, η πρώτη αντίδραση ήρθε μέσα από τα τρίποντα των Κατσίβελη και Χάρελ για το 65-55. Η απόσταση έκλεισε ακόμα πιο πολύ στο 65-61 καθώς ο Χάρελ έκανε όλη τη δουλειά σε άμυνα και επίθεση, με τον Αμερικανό να βάζει ακόμα ένα τρίποντο, κάνοντας το ματς ντέρμπι με το 65-64 στο 38'.
Ο Μπάλντουιν έδωσε σκορ μετά από 2,5 λεπτά στην Τρέντο (67-64), ο Μποχωρίδης στο 39' είχε 1/2 βολές και ο 21χρονος Καλόγηρος έχασε τις δύο βολές που θα έφερναν το ματς στην ισοπαλία. Ομοίως αστόχησε και ο Γκρατζιούλις στα 15'' και ο Χάρελ στα 4'' κέρδισε τρεις βολές και την ευκαιρία να πάρει ο Άρης ένα ανέλπιστο διπλό. Ωστόσο, είχε 2/3 και στα 4'' ο Έλις με μια δύσκολη προσπάθεια έγραψε το τελικό 69-67, αφού και το σουτ του Καρ από κέντρο δεν είχε τύχη
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 32-32, 53-43, 69-67.
Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα.
Πηγή: sdna.gr
Η εταιρεία IC Markets EU εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο Αυστραλός μεγιστάνας Άντριου Μπουντζίνσκι, προχωρεί σε πλήρη αναδιαμόρφωση της έκτασης γης που προσέφερε στην ΑΕΛ!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
02/07 @ 19:24
Ο Εργκίν Αταμάν ανακοίνωσε την προεπιλογή της Τουρκίας για το Ευρωμπάσκετ του 2025, με όλα τα μεγάλα «αστέρια» της χώρας να βρίσκονται μέσα σε αυτή.
26/06 @ 09:08
Ο Βινίσιους τζούνιορ χάρισε φανέλα της Βραζιλίας στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος απάντησε με χιούμορ για το μέγεθος! Η ξεχωριστή φιλία δύο σούπερ σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού
25/06 @ 22:20
Η Equipe αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της ότι η συμμετοχή του Εβάν Φουρνιέ στο φετινό EuroBasket με την εθνική Γαλλίας, είναι αμφίβολη.
25/06 @ 17:30
Λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε η αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό, ο Λούκα Βιλντόσα έγινε κι επίσημα παίκτης της Βίρτους Μπολόνια.
24/06 @ 14:34
Η ανακοίνωση του ΚΟΑ.
23/06 @ 09:45
Δείτε πώς διαμορφώθηκαν οι κατακτήσεις του NBA μετά τη νίκη των Θάντερ επί των Πέισερς στο Game 7 των Τελικών.
BEST OF THEMASPORTS